De meeste restaurant- en café-uitbaters (85 procent) verwachten bijna de helft minder klanten over de vloer te krijgen na de heropening. Dat blijkt uit een bevraging door de UGent. Ze verwachten dat de overheid de maximumcapaciteit zal beperken en dat klanten zullen afwachten om te komen. Uit het onderzoek blijkt ook dat zaakvoerders het belang dat hun klanten hechten aan de maatregelen systematisch lager inschatten dan de klanten zelf. [naar artikel]
85 procent van de restaurant- en café-uitbaters verwacht bijna de helft minder klanten over de vloer te krijgen na de heropening. Dat blijkt uit... [naar artikel]
Een brasserie in Moerbeke-Waas krijgt van een gulle schenker 500 borden cadeau. Het restaurant gaf bij de take away borden mee aan de klanten, maar velen brachten die niet terug. Een Nederlandse groothandel in horecamaterialen hoorde ervan en schenkt nu 500 borden zodat de brasserie op 8 mei weer eten kan serveren op het terras. [naar artikel]
De modewinkels nemen extra maatregelen om de heropening zo veilig mogelijk te laten verlopen voor de klanten en de medewerkers. Dat zegt Comeos, de federatie voor handel en diensten die de kledingketens vertegenwoordigt in België. “De klanten kunnen gerust zijn”, zegt ceo Dominique Michel: “De veiligheid staat voorop.” [naar artikel]
Restaurant ’t Polderhuis in Moerbeke zal eind deze week, als de terrassen weer mogen openen, met volledig nieuw servies kunnen herbeginnen dankzij een gulle schenker. Dat was nodig want klanten die meeneemschotels kwamen ophalen, brachten borden vaak niet meer terug. “Er waren ongeveer 500 borden verdwenen”, klinkt het [naar artikel]
De vernieuwde Drugstore op de Hasseltse Grote Markt neemt zaterdag een nieuwe start bij de heropening van de terrassen. Vijftien maanden van renoveren zorgde bij cafébaas Serge Byloos voor slapeloze nachten. Vandaag trakteerde hij zijn medewerkers op een tapcursus zodat ze zaterdag opnieuw de perfecte pint aan de klanten kunnen serveren. [naar artikel]
Rosmarino in de Kloosterstraat in Beveren is onlangs failliet verklaard. Het gastronomische restaurant was nog maar sinds april open en was het geesteskind van chef Pascal Fuchs. De klanten die er gingen eten, waren tevreden en er leek geen vuiltje aan de lucht. Tot het restaurant af en toe onverwacht dicht bleek te zijn, waardoor klanten met een reservatie elders moesten gaan. [naar artikel]
In Oostenrijk gaan veel cafés en restaurants na de heropening van een week geleden alweer dicht. De horeca mag opnieuw klanten ontvangen, onder strenge voorwaarden. De heropening is op veel plaatsen niet rendabel. Daarom beslissen veel horecazaken om voorlopig de deuren te sluiten. [naar artikel]
Enkele klanten van het bekende Antwerpse restaurant Balls & Glory hebben gefilmd hoe ze vanmiddag een dode muis op de grond van het restaurant [naar artikel]
Cafés en restaurants in ons land mogen vanaf volgende week de deuren wellicht weer openzwaaien. Veel Belgen lijken daar klaar voor. Uit een... [naar artikel]
Voor de heropening van de horeca tipt een journalist of columnist van deze krant elke dag zijn of haar favoriete restaurant. Voor reporter Celien Moors is dat restaurant Va et Vient in Kortrijk. [naar artikel]
Het pensioen van Dirk Segers en Alice Boeykens was van korte duur. Het koppel serveerde eind dit jaar voor het laatst mosselen in Het Mosselhuis, maar zeven maanden later komen ze op die beslissing terug. “We misten het zo hard”, klinkt het. [naar artikel]
Thijs Clinckemaillie, zaakvoerder van restaurant Hula in Heule neemt geen enkel risico nu blijkt dat een personeelslid besmet is met het Coronavirus. Hij besliste meteen de zaak te sluiten tot alles weer veilig is. [naar artikel]
Nu de heropening van de horeca in zicht komt, tipt een journalist of columnist van deze krant elke dag zijn of haar favoriete restaurant. Journaliste Fien Tondeleir kiest voor restaurant Cochon De Luxe in Gent. [naar artikel]
Restaurant Churro’s op de Turnhoutsebaan in Borgerhout is verzegeld. Twee dagen na de feestelijke heropening stelde de politie – alweer – meerdere inbreuken vast. Het “interimbureau voor zwartwerk” blijft ook met een nieuwe uitbater in hetzelfde bedje ziek. [naar artikel]
Twee gewapende en gemaskerde overvallers zijn vrijdagavond binnengevallen in het populaire restaurant Brutal in de Kerkstraat. De overvallers dwongen een dertigtal klanten om op de grond te gaan liggen, terwijl ze de kassa leegroofden. De kok van het restaurant raakte gewond. [naar artikel]
Wij moeten nog tot 8 mei wachten, maar in veel buurlanden is het al even realiteit: de heropening van de horecaterrassen. Hoe beleefden onze buren ‘T-Day’? Welke maatregelen gelden op hún terrassen? En gedragen de klanten zich naar behoren? We vroegen het aan vier landgenoten die in Nederland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk een horecazaak runnen. [naar artikel]
Klanten van een Braziliaans restaurant in Recife beleefden vorige maand een ongewoon moment. Een vrouw zag een groep mensen richting het restaurant lopen en dacht dat er iets aan de hand was. Uit angst zette ze het op het lopen, waardoor alle andere klanten ook snel hun tafel probeerden te verlaten. Maar het bleek allemaal om een groot misverstand te gaan. [naar artikel]
Een koffietje op de middag of een lunch op restaurant: het mag opnieuw. En dat zorgt voor veel blijdschap in Limburgse cafés en restaurants. “De klanten hebben ons gemist, en wij de klanten.” [naar artikel]
De geruchtmakende heropening van een restaurant in het Duitse Leer, niet ver van de Nederlandse grens, is nog tragischer afgelopen dan in eerste... [naar artikel]
Een softwarebedrijf uit Herk-de-Stad ontwikkelde een systeem waarmee klanten via een QR-code toegang krijgen tot de menukaart en zo contactloos hun bestelling kunnen plaatsen. De digitale barman is volgens hen een ideaal hulpmiddel bij de heropening van de horeca. [naar artikel]
De geruchtmakende heropening van een restaurant in het Duitse Leer, niet ver van de Nederlandse grens, is nog tragischer afgelopen dan in eerste... [naar artikel]
De bibliotheek van Geetbets houdt een enquête om te peilen naar de noden en wensen van de (potentiële) klanten. Vandaag is de laatste dag om eraan deel te nemen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.