Niets maakt een zomerdag zo af als een goed glas wijn! Vorige week legde onze wijnspecialist Alain Bloeykens het verschil uit tussen witte-, rode- en roséwijn. Deze week legt hij voor u klaar en duidelijk uit welke verschillende soorten wijn er bestaan en hoe die net gemaakt worden. [naar artikel]
Het einde van het jaar nadert snel en in december hebben we veel gelegenheden om met elkaar te proosten. Dat doen we natuurlijk het liefst met heerlijke wijnen. Van sprankelend fris tot rijp en intens: hier zijn de top 4 wijnen die je volgens wijnexpert Alain Bloeykens dit eindejaar zeker moet proberen. [naar artikel]
De Belg mag dan al wereldkampioen “bubbels drinken” zijn, althans berekend per capita, wanneer Pasen aanbreekt steken we graag nog een tandje bij. Het is het startschot van een nieuwe lente: tijd voor terrasjes, communies, tuinfeesten en de eerste barbecues. En daar hoort uiteraard een flesje mousserende wijn bij. Wij speurden op het schap naar klassiekers en nieuwigheden, en kwamen zelfs met een blikje bubbels naar huis. [naar artikel]
Bert Embrechts had een café. Bert had ook een probleem: hij lustte geen bier. Twee toevallige ontmoetingen - de eerste aan z'n toog, de tweede op... [naar artikel]
Juli en augustus zijn niet meteen de maanden dat de supermarkten uitpakken met veel nieuwe referenties. De hoogtepunten situeren zich in de lente wanneer het nieuwe oogstjaar zijn intrede doet, én in begin van het najaar met de start van de klassieke wijnfestivals. Dit jaar lijkt net ietsjes anders. Verrassend veel nieuwe zomerse wijnen op het schap, zelfs in volle vakantieperiode. Omdat men meer dan ooit het “jaar van de bevrijding” wil vieren? [naar artikel]
We waren niet weinig verrast toen we het voorstel van Carrefour kregen om samen op pad te gaan. Geen Bourgogne, Elzas of Languedoc maar een tripje door eigen land. “Het kadert in de nieuwe mondiale strategie van Carrefour”, zegt Maxime Lebrun. “Act for food, lees: aandacht voor wat we eten én het aanbod lokaal en bio fors uitbreiden. Wist je dat we nu al 10.000 lokale producten op het schap hebben staan? En daar hoort uiteraard wijn van bij ons bij.” Onze bestemming? Namen en Borgloon. “Een Belgisch compromis”, lacht Maxime. Op het programma: het proeven én blenden van de oogst 2021. [naar artikel]
Met de feestdagen in het vooruitzicht lijkt het ons wel leuk om de kelder aan te vullen met enkele rasechte Franse klassiekers zoals Bordeaux en Bourgogne, of waarom niet, wijn uit de Rhônevallei. Omdat die wellicht wel altijd iemand zullen plezieren en meer nog, omdat er net nu best fraaie promoties op de kop te tikken zijn. [naar artikel]
Ons land telt zo’n 1.000 wijnhandelaars. En het gros daarvan heeft al lang begrepen (met dank aan corona) dat een aantrekkelijke website geen overbodige luxe is om de verkoop te stimuleren. Wij selecteerden er vijf. Eentje uit elke Vlaamse provincie. Maar het hadden er gerust een veelvoud van kunnen zijn want de wijnhandelaar staat een stuk verder dan de supermarkten. [naar artikel]
Op vijf jaar tijd is de productie van prosecco gestegen met 75 procent. De Italiaanse mousserende wijn overstijgt daarmee de champagne. Dat komt... [naar artikel]
Of je nu champagne, cava of prosecco ontkurkt: bubbels betekenen feest! Maar waar slaan die verschillende benamingen eigenlijk precies op? Hoe... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.