Met deze warme temperaturen zien chocolatiers hun verkoop dalen. Wie toch een stukje chocolade eet, bewaart de heerlijkheid best op een droge koele plek en niet in de koelkast. [naar artikel]
Groot was de verbazing van de Sint-Niklase chocolatier Wim Vyverman toen Facebook hem meldde dat een foto en filmpje van zijn chocoladen Zwarte Pieten werden verwijderd. Het sociale mediabedrijf heeft de stereotiepe Zwarte Piet in de ban geslagen. “Maar dit heeft niets met racisme te maken”, reageert de chocolademaker. [naar artikel]
De Brugse chocolatier Dominique Persoone gaat chocolade maken in de vorm van katten en honden, waarvan de opbrengst naar de organisatie “Natte snoetjes” zal gaan. Die organisatie focust zich op de getroffen dieren uit de overstroomde gebieden in Wallonië. [naar artikel]
De Luikse chocoladefabrikant Galler, die zwaar getroffen werd door de overstromingen van midden juli, zal voorlopig in Vlaanderen chocolade produceren. De fabriek van Galler in Chaudfontaine is helemaal vernield, de vestiging zal ten vroegste in maart volgend jaar weer opstarten. Tot zolang wordt er dus chocolade geproduceerd in Vlaanderen. [naar artikel]
Toen visboer Van Bladel de deur achter zich dichttrok, waagde een andere ambachtsman zijn kans in het iconische pand op de kop van De Wilde Zee. Chocolatier Pierre Marcolini maakt er nu grand cru chocolade, die vanuit dit atelier uitzwermt over de hele wereld. Hij verwerkt chocolade duurzaam. “We verstoppen niets, voorbijgangers komen spontaan kijken.” [naar artikel]
In Astene, bij Deinze, heeft chocolatier Bart Van Cauwenberghe een levensgrote ijsbeer uit chocolade gesculpteerd. Hij staat in de etalage van zijn chocoladewinkel De Zwarte Vos. De chocoladen ijsbeer weegt 70 kilogram. "Er is vraag naar van de klanten, om zoiets moois te maken", legt Van Cauwenberghe uit. [naar artikel]
De jonge topchocolatier Oliver Van Nueten uit Knokke-Heist werd benaderd door de haven van Zeebrugge met een origineel verzoek. Ze wilden prinses Astrid, die voor een economische missie op bezoek kwam in de haven, een origineel cadeau geven. Het werd een chocolade schaalmodel van de Alberta, het koninklijk jacht van Koning Leopold II. [naar artikel]
Baby Yoga in chocolade, die staat sinds kort in de etalage van chocolatier Vandenbouhede in hartje Gent. Chocolatier Stijn stak er uren werk en meer dan vier kilogram chocolade in. “Ik ben een paar keer herbegonnen omdat ik het helemaal juist wou”, zegt hij trots. [naar artikel]
Wie houdt er niet van chocolade in al zijn vormen en smaken: van puur en wit tot melk of met een extra zoutige toets. Maar weet je ook hoé die chocolade gemaakt wordt? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line vertelt vandaag, op World Chocolate Day, alles over zijn favoriete product. “In de juiste omstandigheden kan je chocolade zonder vulling één jaar bewaren.” [naar artikel]
Elke dag een chocolaatje om af te tellen naar kerstavond. Maar hoe weet je achter welk flapje het lekkerste lekkers zit? Chocolatier Pieter Vaes deed de test. Hij opende minstens twee venstertjes van liefst dertien adventskalenders. Wat erachter verscholen zat, verbaasde hem bijna elke keer. De smaken gingen van heerlijk naar ronduit vies en weer terug. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.