Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

KOKEN. Lekker afkoelen met zelfgemaakte ijsjes

26/06/2020 - 06:04
"Niets zo verfrissend (én lekker) als ijsjes op een warme zomerdag. Zin in een yoghurtijsje, sorbet of ijslolly? Met deze recepten maak je ze helemaal zelf. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Verrassende lunch: Bokes met zelfgemaakte blauwebessenconfituur (25/08/2016 - De Morgen)

We houden allemaal wel eens van een verrassing. Zo ook als we de boterhammendoos openen en niet de gebruikelijke bokes met kaas vinden, maar wel boterhammen met zelfgemaakte blauwebessenconfituur. Jouw zelfgemaakte lunch was nog nooit zo lekker! [naar artikel]


2. Lekker en verfrissend: 5 gemakkelijke recepten om zelf gezonde ijsjes te maken (31/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Zomerse temperaturen en lekkere ijsjes, het is een match made in heaven. Helaas bevatten die lekkernijen vaak veel calorieën en verder weinig goeds voor je gezondheid. Maar wat als het beter kan? Met een paar ingrediënten kan je namelijk zowel lekkere als gezonde ijsjes maken. Dit zijn onze 5 favoriete recepten. [naar artikel]


3. KOKEN IN UW KOT. Zelfgemaakte soep voor je geliefden (17/04/2020 - Het Belang van Limburg)

Zitten jouw oma, opa, buren of andere geliefden alleen in hun kot? Vrolijk hun quarantaine op met een lekkere zelfgemaakte soep, want liefde gaat door de maag! [naar artikel]


4. Rani De Coninck geeft kooktips om gezond én lekker te koken, juist als je weinig tijd hebt: “Dankzij dit weekplan krijg ik rust in mijn hoofd” (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)

Wie heeft er tijd om uitgebreid in de keuken te staan na een drukke werkdag? En tijd is wat je nodig hebt om gezond en vooral lekker te koken.... [naar artikel]


5. Hoe (on)gezond zijn de ijsjes uit de supermarkt? Onze diëtiste test er tien: “Ongetwijfeld vinden kinderen dit lekker, want het is suiker, suiker en nog eens suiker” (17/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

IJsjes zorgen voor een heerlijke verfrissing op warme dagen. Maar waar moet je op letten als je je kind een ijsje wil geven, gelet op de voedingswaarde van het lekkers? “Af en toe een ijsje kan geen kwaad, zolang je kind ook een gezonde portie fruit, groenten, zuivel en/of granen eet”, zegt diëtiste Sanne Mouha. Zij beoordeelt 10 soorten ijsjes uit de supermarkt. Het finale verdict komt van ons 8-jarige jurylid Lucie-Lou. [naar artikel]


6. Tweedejaars basisschool De Twinkeling organiseren marktje met zelfgemaakte producten (23/02/2024 - Het Belang van Limburg)

De leerlingen uit het tweede jaar van basisschool De Twinkeling in Balen organiseerden op vrijdagnamiddag een marktje met zelfgemaakte producten én drankjes. De markt vormt het hoogtepunt van twee dagen koken. “We verkopen zelfs huisgemaakte limonade.” [naar artikel]


7. "Ik wil iedereen tonen hoe lekker, snel en eenvoudig veganistisch koken kan zijn" (31/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Met 'Easy Vegan met Julie' heeft Julie Van den Kerchove straks al een tweede kookboek in de winkel liggen. Met haar veganistische keuken heeft de Vlaamse duidelijk een succesrecept te pakken dat haar zelfs tot in de VS bracht. "Ik wil tonen dat vegan koken lekker en eenvoudig kan zijn, zonder met het vingertje te wijzen", klinkt het. [naar artikel]


8. 'Ik schrijf recepten voor mensen die nooit leerden koken' (25/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Er zijn veel mensen die graag lekker eten, maar nooit koken omdat ze dat niet kunnen. Melissa Hemsley wil deze stuntelende thuiskoks helpen. "Ik... [naar artikel]


9. In deze Hasseltse ijsjeszaak kan je voortaan gouden ijsjes eten en ermee poseren (04/08/2022 - Het Belang van Limburg)

“Instagrammable ijsjes”, zo omschrijft zaakvoerster Harue Koyama (37) de ijsjes en frisco’s die ze vanaf zaterdag verkoopt op de winkelpromenade van Quartier Bleu in Hasselt. “IJsjes met bladgoud bedekt maar wel één voor één super speciaal.” [naar artikel]


10. De Hemsley-zusjes koken 4 guilty pleasures, maar dan gezond (16/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Zusjes Jasmine en Melissa Hemsley zijn de nieuwe Britse kooksensaties. Ze leren de Britten gezond, leuk, lekker en gemakkelijk koken. Uit hun [naar artikel]


11. Kinderen maken eigen barbecue en ijsjes tijdens kinderstadsfestival Tureluurs in Bilzen (09/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Tussen de optredens en theatervoorstellingen door was er tijdens het kinderstadsfestival Tureluurs in Bilzen ook een groot aanbod aan niet-alledaagse workshops. “We hebben hier onze tentjes opgeslagen in park Petry om met de kinderen en hun ouders te koken”, vertellen Jordy en Steffi van De Kleine Chef. “Het was heel leuk om een eigen mini-barbecue te maken met een lege Pringles chipskoker”, lacht deelnemer Marie Lemmens (10). “Het worstje wordt door de reflecterende zon lekker gebakken. Aude (9), de zus van Marie, toont de potjes met ijs, terwijl de laaghangende nevel van het droogijs zorgt voor een opvallend effect. “We hebben aan de koolzuursneeuw en het appelsap nog lekkere smaakjes toegevoegd zoals komkommer, limoen en aardbei”, aldus Aude. “De ijsjes zijn superlekker.” [naar artikel]


