Met een (overwegend) plantaardig dieet kunnen patiënten met reuma, diabetes of aderverkalking zichzelf gezond(er) eten. Hoewel dat al geruime tijd bekend is, is er in de gezondheidszorg nog weinig oog voor. Hoe komt dat? [naar artikel]
Een nieuw onderzoek aan de hand van gegevens van de VN concludeert dat de voedingsindustrie veel meer mensen kan onderhouden met plantaardige diëten dan met de kweek van vee. De productie van dat plantaardig voedsel neemt maar een vierde van de beschikbare landbouwgrond in. Laat die kalfsworst voor wat hij is en smeer eens wat […] Het bericht Een plantaardig dieet kan honger uit de wereld helpen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Twee derde van de wereldbewoners ziet de klimaatverandering als een 'wereldwijde noodtoestand'. Dat blijkt uit een erg grote enquête georganiseerd door de Verenigde Naties, die ook peilde naar de populariteit van oplossingen. [naar artikel]
Het huidige globale voedselsysteem is de grootste vijand van de biodiversiteit op aarde, stelt een nieuw rapport. En een verschuiving naar overwegend plantaardige voeding is van cruciaal belang om de schade een halt toe te roepen. Landbouw vormt de grootste bedreiging voor 86 procent van de 28.000 soorten waarvan bekend is dat ze met uitsterven […] The post ‘Plantaardig dieet is cruciaal om biodiversiteit te redden’ appeared first on Business AM. [naar artikel]
Een plantaardig dieet heeft veel voordelen voor de gezondheid. Maar hoe beperkter de voedselkeuze, hoe groter het risico op een voedingstekort en een verhoogde blootstelling aan ongewenste stoffen. Daarom is het belangrijk om variatie aan te brengen in je voedingskeuzes. Dat is het advies van de Hoge Gezondheidsraad (HGR). [naar artikel]
Een plantaardig dieet heeft veel voordelen voor de gezondheid. Maar hoe beperkter de voedselkeuze, hoe groter het risico op een voedingstekort en een verhoogde blootstelling aan ongewenste stoffen. Daarom is het belangrijk om variatie aan te brengen in je voedingskeuzes. Dat is het advies van de Hoge Gezondheidsraad (HGR). [naar artikel]
Het was de oudste dochter van Anneke Pauwels, voormalig model en nu fulltime foodie, die haar overtuigde om te kiezen voor een volledig plantaardig dieet. En daar stopte haar vegan verhaal niet, want ze geeft nu kookworkshops en bouwt een online platform uit. Ze weet ondertussen als geen ander hoe je veganistisch eten toegankelijk maakt voor iedereen. Wedden dat je geen klachten krijgt als je deze drie makkelijke en gezonde recepten thuis op tafel zet? [naar artikel]
Bijna 1 op de 3 Belgen schrapt vlees minstens één keer per week en ook het aantal vegetariërs en veganisten in ons land is verdubbeld. Met de VeggieChallenge hoopt organisatie EVA die aantallen deze maand nog te boosten. Maar hoe gezond is plantaardig eten echt? Val je sowieso af als je vlees, vis – en eventueel zuivel – schrapt, en kom je bij als je daar ooit mee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe. “Groenteburgers zijn hun naam niet altijd waardig.” [naar artikel]
Onder het motto ‘Alles kan veggie’ begint op 1 maart de Belgische editie van de VeggieChallenge, die oproept om meer plantaardig te eten. Deze drie Vlamingen zijn al even helemaal vegan. The post Drie doorgewinterde vegans over hun plantaardig dieet: ‘Een vegan donut blijft junkfood’ appeared first on Knack. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.