Een nieuw onderzoek aan de hand van gegevens van de VN concludeert dat de voedingsindustrie veel meer mensen kan onderhouden met plantaardige diëten dan met de kweek van vee. De productie van dat plantaardig voedsel neemt maar een vierde van de beschikbare landbouwgrond in. Laat die kalfsworst voor wat hij is en smeer eens wat […] Het bericht Een plantaardig dieet kan honger uit de wereld helpen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het was de oudste dochter van Anneke Pauwels, voormalig model en nu fulltime foodie, die haar overtuigde om te kiezen voor een volledig plantaardig dieet. En daar stopte haar vegan verhaal niet, want ze geeft nu kookworkshops en bouwt een online platform uit. Ze weet ondertussen als geen ander hoe je veganistisch eten toegankelijk maakt voor iedereen. Wedden dat je geen klachten krijgt als je deze drie makkelijke en gezonde recepten thuis op tafel zet? [naar artikel]
Geen buikgevoel is zo bedrieglijk als honger. Want het komt in alle vormen en maten: van alcoholhonger tot harthonger. Het is dus goed om te weten wat er precies knaagt in je maag, als je om tien uur ’s ochtends naar de chocolade wil grijpen omdat je buik bromt. Diëtiste Sanne Mouha legt uit hoe je acht verschillende hongers van elkaar onderscheidt en hoe je elke soort honger het beste aanpakt. “Als je elke keer met een zak chips naar je favoriete tv-serie kijkt, zal de begingeneriek op den duur je hersenhonger triggeren.” [naar artikel]
Met een (overwegend) plantaardig dieet kunnen patiënten met reuma, diabetes of aderverkalking zichzelf gezond(er) eten. Hoewel dat al geruime tijd bekend is, is er in de gezondheidszorg nog weinig oog voor. Hoe komt dat? [naar artikel]
Twee derde van de wereldbewoners ziet de klimaatverandering als een 'wereldwijde noodtoestand'. Dat blijkt uit een erg grote enquête georganiseerd door de Verenigde Naties, die ook peilde naar de populariteit van oplossingen. [naar artikel]
Het huidige globale voedselsysteem is de grootste vijand van de biodiversiteit op aarde, stelt een nieuw rapport. En een verschuiving naar overwegend plantaardige voeding is van cruciaal belang om de schade een halt toe te roepen. Landbouw vormt de grootste bedreiging voor 86 procent van de 28.000 soorten waarvan bekend is dat ze met uitsterven […] The post ‘Plantaardig dieet is cruciaal om biodiversiteit te redden’ appeared first on Business AM. [naar artikel]
Een plantaardig dieet heeft veel voordelen voor de gezondheid. Maar hoe beperkter de voedselkeuze, hoe groter het risico op een voedingstekort en een verhoogde blootstelling aan ongewenste stoffen. Daarom is het belangrijk om variatie aan te brengen in je voedingskeuzes. Dat is het advies van de Hoge Gezondheidsraad (HGR). [naar artikel]
Een plantaardig dieet heeft veel voordelen voor de gezondheid. Maar hoe beperkter de voedselkeuze, hoe groter het risico op een voedingstekort en een verhoogde blootstelling aan ongewenste stoffen. Daarom is het belangrijk om variatie aan te brengen in je voedingskeuzes. Dat is het advies van de Hoge Gezondheidsraad (HGR). [naar artikel]
Bijna 1 op de 3 Belgen schrapt vlees minstens één keer per week en ook het aantal vegetariërs en veganisten in ons land is verdubbeld. Met de VeggieChallenge hoopt organisatie EVA die aantallen deze maand nog te boosten. Maar hoe gezond is plantaardig eten echt? Val je sowieso af als je vlees, vis – en eventueel zuivel – schrapt, en kom je bij als je daar ooit mee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe. “Groenteburgers zijn hun naam niet altijd waardig.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.