Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Prosecco is wereldwijd bestverkochte mousserende wijn

17/12/2018 - 16:17
"Op vijf jaar tijd is de productie van prosecco gestegen met 75 procent. De Italiaanse mousserende wijn overstijgt daarmee de champagne. Dat komt..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Italiaanse Prosecco-regio op Werelderfgoedlijst (07/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

De heuvels in het noordoosten van Italië, waar de mousserende wijn Prosecco geproduceerd wordt, zijn toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van... [naar artikel]


2. Limburgse druiventeelt breidt uit voor biologische mousserende wijn (21/08/2020 - Het Belang van Limburg)

Op het Proefcentrum Fruitteelt in Sint-Truiden is vandaag gestart met de pluk van de wijndruiven. En dat is belangrijk voor onze provincie, want de wijnteelt zit in de lift in Limburg. Het aantal professionele wijnbouwers en hobbyisten stijgt jaar na jaar. Maar ook het onderzoek zit niet stil. Zo start er volgende maand op PC Fruit een nieuw Europees project naar biologische mousserende wijnen, zeg maar de Limburgse cava of prosecco. [naar artikel]


3. Geproefd: deze mousserende wijn rijpt in de mergelgrotten van Vlijtingen (11/03/2021 - Het Belang van Limburg)

In de champagnestreek rijpen de dure cuvées in onderaardse gangen, uitgehouwen in de diepe krijtlagen. De mousserende wijn uit Vlijtingen ondergaat een soortgelijk proces in de mergelgrotten van Kanne. [naar artikel]


4. In deze landen wordt de meeste mousserende wijn geproduceerd (01/10/2020 - Express)

Dat wijnbubbels de laatste jaren aan populariteit winnen, staat vast. Net zoals iedereen wel beseft dat er ook steeds meer... The post In deze landen wordt de meeste mousserende wijn geproduceerd appeared first on Business AM. [naar artikel]


5. Hoe een fles mousserende wijn aan haar bubbels geraakt: “Tot 20 miljoen in één glas” (30/09/2021 - Het Belang van Limburg)

In één glas mousserende wijn kunnen 20 miljoen belletjes opborrelen. Wij gingen na hoe die in de fles geraken en liepen tijdens de druivenoogst een dag in het spoor van Johan Bellens van wijndomein Sassenbroek in Borgloon. [naar artikel]


6. Welke bubbels kies je: champagne, cava of prosecco? (02/10/2017 - De Morgen)

Champagne, cava, prosecco: de producenten beweren met grote stelligheid dat er op de markt plaats is voor alle drie. Dat is ook logisch: de kwaliteit van deze drie mousserende wijnen verschilt grondig. Uiteindelijk zijn je budget en de gelegenheid doorslaggevend. [naar artikel]


7. Modest wil als eerste Limburgse restaurant eigen mousserende wijn schenken, en plant daarvoor wijngaard aan (22/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Achter restaurant Modest in Opglabbeek zijn gisteren 1.000 wijnranken geplant. Over een viertal jaar wil chef-kok Sander Spreeuwers als eerste Limburgse restaurant zijn eigen mousserende wijn schenken. “De wijngaard is jaarlijks goed voor 1.000 flessen wijn”, rekent Spreeuwers. [naar artikel]


8. Wat je moet weten over pét-nat, de jongste wijnhype (14/07/2022 - Express)

Pét-nat – de nu algemeen aanvaarde afkorting voor “pétillant naturel” – is een stijl van mousserende wijn met diepe historische wortels. Het is de oudste methode om mousserende wijn te maken, die dateert van vóór Champagne, vandaar de alternatieve naam: méthode ancestrale. Meegaand met de trend van de natuurlijke wijnbeweging, begint deze zacht verfrissende, vaak […] [naar artikel]


9. Na blauwe wijn: hier komt blauwe prosecco (10/05/2017 - Het Belang van Limburg)

Vergeet rosé of wit: het Italiaanse bedrijf Fratelli Saraceni brengt een blauwe prosecco op de markt. En de zogenaamde Blumond is bijzonder fotogeniek. [naar artikel]