12. Deze ‘puppy ijsjes’ zijn bijna te realistisch om op te eten (20/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Een ijssalon in Taiwan is enorm populair geworden nadat beelden van hun opmerkelijke ijsjes de wereld rond gingen via sociale media. De ijsjes zien eruit als puppy’s en zijn bijna net een tikkeltje te realistisch om er een lepel in te steken. Het ijssalon spendeert ongeveer vijf uur om een ‘puppy’ vorm te geven en kan er maar een honderdtal per dag maken. Er zijn echter heel wat gegadigden die de ijsjes willen verorberen, waardoor de patissiers de vraag naar de ‘puppy ijsjes’ amper kunnen bijhouden [naar artikel]


13. Vers, lekker en gezond: zo maakt Rani De Coninck pastinaakpuree met spitskool, tomatensalsa en lengfilets (22/01/2020 - Het Laatste Nieuws)

Wie heeft er tijd om uitgebreid in de keuken te staan na een drukke werkdag? En tijd is wat je nodig hebt om gezond en vooral lekker te koken.... [naar artikel]


14. Auw: eerste hulp bij een verbrande mond (29/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

Een stuk pizza dat er veel te lekker uitziet om te laten afkoelen. Of een dampende kop thee om wat op te warmen. Wat de reden ook moge zijn, we... [naar artikel]


15. Bezige bij én bourgondiër? Dankzij deze oplossing kan je wél lekker koken in tijdsnood (30/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

In tijden van druk, druk, druk en hoe sneller, hoe liever, komt alles wat ons gezond en lekker eten in een wip op tafel helpt toveren als geroepen.... [naar artikel]


16. Lekker lokaal koken met de recepten uit ‘Boerentrots’ (10/10/2020 - Het Belang van Limburg)

In Boerentrots promoot europarlementslid Hilde Vautmans de favoriete gerechten van onze landbouwers. Van een kakelvers eitje tot plukkoek met appelen en peren. Haar boodschap: steun onze boeren en eet lekker lokaal. [naar artikel]


17. 'Lekker eten voor 3 euro? Onmogelijk' (24/08/2016 - De Standaard)

Negen chef-koks uit de zorgsector vinden dat bejaarden te vaak industriële maaltijden voorgeschoteld krijgen, met als oogpunt winst in plaats van smaak. ‘Wortels, erwtjes en varkensvlees uit de diepvries: als je met 3 euro per dag moet koken, kun je geen lekker eten serveren.’ [naar artikel]


18. Twee ingrediënten, meer heb je niet nodig om deze ijsjes te maken (27/07/2018 - Het Belang van Limburg)

Op warme zomerdagen zijn ijsjes een must! Deze ijsjes maak je makkelijk zelf, zonder ijsmachine en met slechts twee ingrediënten. Twee bolletjes alstublieft! [naar artikel]


19. Kwaadmechelse KWB-ers koken voor hun wederhelft (07/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Tijdens de laatste les van de kookcursus 'Koken onder mannen' van KWB Kwaadmechelen hebben de mannen gekookt voor hun partner. “Het zag er allemaal heel lekker uit”, vertelt Patrick Bosmans van KWB-Kwaadmechelen. “De KWB-koks waren immers enorm op elkaar ingespeeld en in geen tijd werden allerlei lekkere recepten op de tafel getoverd.” [naar artikel]


20. NINA tipt: ijsjes smullen, waar je ook bent (15/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Bij het zonnetje van de afgelopen dagen hoort niet alleen een goed humeur en een degelijke zonnebril maar ook ... een lekker bolletje ijs [naar artikel]


21. BIZAR. Van dit schattige diertje maken ze ijsjes in Ecuador (09/10/2019 - Metro)

Wie van cavia’s houdt, leest maar beter niet verder. In Ecuador maken ze namelijk ijsjes met… een caviasmaakje. De diertjes zijn een nationaal gerecht in verschillende landen in Latijns-Amerika, waaronder Colombia, Peru en Bolivia. In Ecuador krijg je op je bord een stukje gezouten cavia met patatjes en pindasaus. Maar María del Carmen Pilapana is […] Het bericht BIZAR. Van dit schattige diertje maken ze ijsjes in Ecuador verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


22. Onze nieuwe huischef Jeroen Meus: “Voor volk koken, dat is oprecht het liefste wat ik doe” (17/03/2023 - Gazet van Antwerpen)

Er is een nieuw jaar – beetgaar, dampend, hoopvol geurend­ – opgediend voor Jeroen Meus (45). Was zijn 2022 nog onverzoenlijk ingenomen door verdriet, dan mag de zon nu weer doorsmaken op zijn borden. Vanaf deze week doet hij in Billie’s ‘Bistro Meus’ wat voor altijd zijn liefdestaal blijft: lekker, héél lekker koken. Een gesprek over liefde, misosoep, en de schoonheid van taart trakteren op de werkvloer. “Ik kook liever dan ooit tevoren.” [naar artikel]


23. [VIDEO] - Lekker afkoelen op het strand (23/08/2016 - De Redactie)

De kust oefent bij heet weer een bijzondere aantrekkingskracht uit. Genieten gaat voor velen blijkbaar extra goed op een strand, een dijk of in zout zeewater. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!