Volgens de lokale afdeling van Horeca Vlaanderen hebben al verschillende uitbaters van horecazaken in Antwerpen besloten om de komende weken niet open te gaan. “Ik heb vandaag al van zeven grote zaken bevestiging gekregen dat ze zelf zullen sluiten”, zegt voorzitter Davy Brocatus. [naar artikel]
De uitbaters van de Beach Club en de kiosk op recreatiedomein De Ster sluiten hun deuren. Taverne De Brokkelink overweegt om in juli en augustus voortaan te sluiten. Volgens de uitbaters is dat een gevolg van toenemende agressie en doodsbedreigingen. [naar artikel]
De avondklok om het aantal coronabesmettingen naar beneden te krijgen, is nu van kracht in heel de provincie Antwerpen. Na een groep Antwerpse ondernemers, stapt nu ook een tiental horeca-uitbaters uit Rijmenam naar de Raad van State. Zij vinden het niet kunnen dat ze om 11 uur 's avonds de deuren moeten sluiten, terwijl de cafés en restaurants in de Vlaams-Brabantse buurgemeenten mogen openblijven tot 1 uur 's nachts. [naar artikel]
De uitbaters van de Beach Club en de kiosk op recreatiedomein De Ster sluiten hun deuren. Taverne De Brokkelink overweegt om in juli en augustus te sluiten. Volgens de uitbaters is dat een gevolg van de toenemende agressie en bedreigingen. [naar artikel]
Vanaf middernacht moeten alle horecazaken de deuren sluiten. Dat was een van de maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad trof tegen het coronavirus. Maar bij wijze van afscheid was er in Limburg vanavond nog bijzonder veel te beleven. Zo knutselden de uitbaters van café The Mezz in Leopoldsburg , nadat ze het nieuws donderdagavond vernamen, nog snel een afscheidsparty in elkaar. In andere cafés kwamen de vaste klanten nog genieten van enkele laatste drankjes vooraleer hun stamcafé de deuren moet sluiten tot minstens de paasvakantie. [naar artikel]
De horecazaken in ons land zullen minstens vier weken de deuren moeten sluiten. Dat is beslist op het Overlegcomité vrijdagmiddag. De maatregel gaat maandag in en zou na twee weken geëvalueerd worden. Horeca Vlaanderen, NSZ en Comeos, de Belgische federatie voor handel en diensten en vertegenwoordiger van de restaurantketens, betreuren die beslissing. “Dit is voor veel horeca-uitbaters de doodsteek”, klinkt het unaniem. [naar artikel]
Een lichtpuntje voor de lokale ondernemers: winkels mogen vanaf dinsdag weer open. Maar dat de horeca en contactberoepen de deuren gesloten moeten houden, heeft velen teleurgesteld. Handelaars en horeca-uitbaters in het Antwerpse proberen de moed erin te houden. Al is dat voor sommigen niet gemakkelijk. [naar artikel]
De thermometer zal deze week nog vlot over de lat van 30 graden springen. En dat is voor veel mensen zelfs te warm om nog buiten te komen. De extreme hitte neemt ook de eetlust weg evenals de zin om op een terrasje te gaan zitten. En dat noopt horeca-uitbaters tot maatregelen. Sommige cafés of restaurants sluiten zelfs enkele uren de deuren wegens de hitte. Bent u zelf een uitbater die zo’n toogsiësta invoert of kent u horecazaken in uw gemeente die dit doen, laat het weten via [email protected] [naar artikel]
Voor de uitbaters van café De Zwarte Ruiter in Turnhout hoeft het eventjes niet meer nu de nieuwe coronamaatregelen zijn afgekondigd. Ze hebben... [naar artikel]
Er is geen personeel te vinden, en wie wel wil werken is te duur. Dat zeggen veel uitbaters van restaurants in Limburg. Ze sluiten dan ook de deuren met Kerst- en oudejaarsavond. Of ze schrappen echte feesten en werken met minimumbezetting. Het is een trend die zich doorzet, zegt Hasselaar Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen: sluiten op zon- en feestdagen, wegens niet rendabel. [naar artikel]
Na vier maanden moeten de Belgische cafés en restaurants hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.” [naar artikel]
Na vier maanden moeten de Belgische horecazaken hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.” [naar artikel]