10. Prosecco is nu officieel werelderfgoed (17/07/2019 - Metro)

Geniet jij weleens van een lekker fris glas Prosecco? Dan kan je vanaf nu zeggen dat je werelderfgoed degusteert. Het Italiaanse neefje van de Champagne staat sinds 7 juli namelijk op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Reden genoeg om te vieren. Nu de zomer zich laat voelen, is de tijd eindelijk daar om een terrasje mee […] Het bericht Prosecco is nu officieel werelderfgoed verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


11. Nieuw: schuimwijn uit een blikje (27/08/2017 - Metro)

Een heus taboe in de wijnwereld is doorbroken. Sinds kort kan je ook bubbels in een blikje kopen. Waarom mensen graag een mousserende wijn zouden drinken uit een blikje, is voor ons een raadsel. Een fles kraken met een luide plop brengt ons namelijk meteen in feeststemming. Toch kan je in winkels van de Britse […] [naar artikel]


12. Deze Limburgse wijn is de beste Belgische wijn van het jaar en dat is toch wel een verrassing (22/10/2018 - Het Belang van Limburg)

De Pinot Noir 2016 van wijndomein Aldeneyck uit Maaseik is op de wijnbeurs Megavino uitgeroepen tot beste Belgische wijn. Twee jaar geleden won dezelfde wijnmaker ook al eens deze prijs met de Chardonnay 2015. Dit keer wint hij met een rode wijn. Ietwat verrassend, want tot nog toe staat ons land vooral bekend voor zijn uitstekende mousserende en witte wijnen. [naar artikel]


13. Hoe (lang) kan je een geopende fles wijn bewaren? "Varieert van 2 dagen tot 2 weken, rode wijn is grootste uitdaging" (05/12/2023 - VRT NWS)

Wil je een geopende fles wijn goed bewaren, dan moet je rekening houden met de temperatuur en de blootstelling van de wijn aan de lucht. "De bewaartermijn van rode, witte, rosé, mousserende en dessertwijn verschilt uiteraard. Van 2 dagen tot 2 weken", zegt Alexander De Beck, sommelier bij Winetist. Hij overloopt per wijnsoort hoe je je wijn het best kan bewaren na opening. [naar artikel]


14. Hier mogen de kurken knallen, ook al “verklaren champagneboeren ons gek” (16/04/2020 - Het Nieuwsblad)

Het gaat hard voor Dirk en Patricia van Domein Ravenstein. Wijngaard aangelegd in 2017, de eerste wijn in 2019 en nu pakt het koppel uit Kruiseke uit met mousserende wijn. “Kwaliteit die er ook zo uitziet. We willen echt een merk neerzetten.” [naar artikel]


15. Wijn gemaakt van rotte druiven? Onze wijnexpert Alain Bloeykens legt het verschil uit tussen mousserende, versterkte en likoreuze wijn (17/07/2020 - Het Nieuwsblad)

Niets maakt een zomerdag zo af als een goed glas wijn! Vorige week legde onze wijnspecialist Alain Bloeykens het verschil uit tussen witte-, rode- en roséwijn. Deze week legt hij voor u klaar en duidelijk uit welke verschillende soorten wijn er bestaan en hoe die net gemaakt worden. [naar artikel]


16. "Hoe fijner de bubbeltjes, hoe hoger de kwaliteit": Sepideh maakt je wegwijs in de wereld van mousserende wijnen (14/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Of je nu champagne, cava of prosecco ontkurkt: bubbels betekenen feest! Maar waar slaan die verschillende benamingen eigenlijk precies op? Hoe... [naar artikel]


17. Mythe (11/04/2019 - De Morgen)

De méthode champenoise is pure Harry Potter: champagne en elke mousserende wijn met tweede gisting op fles blijken oenologische abracadabra, waarbij een banale, stille wijn door vakmanschap én technologie wordt omgetoverd tot een engeltje dat op je tong plast. Maar toch snappen veel wijnliefhebbers geen snars van de historiek en vooral van de serveer- en genietcode van een wijn met belletjes. Kortom, tijd voor een stukje geschiedenis, maar eerst: wat niet te doen aan de feesttafel. [naar artikel]


