Het zou gisteren een van de hoogdagen van het jaar zijn geweest voor fashionista’s. Iedere eerste maandag van de maand mei zetten celebrity’s immers hun extravagantste beentje voor tijdens het jaarlijkse "Met Gala", met vaak uitbundige creaties die pijn doen aan de ogen. Maar door de coronacrisis vonden deze "Oscars van de mode" dit jaar niet plaats. Maar niet getreurd, de afgelopen dagen ontstond "een waardig alternatief" op sociale media, waarbij intussen iconische gewaden werden heruitgevonden door gewone burgers. Veel goedkoper maar even creatief, want "waarom zou zot doen enkel een privilege voor de beroemdheden zijn?" [naar artikel]
Elk jaar gooien we in Vlaanderen per persoon 25 kilogram eetbaar voedsel weg, zowat 160.000 ton is dat. Vooral brood en banket, groenten en fruit belanden in onze vuilnisbak. Nochtans kunnen we als consument zelf veel doen om die verspilling te beperken. We zetten enkele eenvoudige tips op een rij. [naar artikel]
Het is zo goed als onmogelijk om een droog stokje spaghetti in slechts twee delen te breken door de beide uiteinden naar elkaar toe te bewegen. De spaghetti zal bijna altijd in drie stukken of meer breken. Wiskundigen van MIT hebben nu ontdekt dat spaghetti toch in tweeën zal breken, als je het stokje eerst verdraait, en daarna de uiteinden buigt. Hun bevindingen kunnen ook toepassingen hebben buiten de keuken, zo zeggen ze. [naar artikel]
Halloween is in aantocht en dat betekent dat er binnenkort heel wat gegriezeld gaat worden. Nog enger dan Freddy Krueger of de clown van IT? Een... [naar artikel]
Halloween is in aantocht en dat betekent dat er binnenkort heel wat gegriezeld gaat worden. Nog enger dan Freddy Krueger of de clown van IT? Een... [naar artikel]
Een 55-jarige Hasselaar hangt 24 maanden cel boven het hoofd voor de verkoop van speed en xtc. Volgens het parket gebruikte de man codetaal. “De spaghetti staat klaar.” De man ontkende, maar in een spaghettidoos troffen de speurders speed tijdens een huiszoeking aan. [naar artikel]
Het studentenrestaurant De Brug van de universiteit van Gent ziet dezer dagen teleurgestelde studenten: de iconische spaghetti bolognese staat niet meer iedere dag op het menu. Het restaurant verandert om de 4 jaar het menu om wat meer variatie aan te bieden. Maar dat valt dus niet bij iedereen in goede aarde. [naar artikel]
Het is een van de populairste toeristengerechten: spaghetti bolognese. Jong en oud lust het. Sterrenchef Danny Horseele testte er tien – van De Panne tot Knokke – en stelde vast dat het verschil groot is. “Niet alleen in kwaliteit, ook in prijs. Van 6,5 tot 18 euro. En dat proef je heus niet altijd in het bord. Het is duidelijk dat hier en daar véél geld verdiend wordt aan spaghetti.” Hij vond een absolute topper, zittend op een plastic stoel aan een drukke weg, en werd bedrogen met zicht op zee. [naar artikel]
De Technische dienst van de stad Diest heeft maandagnamiddag een kunstwerk van meer dan een ton uit de Demer gehaald. Vandalen hadden het werk van kunstenaar en geboren Diestenaar Edwin Degelin (66) afgelopen weekend in het water geduwd. Wie er achter het gratuite vandalisme zit, is niet bekend. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.