Een ovenschotel met prei en puree is sowieso een sterk staaltje comfortfood. Met zalmfilets in de mix verhef je het tot culinaire verwennerij,... [naar artikel]
Een oer-Belgische ovenschotel met gehakt, prei en puree is sowieso al hartverwarmend. Maar gebruik knolselder als basis voor de puree en de... [naar artikel]
September maar half overleefd en nood aan een stevige gezondheidsboost? Dan komt deze ovenschotel net op tijd! De zalm zorgt met zijn omega-3 voor je tikker, de vijf groenten - hoe meer, hoe beter! - boosten de vitaminelevels in de rest van je lijf. Got to love those veggies! [naar artikel]
Nu het kouder wordt, grijpen we weer meer naar comfortfood: warme, geurige gerechten die troost en gezelligheid bieden. Voor de ene is dat de dampende pompoensoep van de bomma, voor de andere een ovenschotel met een smeuïge kaaskorst. Waarom snakken we naar comfortfood? Is het altijd ongezond? En heb je de neiging om er meer van te eten? Onderzoeker Nathalie Weltens (KU Leuven) en psycholoog Sofie Michielsen (UPC KU Leuven) leggen uit. [naar artikel]
Januari loopt op z'n einde, alle feestjes zijn finaal voorbij en de dagen zijn koud en donker: dan kun je je al eens moedeloos voelen. NINA Kookt snelt te hulp met een romige comfortpasta, die je na de champignons, spinazie en het spek met zoveel witte wijn kan afwerken als je nodig acht. Want pasta en wijn fixen álles. Smakelijk! [naar artikel]
Gourmet croques zijn hip en daar zijn wij blij om: de mogelijkheden zijn eindeloos en allemaal even lekker. Voor die dagen waarop je nood hebt aan stevige comfortfood, creëerden we een bourgondische boerencroque. Met gehakt, mozzarella en groenten ertussen wordt zo'n gegrild broodje een echte geluksbrenger. [naar artikel]
Nu het kouder wordt, grijpen we weer meer naar comfortfood: warme, geurige gerechten die troost en gezelligheid bieden. Voor de ene is dat de dampende pompoensoep van de bomma, voor de andere een ovenschotel met een smeuïge kaaskorst. Waarom snakken we naar comfortfood? Is het altijd ongezond? En heb je de neiging om er meer van te eten? Onderzoeker Nathalie Weltens (KU Leuven) en psycholoog Sofie Michielsen (UPC KU Leuven) leggen uit. [naar artikel]
Bang dat je ovenschotel met kip te saai is? No worries, voeg olijven toe voor een zuiderse toets, rozijnen voor wat zoetigheid en witte wijn voor een kick, en die ovenschotel wordt een smaakbom. [naar artikel]
Zalm en broccoli is een combinatie die in de keuken al-tijd werkt. Na een lange werkdag komt deze ovenschotel als geroepen. Wat heb je nodig:- 4 [naar artikel]
Donkere dagen, miezerig weer... Dan wil je comfortfood, warm en gezellig eten waar je instant blij van wordt. Bonus: deze hartverwarmende recepten... [naar artikel]
Nu de dagen almaar kouder en korter worden, grijpen velen onder ons terug naar comfortfood. Niets zo leuk als thuiskomen na een lange dag en je te goed doen aan een warme ovenschotel boordevol room en kaas. Dat je dat beter niet elke dag doet, wisten we al langer. Dat zo’n dieet ongezond is, ook. Maar wist je dat je er ook extra stress door kan krijgen? [naar artikel]
Ik weet niet hoe het met u zit, maar in januari maak ik vaak comfortfood, om die laatste echt donkere weken wat pit te geven. Deze week serveer ik een heerlijke Japanse bowl, een geweldige Zuid-Italiaanse soep en een visje uit de Noordzee. [naar artikel]
Geen regeltjes, geen schuldgevoel: dat is de eetfilosofie van de Hasseltse foodblogster Laurence Bemelmans, aka As Cooked by Ginger. Ze tipt haar favoriete comfortfood, dat tóch bomvol groenten en fruit zit. [naar artikel]
Gourmet croques zijn hip en daar zijn wij blij om: de mogelijkheden zijn eindeloos en allemaal even lekker. Voor die dagen waarop je nood hebt aan stevige comfortfood, creëerden we een bourgondische boerencroque. Met gehakt, mozzarella en groenten ertussen wordt zo'n gegrild broodje een echte geluksbrenger. [naar artikel]
Het principe is super eenvoudig: je maakt je maaltijd op één enkele bakplaat of in één ovenschotel. Lekker makkelijk, en heel weinig afwas [naar artikel]
Je kleine koter een stukje vis voeren kan een hel zijn. Maar die moeilijke eter zal vast niet meer zo moeilijk doen wanneer je de vis in deze heerlijke ovenschotel verbergt. Werk af met aardappelpuree en een krokant laagje kaas en scoor! [naar artikel]
Twijfel je met dit koude weer tussen een verwarmende curry, een stoofpotje of een ovenschotel? Dan krijg je al die wensen met deze 5 recepten voor maaltijdsoepen van foodblogger Elise Van de Poele allemaal tegelijkertijd op tafel. Verse soep is niet per se een tussendoortje, voorgerecht of extraatje bij oud brood. Deze soepen bevatten worstjes, pasta, gnocchi of zelfs kaas: daar krijg je iedereen warm mee bij deze temperaturen. [naar artikel]
Tussen alle winterse comfortfood door nood aan een portie vitamines? Deze wintersalade met couscous is in een wip klaar en de oven doet het meeste... [naar artikel]
Kook je voor het hele gezin, maar hebben de volwassenen zin in iets pittigers? Start met pompoen voor klein en groot, maar werk het in de ene ovenschotel af met schimmelkaas en in de andere met jonge. De twee versies kunnen zelfs samen in dezelfde schotel. [naar artikel]
Easy does it op drukke weekdagen. En wat is er in de herfst heerlijker dan een nostalgische ovenschotel? Chef-kok en foodie Wim Ballieu (39) deelt met ons de lekkerste herfstrecepten uit zijn nieuwste boek ‘Nog meer ovenschotels’. Stevige en lekkere kost, zonder te veel poespas. Hij deelt meteen ook het basisrecept erbij voor een smeuïge aardappelpuree. Is het al etenstijd? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.