Het was de oudste dochter van Anneke Pauwels, voormalig model en nu fulltime foodie, die haar overtuigde om te kiezen voor een volledig plantaardig dieet. En daar stopte haar vegan verhaal niet, want ze geeft nu kookworkshops en bouwt een online platform uit. Ze weet ondertussen als geen ander hoe je veganistisch eten toegankelijk maakt voor iedereen. Wedden dat je geen klachten krijgt als je deze drie makkelijke en gezonde recepten thuis op tafel zet? [naar artikel]
Tofu is droog, zonder eieren kan je geen lekkere chocomousse maken en veganistische gerechten hebben geen ‘punch’. Culinair journaliste Louise De Brabandere countert al die clichés over veganistisch koken. Ze experimenteert voor De Morgen Magazine met nieuwe technieken en alternatieve ingrediënten. Het resultaat van die zoektocht, en veganistische recepten zonder room, kaas of eieren, die vind je hier. [naar artikel]
Je hebt het misschien al ergens zien opduiken: november staat dit jaar in het teken van de Try Vegan-actie. BE Vegan vzw daagt je daarom deze maand uit om dertig dagen lang geen dierlijke producten te eten en de veganistische leefstijl uit te proberen. Niet toevallig dertig dagen, want zo lang zou het duren om een nieuwe gewoonte aan te leren. Wij gingen op zoek naar de leukste diervriendelijke weetjes én voorzien je van drie makkelijke recepten om de uitdaging alvast wat makkelijker te maken. [naar artikel]
World Vegan Day is meteen het startschot van ‘Try Vegan’, een uitdaging om de hele maand november zo veel mogelijk veganistische gerechten op tafel te toveren. Gerenommeerde chefs Bart De Pooter en Laurence Haegeman delen alvast enkele recepten om je op weg te helpen. [naar artikel]
Een kleine profclub uit Engeland is de voetbalwereld van binnenuit langzaam maar zeker aan het veranderen. Maak kennis met Forest Green Rovers, de eerste veganistische en tevens groenste club ter wereld. [naar artikel]
Nog kilo’s cursus weg te vreten en het warme weer helpt ook al niet. Je zou als student voor minder geen zin hebben om nog zelf te koken. Daarom, speciaal voor de blokkers op kot: drie recepten van Loïc Van Impe, de ‘rookie cook’ die studenten leert koken op Facebook. [naar artikel]
Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat Kinderchocolade werd uitgevonden in het Italiaanse stadje Alba. En hoe kan je deze gebeurtenis beter vieren dan met recepten op basis van het snoepgoed? Wij zetten er drie op een rij voor jonge en iets oudere zoetebekken. [naar artikel]
Halloween is niet langer alleen voor kinderen. Steeds meer volwassenen wagen zich tegenwoordig aan een griezelige verkleedavond. Daar horen uiteraard ook gepaste hapjes en drankjes bij! 1. Zwarte limonade Deze limonade heeft absoluut geen raar smaakje, maar ziet er wel lekker mysterieus uit. Het geheime ingrediënt? Houtskool. Het is ten zeerste af te raden om […] Het bericht Vijf makkelijke recepten voor Halloween verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Voor wie Dagen zonder Vlees niet ver genoeg gaat of wie nog een straffere uitdaging wil aangaan, kan deze maand voor de tweede keer deelnemen aan Try Vegan. Initiatiefnemers EVA vzw en Be Vegan sporen je aan om in april veganistisch te eten. Zie je dat wel zitten, maar heb je geen idee hoe daar aan te beginnen? We helpen je op weg met drie eenvoudige recepten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.