Lees dit artikel: Emissiehandel moet veel duurder worden om impact klimaatverandering te compenseren Droogtes, overstromingen en tropische stormen veroorzaken niet alleen schade op korte termijn, maar remmen ook decennialang de economische groei. Om deze kosten te kunnen compenseren, zouden de emissietarieven sterk moeten worden opgedreven. Dat is de conclusie van een internationale studie onder leiding van wetenschappers aan het International Institute for Applied Systems Analysis (Iiasa) in Wenen. […] Lees dit artikel: Emissiehandel moet veel duurder worden om impact klimaatverandering te compenseren [naar artikel]
De Aziatische beurzen verliezen door de Russische inval 2 tot 3 procent. Olie wordt 5 procent duurder. Ook de Bel20 opende met meer dan 3 procent verlies. [naar artikel]
18:19 Bpost maakt het versturen van brieven en pakjes duurder vanaf 1 januari. Dat moet onder meer het dalende postvolume compenseren. [naar artikel]
Het Zeeuwse mosselseizoen is woensdag officieel op gang geschoten, na een voorzet van het Antwerpse restaurant Marineau. Het Nederlandse Mosselkantoor, dat spreekt voor alle kwekers, maakt zich sterk dat alle soorten mosselen beschikbaar zijn. Je krant bezocht in de provincie zeven restaurants waar we Jumbo-mosselen kregen. Het waren zogenaamd kleine, middelgrote en grote Jumbo’s: schakeringen die niet echt bestaan. Maar belangrijker dan de grootte, is de smaak: waren ze goed? [naar artikel]
19:27 Bpost maakt de postzegels vanaf januari 11,4 procent duurder. Dat zegt regelgever BIPT. [naar artikel]
Mosselen, we kijken er elke zomer opnieuw naar uit. Ze horen in ons kookboek als mayonaise bij frieten. En ja, die willen we er in dit klassiek gerecht ook wel bij. Waar komt die liefde vandaan en waar eet je de lekkerste mosselen in de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. Je kan jouw stem uitbrengen via www.gva.be/delekkerste. [naar artikel]
Gucci heeft de prijzen van zijn handtassen in alle stilte met zo’n negen procent verhoogt, schrijft modevakblad Business of Fashion. Het Italiaanse modehuis wil daarmee onder andere de verliezen door de coronacrisis compenseren. [naar artikel]
Groenten: plus 5 procent. Fruit: plus dik 10 procent. Fruitsap: plus 9 procent. Veel voedingsproducten zijn fors duurder dan een jaar geleden, zo blijkt uit cijfers van de overheid. Omdat ze moeilijker tot bij ons geraken, omdat we andere dingen eten, én omdat we door corona minder op de prijs letten. [naar artikel]
Sinds het land half op slot ging door corona, kreeg noodlijn Tele-Onthaal twintig procent meer oproepen. De Vlaming belt en chat over gezondheid, relaties en eenzaamheid. [naar artikel]
Vanaf 1 januari 2021 gaat de kostprijs van een postzegel opnieuw de hoogte in. Non-priorzegels worden 9 procent duurder en... The post Bpost maakt priorzegel een derde duurder appeared first on Business AM. [naar artikel]
18:36 Met een CO2-prijs van meer dan 100 euro per ton zou voor een Vlaamse consument aardgas 36 procent duurder worden, stookolie 31 procent en benzine 16 procent. Dat blijkt uit een studie van het Vlaams A... [naar artikel]
Dertig vrijwilligers hebben zaterdag liefst 600 kilogram mosselen en 170 porties vol-au-vent klaargemaakt en verkocht voor vzw Sjarabang, de Mechelse kunstwerking voor personen met een beperking. “We hadden door corona geen inkomsten, maar deze enorme respons maakt veel goed”, zegt voorzitter Luc Vis van Sjarabang. [naar artikel]
