Wie bakt het lekkerste brood ter wereld? Om die eer strijden aspirant-bakker Berre Ceuppens en zijn bakker-leraar Stijn Van Kerckhoven binnenkort tijdens Mondial du Pain, zeg maar het WK voor bakkers, in Nantes. Als de leerling en leraar van Kogeka Geel bij de beste zes eindigen, mogen ze volgend jaar naar de ‘best of’-wedstrijd in Peru. [naar artikel]
Met zijn ‘brood van korte keten’ schrijft warme bakker Jack Knapen een beetje geschiedenis. Zijn tarwebrood wordt gemaakt met tarwe van een Vlaamse boer en gemalen in een lokale maalderij. Wie zegt er nog dat je met Vlaamse tarwe geen brood kan bakken? [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
De verkoop van brood blijft achteruitgaan, en voor het eerst kopen meer dan de helft van de Vlamingen hun brood niet meer bij de bakker, maar bij [naar artikel]
Nu wolvin Naya zich op het militair domein in Leopoldsburg gevestigd lijkt te hebben, duiken in het dorp de eerste Naya-producten op. Zo bakt bakkerij Pan d’Oro in de Stationsstraat vanaf nu Naya-brood. [naar artikel]
Ondanks de gestabiliseerde energieprijzen, blijft de prijs van brood hoog door de gestegen loonkosten en grondstofprijzen. Je betaalt bij de warme bakker soms al meer dan 3 euro voor een brood. "De prijzen bij de bakker zullen niet meer dalen", zegt Bart Ceulemans van de Bakkersfederatie. [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Ter gelegenheid van brooddag scheiden bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha samen de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Manlief bakt heel de nacht door brood in een bakkerij in Zoersel, vrouwlief start haar dag rond 4u ’s morgens en haalt het brood op. Dat is zowat het enige moment waarop Dimitri Van Overloop (27) en Nena Tielemans (26) elkaar dagelijks kruisen. “Elke avond samen tv kijken is niets voor ons.” [naar artikel]
Tijdens ‘Over de oceaan’, moeten de kandidaten uiteraard ook eten. Jonas Geirnaert wordt door kapitein Piet verkozen tot bakker tijdens hun zeilreis. Omdat Jonas nog nooit eerder brood maakte, bakt hij volop testbroden voor vertrek. Jeroom mag proefkonijn zijn, maar die is niet zo tevreden met zijn toebedeelde rol. [naar artikel]
In Het Brood Boek neemt bakker Toon De Klerck het op voor de waarde van ons dagelijks brood. Hij voert daarmee geen windmolengevecht, want hij betrekt er het kruim van de chef-koks bij, van Peter Goossens over Sergio Herman tot Ingrid Neven. [naar artikel]
Balthasar Boma, de voorzitter van de bekende voetbalploeg F.C. De Kampioenen, bracht zaterdag een bezoekje aan bakker Demedts in Wildert (Essen). De bakker kwam eerder al in het nieuws door zijn deelname aan ‘Komen eten’ en de reuzespeculaas die hij bakte voor voormalig Amerikaans president Barack Obama. [naar artikel]
Kleren of schoenen levert de facteur al, maar nu kan die dus ook aan je voordeur staan met een gesneden brood. Een bakker uit Tienen laat je namelijk als eerste online brood bestellen om het dan met de post te laten leveren. “In van die typische Bpost-pakketten”, zegt bakker Kim Menten (29). “Bedoeling is dat je telkens twee dagen vooraf bestelt, zo kunnen we alles mooi plannen. Bestel je bijvoorbeeld op maandag een brood, dan bakken we dat dinsdagnamiddag, gaat het direct daarna naar het postkantoor en wordt het de woensdagmorgen geleverd voor dezelfde prijs alsof je hier in de winkel een brood koopt. Tot eind januari rekenen we namelijk geen extra kosten aan als promotie, daarna zal dat enkel nog zo zijn voor wie voor meer dan 20 euro koopt. Want brood versturen, kost ons 4,95 euro per doos.” [naar artikel]
Wat zegt het brood dat u eet over wie u bent? Zowat álles, schrijft Peter Scholliers in zijn geschiedenis van brood en bakker. 'Witbrood illustreert perfect het kapitalisme.' [naar artikel]
De Italiaanse bakker Gianni Bernardinello (76), die tijdens de coronapandemie gratis brood uitdeelde aan mensen die financieel getroffen waren door de crisis, is eerder deze maand gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. Iedereen uit de buurt kende ‘bakker Berni’, die al meer dan dertig jaar met passie in zijn bakkerij stond, als een man met een hart van goud. [naar artikel]
We proeven vandaag brood. Droog brood zelfs. Voor de ene kan dat klinken alsof hij getrakteerd wordt op gevangeniskost. Voor bakker Bert Van Rompay van Het Broodhuys uit Beerzel (Putte) is het dat allerminst. Hij is fier op zijn brood, niet in het minst op zijn paradepaardjes: de desembroden. En dat wil hij dit weekend graag laten proeven tijdens een broodfestival. [naar artikel]
Er ligt weer brood en patisserie in de winkelrekken, anderhalf jaar nadat bakkerij Perremans in het centrum van Eppegem (Zemst) de oven stil had gelegd. Kim Maertens bedient er sinds maandagmorgen de klanten. Haar man Kenny Borghs is er de warme bakker die voor ovenvers brood zorgt. [naar artikel]
We hebben allemaal al eens een brood gekocht om drie dagen later pas te ontdekken dat je het volledig uit het oog verloren bent. Nu het brood volgens Eurostat duurder is dan ooit, is het misschien niet onbelangrijk om te weten hoe je dat (oud) brood langer eetbaar houdt. Koop je best een gesneden of ongesneden exemplaar? En is de diepvries echt zo’n goed idee als soms wordt beweerd? Bakker Toon De Klerck legt uit. [naar artikel]
Dankzij de inventiviteit en het zakeninstinct van zuurdesembroodbakker Thierry Gissemé uit Hulsen (Balen) kunnen - bij wijze van spreken - straks ook liefhebbers uit Wallonië van zijn brood genieten. De bakker gaat namelijk zijn alsmaar meer gegeerd ambachtelijk brood via een koerierdienst als een pakketje over het ganse land verspreiden. “Als ik van mijn brood wil leven, moet ik mijn klantenbestand uitbreiden”, zegt hij nuchter. “Maar ik word geen industriële bakker.” [naar artikel]
Er gaat niets boven een snede heerlijk vers brood, maar je hebt misschien geen tijd om regelmatig naar de bakker of winkel te gaan? Dan is brood... [naar artikel]
De bekende Zonhovense bakker-patissier Luc Brabanders bakt deze dagen niet alleen lekkere taarten en gebak. Iedere dag om 20 uur speelt hij met zijn trompet het lied Song For Joy op zijn terras aan zijn appartement aan het Sint-Jansplein in Hasselt. [naar artikel]
De Italiaanse bakker Gianni Bernardinello (76), die tijdens de coronapandemie gratis brood uitdeelde aan mensen die financieel getroffen waren door de crisis, is eerder deze maand gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. Iedereen uit de buurt kende ‘bakker Berni’, die al meer dan dertig jaar met passie in zijn bakkerij stond, als een man met een hart van goud. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.