De stad Gent gaat extra politieagenten inzetten in de Overpoort om te vermijden dat amokmakers nog een kans krijgen om de boel er op stelten te zetten. Na overleg met de horeca-uitbaters worden nog extra maatregelen onderzocht, zoals het invoeren van een ingangspas en extra controles. "Alle uitbaters hebben beslist om als signaal de deuren om zes uur 's ochtends te sluiten, dat is vroeger dan normaal bij de aanvang van het academiejaar. [naar artikel]
Door de snelheid van de vaccinatiecampagne, kunnen in Wallonië binnenkort de eerste vaccinatiecentra de deuren sluiten. Dat laat Waals minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) vandaag weten in een persbericht. Van de 41 centra zouden er rond 15 augustus 10 de deuren kunnen sluiten. De meerderheid van de overblijvende centra zou dan eind augustus kunnen sluiten. [naar artikel]
Na vier maanden moeten de Belgische cafés en restaurants hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.” [naar artikel]
Sinds vandaag zijn nieuwe coronamaatregelen van kracht. Dat ook de binnenspeeltuinen toe moeten gaan, was tot vandaag niet bekend. Uitbaters moesten aan de klanten de weinig populaire boodschap brengen dat de deuren verplicht moeten sluiten, zoals vanmorgen het geval was in de Sportoase in Leuven. [naar artikel]
Topchef Peter Goossens moet zijn nieuw restaurant in Knokke enkele dagen per week extra sluiten omdat hij geen personeel vindt. Is dat in Antwerpen ook zo’n probleem? Het is moeilijk, maar het lukt doorgaans wel, zo blijkt uit de getuigenissen van vier horeca-uitbaters. [naar artikel]
Meer en meer horeca-uitbaters sluiten opnieuw hun terrassen als gevolg van de slechte weersomstandigheden . De terrassen mochten sinds 8 mei weer open. Maar als het regent, zijn vooral niet-overdekte terrassen niet rendabel. De horeca hoopt vooral dat de binnenruimtes van cafés en restaurants zoals gepland weer open zullen kunnen op 9 juni. [naar artikel]
De heropening van de terrassen is bijzonder enthousiast onthaald door de gemiddelde Vlaming, maar het weer strooit roet in het eten. Intussen heeft zo’n kwart van de horecazaken opnieuw de deuren gesloten. Hans Otten (50) en andere bekende horeca-uitbaters vertellen hoe zij de heropstart beleven en hoe ze proberen hoopvol naar de toekomst te kijken. “Op het terras mogen mensen tot half twaalf ‘s avonds blijven zitten, maar het binnengedeelte moet al om tien uur sluiten. Absurd, toch?” [naar artikel]
Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) zegt dat ze de situatie wil herbekijken van de Antwerpse horeca-uitbaters die sinds maandag nog vroeger moeten sluiten. Ook andere beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad die een invloed hebben op ondernemingen wil ze in kaart brengen. [naar artikel]
Door de snelheid van de vaccinatiecampagne, kunnen in Wallonkort de nië binneeerste vaccinatiecentra de deuren sluiten. Dat laat Waals minister van Volksgezondheid Christie Morreale maandag weten in een persbericht. Van de 41 centra zouden er rond 15 augustus 10 de deuren kunnen sluiten. De meerderheid van de overblijvende centra zou dan eind augustus kunnen sluiten. [naar artikel]
Drie Antwerpse ondernemers dagvaarden de Belgische staat na het Ministerieel Besluit van 18 oktober, dat de horeca verplichtte de deuren te sluiten. Samen stappen ze naar de Raad van State en de rechtbank van eerste aanleg voor een onmiddellijke schorsing van besluit. “Het is een inbreuk op de vrijheid van ondernemen én een schending van het gelijkheidsbeginsel.” [naar artikel]
Terwijl winkels en kappers zaterdag na weken lockdown in Nederland weer open mochten, moesten horeca en cultuur nog altijd verplicht sluiten. Niet zo in verschillende gemeenten, waaronder ook in grensstadje Sluis naast Knokke-Heist. De Brugse uitbaters van een brasserie Lizzie’s rebelleerden zaterdag mee. “Met een beperkte kaart, maar blij dat we de klanten even terugzien”, reageert Liesbeth van Os. [naar artikel]
Nu de cafés en restaurants in Nederland verplicht om 22u moeten sluiten, vragen horeca-uitbaters in Breda zelf om een avondklok in hun stad, naar Antwerps voorbeeld. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.