Deze zomer serveert Sergio Herman (51) in het pop-uprestaurant ‘Moules Frites’ zes weken lang kraakverse mosselen op het strand van Zeebrugge. De sterrenchef bedacht voor de gelegenheid een driegangenmenu: verse garnaalkroketten, mosselen en de ultieme dame blanche. Exclusief op HLN zal Sergio deze week elke dag één gerecht voorstellen en uitleggen hoe je het maakt. Vandaag op het menu: Zeeuwse mosselen in wittewijnsaus naar een familierecept van Sergio. [naar artikel]
Deze zomer serveert Sergio Herman (51) in het pop-uprestaurant ‘Moules Frites’ zes weken lang kraakverse mosselen op het strand van Zeebrugge. De sterrenchef bedacht voor de gelegenheid een driegangenmenu: verse garnaalkroketten, mosselen en de ultieme dame blanche. Exclusief op HLN legde hij uit hoe hij de gerechten maakt en wat je er best bij drinkt. [naar artikel]
Verse groenten plus 16 procent, fruit plus 8 procent, vlees plus 3 procent. Eten is, volgens recente cijfers van het Prijzenobservatorium en van Statbel, in het tweede kwartaal van dit jaar duurder geworden. Maar dat is niet alleen de schuld van corona. [naar artikel]
De federale regering gaat nieuwe steun toekennen van 33,7 miljoen euro aan NMBS en Infrabel om de verliezen gelinkt aan de coronapandemie te compenseren. Dat meldt minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) zaterdag. [naar artikel]
Mosselen-friet mag dan wel een typisch Belgisch gerecht zijn, maar de schaaldieren zelf komen niet van bij ons. Zeeboerderij Westdiep van de Colruyt wil daar verandering in brengen. De eerste (bescheiden) oogst is binnengehaald. "Ze zijn stevig van structuur en zeer sappig", zegt topchef Seppe Nobels die er al mee aan de slag kon. Het is voorlopig ook een dure lekkernij: drie keer duurder dan Zeeuwse mosselen. [naar artikel]
In het Zeeuwse mosseldorp Bruinisse zijn de eerste mosselen geoogst. Dat deed de Zeeuwse mosselkweker Jan Bout. Het gaat om mosselen van de zogenoemde hangcultuur. Op de eerste mosselen van de bodemcultuur is het nog een maand wachten. [naar artikel]
Gas en elektriciteit kosten meer dan ooit, voor een volle winkelkar moeten we dieper in de buidel tasten en het onderwijs is in tien jaar tijd 40 procent duurder geworden. En dan zwijgen we nog over de huizenmarkt, het extra budget voor bouwmateriaal of de prijs van de pintjes. We voelen het iedere dag: het leven na corona is duurder geworden. Wordt het straks allemaal nóg erger? We maken de rekening. [naar artikel]
01:00 Over een paar jaar eet u mogelijk Belgische mosselen. Onder meer Colruyt en Sioen en onderzoekers starten dit najaar met de kweek van mosselen tussen de windmolens in de Noordzee. [naar artikel]
Negen maanden na de invoering heeft de kilometerheffing al 490 miljoen euro opgebracht. Omdat transporteurs de kosten doorrekenen is, is transport 8 procent duurder geworden. [naar artikel]
Groenten: plus 5 procent. Fruit: plus dik 10 procent. Fruitsap: plus 9 procent. Veel voedingsproducten zijn fors duurder dan een jaar geleden, zo blijkt uit cijfers van de overheid. Omdat ze moeilijker tot bij ons geraken, omdat we andere dingen eten, én omdat we door corona minder op de prijs letten. [naar artikel]
Barbecueën is voor een Belg duurder dan voor een Spanjaard, Pool of Brit. Het vlees in ons land is maar liefst 25 procent duurder dan het Europese gemiddelde, zo blijkt uit cijfers van Eurostat. Toch is er niet echt een grote stijging in vleesprijs op zich. Sinds 2015 is ons vlees 3 procent duurder geworden. In Oost-Europese landen zoals Polen is het vlees 6 procent duurder geworden en in Turkije zelfs 36 procent. Toch blijft België één van de koplopers in Europa. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.