Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Restaurant neemt enquête af bij klanten voor heropening

28/05/2020 - 14:37
"De horecasector zit met veel vragen over een mogelijke heropening na corona, maar restaurant Lesco in Wetteren zoekt antwoorden bij zijn klanten. De eigenaars hebben een vragenlijst opgesteld die de klanten online kunnen invullen. "Er zijn al verrassende antwoorden binnengekomen.""

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Horeca verwacht 45 procent minder klanten bij heropening (28/05/2020 - Het Belang van Limburg)

De meeste restaurant- en café-uitbaters (85 procent) verwachten bijna de helft minder klanten over de vloer te krijgen na de heropening. Dat blijkt uit een bevraging door de UGent. Ze verwachten dat de overheid de maximumcapaciteit zal beperken en dat klanten zullen afwachten om te komen. Uit het onderzoek blijkt ook dat zaakvoerders het belang dat hun klanten hechten aan de maatregelen systematisch lager inschatten dan de klanten zelf. [naar artikel]


2. Horeca verwacht bijna helft minder klanten bij heropening (28/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

85 procent van de restaurant- en café-uitbaters verwacht bijna de helft minder klanten over de vloer te krijgen na de heropening. Dat blijkt uit... [naar artikel]


3. Restaurant dat borden terugvroeg aan klanten, krijgt er 500 cadeau voor de heropening (03/05/2021 - VRT NWS)

Een brasserie in Moerbeke-Waas krijgt van een gulle schenker 500 borden cadeau. Het restaurant gaf bij de take away borden mee aan de klanten, maar velen brachten die niet terug. Een Nederlandse groothandel in horecamaterialen hoorde ervan en schenkt nu 500 borden zodat de brasserie op 8 mei weer eten kan serveren op het terras. [naar artikel]


4. Pashokjes ontsmetten en kledij niet meteen terug in de winkel: modesector neemt extra maatregelen voor heropening (23/04/2020 - Het Nieuwsblad)

De modewinkels nemen extra maatregelen om de heropening zo veilig mogelijk te laten verlopen voor de klanten en de medewerkers. Dat zegt Comeos, de federatie voor handel en diensten die de kledingketens vertegenwoordigt in België. “De klanten kunnen gerust zijn”, zegt ceo Dominique Michel: “De veiligheid staat voorop.” [naar artikel]


5. Uitbaters restaurant hebben voor heropening volledig nieuw servies nodig: “Zeker 500 klanten brachten borden niet terug” (03/05/2021 - Het Nieuwsblad)

Restaurant ’t Polderhuis in Moerbeke zal eind deze week, als de terrassen weer mogen openen, met volledig nieuw servies kunnen herbeginnen dankzij een gulle schenker. Dat was nodig want klanten die meeneemschotels kwamen ophalen, brachten borden vaak niet meer terug. “Er waren ongeveer 500 borden verdwenen”, klinkt het [naar artikel]


6. Vernieuwde Drugstore neemt zaterdag nieuwe start bij heropening terrassen (06/05/2021 - Het Belang van Limburg)

De vernieuwde Drugstore op de Hasseltse Grote Markt neemt zaterdag een nieuwe start bij de heropening van de terrassen. Vijftien maanden van renoveren zorgde bij cafébaas Serge Byloos voor slapeloze nachten. Vandaag trakteerde hij zijn medewerkers op een tapcursus zodat ze zaterdag opnieuw de perfecte pint aan de klanten kunnen serveren. [naar artikel]


7. Restaurant Rosmarino sluit al na enkele maanden de deuren, klanten staan in de kou (15/10/2019 - Gazet van Antwerpen)

Rosmarino in de Kloosterstraat in Beveren is onlangs failliet verklaard. Het gastronomische restaurant was nog maar sinds april open en was het geesteskind van chef Pascal Fuchs. De klanten die er gingen eten, waren tevreden en er leek geen vuiltje aan de lucht. Tot het restaurant af en toe onverwacht dicht bleek te zijn, waardoor klanten met een reservatie elders moesten gaan. [naar artikel]


8. Nauwelijks klanten, horeca in Oostenrijk sluit alweer de deuren na heropening (24/05/2020 - VRT NWS)

In Oostenrijk gaan veel cafés en restaurants na de heropening van een week geleden alweer dicht. De horeca mag opnieuw klanten ontvangen, onder strenge voorwaarden. De heropening is op veel plaatsen niet rendabel. Daarom beslissen veel horecazaken om voorlopig de deuren te sluiten. [naar artikel]


9. Klanten filmen dode muis in Antwerps restaurant (07/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Enkele klanten van het bekende Antwerpse restaurant Balls & Glory hebben gefilmd hoe ze vanmiddag een dode muis op de grond van het restaurant [naar artikel]


10. Terug op café of restaurant bij heropening? 8 op de 10 klanten zijn er klaar voor (02/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

Cafés en restaurants in ons land mogen vanaf volgende week de deuren wellicht weer openzwaaien. Veel Belgen lijken daar klaar voor. Uit een... [naar artikel]