18. Prosecco populairder dan ooit (10/12/2019 - Het Belang van Limburg)

Prosecco is aan een enorme opmars bezig in ons land, merken de supermarkten in ons land. “Prosecco is vooral populair omwille van de smaak, maar het is ook goedkoper dan cava”, zegt oenoloog Jos Mechelmans. [naar artikel]


19. Champagne, cava of prosecco: de Belg kraakt al eens graag een fles bubbels en onze wijnkenner selecteert de 25 beste (21/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

En of we bubbelkampioenen zijn: meer dan 70 miljoen flessen gingen er het voorbije jaar over de toonbank en daar zijn niet eens de mousserende wijnen bijgeteld die u zelf gaat halen in pakweg Champagne, Elzas of Bourgogne. Berekend per inwoner gaat er slechts één land ons vooraf, het bescheiden Litouwen. Wanneer de zomer zijn opwachting maakt, communie-, tuin- en terrasfeesten weer van start gaan, steken we zelfs een tandje bij. Daarom deze week: de 25 beste mousserende wijnen uit de supermarkt. [naar artikel]


20. Prošek versus Prosecco: Dreigende wijnoorlog tussen Kroatië en Italië (20/09/2021 - Express)

Lees dit artikel: Prošek versus Prosecco: Dreigende wijnoorlog tussen Kroatië en Italië De Kroatische wijn Prošek mag een dossier indienen om een beschermde oorsprongsbenaming te krijgen. Dat heeft de Europese Commissie recent gemeld. Die beslissing heeft echter in Italië tot grote verontwaardiging geleid. Daar wordt immers gevreesd dat de Kroatische concurrentie de markt voor de Italiaanse Prosecco zou kunnen ondermijnen. De dreigende wijnoorlog tussen Kroatië en Italië […] Lees dit artikel: Prošek versus Prosecco: Dreigende wijnoorlog tussen Kroatië en Italië [naar artikel]


21. Prosecco laat nieuw productierecord optekenen (29/01/2022 - Express)

Het voorbije jaar hebben Italiaanse wijnbouwers 627,5 miljoen flessen Prosecco geproduceerd. Dat betekende een stijging met 25,4 procent tegenover het jaar voordien. Die productie omvatte ook 71,5 miljoen flessen van de nieuwe rosé-versie, die sinds kort wordt toegelaten. Dat heeft de sectororganisatie Prosecco DOC Consortium gemeld. Daarbij wordt nog opgemerkt dat de prosecco het voorbije […] [naar artikel]


22. Organische wijn komt wereldwijd aan oppervlakte van bijna een half miljoen hectaren (01/10/2021 - Express)

Lees dit artikel: Organische wijn komt wereldwijd aan oppervlakte van bijna een half miljoen hectaren De productie van organische wijn kan wereldwijd momenteel beschikken over een oppervlakte van bijna een half miljoen hectaren. Het grootste deel van dat territorium is in Europa terug te vinden, maar ook op andere continenten kunnen steeds meer organische wijngaarden worden opgemerkt. Dat blijkt uit een rapport van de Organisation Internationale de la Vigne et […] Lees dit artikel: Organische wijn komt wereldwijd aan oppervlakte van bijna een half miljoen hectaren [naar artikel]


23. Daar is de lente, tijd voor wat bubbels: Alain Bloeykens haalt klassiekers en nieuwkomers uit het mousserende wijnschap (07/04/2023 - Het Belang van Limburg)

De Belg mag dan al wereldkampioen “bubbels drinken” zijn, althans berekend per capita, wanneer Pasen aanbreekt steken we graag nog een tandje bij. Het is het startschot van een nieuwe lente: tijd voor terrasjes, communies, tuinfeesten en de eerste barbecues. En daar hoort uiteraard een flesje mousserende wijn bij. Wij speurden op het schap naar klassiekers en nieuwigheden, en kwamen zelfs met een blikje bubbels naar huis. [naar artikel]


24. Binnenkort zullen we ook prosecco rosé mogen drinken (27/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Roze champagne en cava waren er al, maar op roze prosecco bleef het wachten. Dat kwam omdat prosecco niet rosé mocht zijn, maar daar komt nu verandering in. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!