11. Mijn restaurant. Celien Moors: "Bruut en verfijnd” (14/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Voor de heropening van de horeca tipt een journalist of columnist van deze krant elke dag zijn of haar favoriete restaurant. Voor reporter Celien Moors is dat restaurant Va et Vient in Kortrijk. [naar artikel]


12. Klanten smeken om heropening van restaurant... en krijgen hun zin (09/07/2016 - Het Nieuwsblad)

Het pensioen van Dirk Segers en Alice Boeykens was van korte duur. Het koppel serveerde eind dit jaar voor het laatst mosselen in Het Mosselhuis, maar zeven maanden later komen ze op die beslissing terug. “We misten het zo hard”, klinkt het. [naar artikel]


13. Uitbater sluit restaurant vrijwillig na besmetting van personeelslid: “Ik heb 400 klanten afgebeld” (14/07/2020 - Het Nieuwsblad)

Thijs Clinckemaillie, zaakvoerder van restaurant Hula in Heule neemt geen enkel risico nu blijkt dat een personeelslid besmet is met het Coronavirus. Hij besliste meteen de zaak te sluiten tot alles weer veilig is. [naar artikel]


14. Mijn restaurant. Fien Tondeleir: “Een luxezwijntje met Pacman-dessert” (07/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Nu de heropening van de horeca in zicht komt, tipt een journalist of columnist van deze krant elke dag zijn of haar favoriete restaurant. Journaliste Fien Tondeleir kiest voor restaurant Cochon De Luxe in Gent. [naar artikel]


15. Restaurant Churro’s op Turnhoutsebaan twee dagen na heropening opnieuw verzegeld: “Interimbureau voor zwartwerk” (04/10/2020 - Gazet van Antwerpen)

Restaurant Churro’s op de Turnhoutsebaan in Borgerhout is verzegeld. Twee dagen na de feestelijke heropening stelde de politie – alweer – meerdere inbreuken vast. Het “interimbureau voor zwartwerk” blijft ook met een nieuwe uitbater in hetzelfde bedje ziek. [naar artikel]


16. Duo pleegt gewapende overval op vol restaurant: klanten moeten op de grond gaan liggen (25/09/2017 - Gazet van Antwerpen)

Twee gewapende en gemaskerde overvallers zijn vrijdagavond binnengevallen in het populaire restaurant Brutal in de Kerkstraat. De overvallers dwongen een dertigtal klanten om op de grond te gaan liggen, terwijl ze de kassa leegroofden. De kok van het restaurant raakte gewond. [naar artikel]


17. Zo verloopt heropening van terrassen bij Belgen in het buitenland: “Meeste klanten zijn braaf. Behalve als ze te veel drinken” (04/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Wij moeten nog tot 8 mei wachten, maar in veel buurlanden is het al even realiteit: de heropening van de horecaterrassen. Hoe beleefden onze buren ‘T-Day’? Welke maatregelen gelden op hún terrassen? En gedragen de klanten zich naar behoren? We vroegen het aan vier landgenoten die in Nederland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk een horecazaak runnen. [naar artikel]


18. Klanten verlaten restaurant in angst omdat vrouw iets verdachts ziet, maar dat blijkt een groot misverstand te zijn (25/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Klanten van een Braziliaans restaurant in Recife beleefden vorige maand een ongewoon moment. Een vrouw zag een groep mensen richting het restaurant lopen en dacht dat er iets aan de hand was. Uit angst zette ze het op het lopen, waardoor alle andere klanten ook snel hun tafel probeerden te verlaten. Maar het bleek allemaal om een groot misverstand te gaan. [naar artikel]


19. Limburg gaat weer op café: “De klanten hebben ons gemist, en wij de klanten” (08/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Een koffietje op de middag of een lunch op restaurant: het mag opnieuw. En dat zorgt voor veel blijdschap in Limburgse cafés en restaurants. “De klanten hebben ons gemist, en wij de klanten.” [naar artikel]


20. Drama na openingsfeest Duits restaurant: vader (73) van eigenaar raakt besmet en overlijdt (17/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

De geruchtmakende heropening van een restaurant in het Duitse Leer, niet ver van de Nederlandse grens, is nog tragischer afgelopen dan in eerste... [naar artikel]


21. Herks bedrijf ontwikkelt digitale barman voor op café en restaurant (12/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Een softwarebedrijf uit Herk-de-Stad ontwikkelde een systeem waarmee klanten via een QR-code toegang krijgen tot de menukaart en zo contactloos hun bestelling kunnen plaatsen. De digitale barman is volgens hen een ideaal hulpmiddel bij de heropening van de horeca. [naar artikel]


22. Drama na openingsfeest Duits restaurant: vader (73) van eigenaar raakt besmet met coronavirus en overlijdt (17/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

De geruchtmakende heropening van een restaurant in het Duitse Leer, niet ver van de Nederlandse grens, is nog tragischer afgelopen dan in eerste... [naar artikel]


23. Laatste dag voor deelname enquête bibliotheek (30/09/2020 - Het Belang van Limburg)

De bibliotheek van Geetbets houdt een enquête om te peilen naar de noden en wensen van de (potentiële) klanten. Vandaag is de laatste dag om eraan deel te nemen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!