Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

"Wat met chocolade op warme dagen?" Tips van de chocolatier 

13/08/2020 - 11:09
"Met deze warme temperaturen zien chocolatiers hun verkoop dalen. Wie toch een stukje chocolade eet, bewaart de heerlijkheid best op een droge koele plek en niet in de koelkast."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. "Wat met chocolade op warme dagen?" Tips van de chocolatier  (13/08/2020 - VRT NWS)

Met deze warme temperaturen zien chocolatiers hun verkoop dalen. Wie toch een stukje chocolade eet, bewaart de heerlijkheid best op een droge koele plek en niet in de koelkast. [naar artikel]


2. Chocolatier ziet foto’s van zijn Zwarte Pieten uit chocolade op Instagram verdwijnen wegens ‘haatdragend: “Ik word niet snel kwaad, maar hier was ik wel boos om” (26/08/2020 - Gazet van Antwerpen)

Groot was de verbazing van de Sint-Niklase chocolatier Wim Vyverman toen Facebook hem meldde dat een foto en filmpje van zijn chocoladen Zwarte Pieten werden verwijderd. Het sociale mediabedrijf heeft de stereotiepe Zwarte Piet in de ban geslagen. “Maar dit heeft niets met racisme te maken”, reageert de chocolademaker. [naar artikel]


3. Chocolatier Dominique Persoone verkoopt chocolade voor dieren getroffen door overstromingen (01/08/2021 - Het Nieuwsblad)

De Brugse chocolatier Dominique Persoone gaat chocolade maken in de vorm van katten en honden, waarvan de opbrengst naar de organisatie “Natte snoetjes” zal gaan. Die organisatie focust zich op de getroffen dieren uit de overstroomde gebieden in Wallonië. [naar artikel]


4. In afwachting van heropbouw fabriek na noodweer: Luikse chocolatier Galler maakt chocolade in Vlaanderen (26/08/2021 - VRT NWS)

De Luikse chocoladefabrikant Galler, die zwaar getroffen werd door de overstromingen van midden juli, zal voorlopig in Vlaanderen chocolade produceren. De fabriek van Galler in Chaudfontaine is helemaal vernield, de vestiging zal ten vroegste in maart volgend jaar weer opstarten. Tot zolang wordt er dus chocolade geproduceerd in Vlaanderen. [naar artikel]


5. Duurzame ‘Antwerpse’ chocolade van Pierre Marcolini verovert de wereld: “Van China tot Peru: mijn job als chocolatier bezorgt mensen emotie” (10/10/2021 - Gazet van Antwerpen)

Toen visboer Van Bladel de deur achter zich dichttrok, waagde een andere ambachtsman zijn kans in het iconische pand op de kop van De Wilde Zee. Chocolatier Pierre Marcolini maakt er nu grand cru chocolade, die vanuit dit atelier uitzwermt over de hele wereld. Hij verwerkt chocolade duurzaam. “We verstoppen niets, voorbijgangers komen spontaan kijken.” [naar artikel]


6. Chocolatier Bart Van Cauwenberghe uit Deinze maakt levensgrote ijsbeer van chocolade (17/12/2021 - VRT NWS)

In Astene, bij Deinze, heeft chocolatier Bart Van Cauwenberghe een levensgrote ijsbeer uit chocolade gesculpteerd. Hij staat in de etalage van zijn chocoladewinkel De Zwarte Vos. De chocoladen ijsbeer weegt 70 kilogram. "Er is vraag naar van de klanten, om zoiets moois te maken", legt Van Cauwenberghe uit. [naar artikel]


7. Chocolatier Oliver uit Knokke-Heist maakt koninklijk jacht van Leopold II na in chocolade (24/01/2022 - VRT NWS)

De jonge topchocolatier Oliver Van Nueten uit Knokke-Heist werd benaderd door de haven van Zeebrugge met een origineel verzoek. Ze wilden prinses Astrid, die voor een economische missie op bezoek kwam in de haven, een origineel cadeau geven. Het werd een chocolade schaalmodel van de Alberta, het koninklijk jacht van Koning Leopold II. [naar artikel]


8. Voor de echte fans: Gentse chocolatier maakt levensechte Baby Yoda na in chocolade (03/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Baby Yoga in chocolade, die staat sinds kort in de etalage van chocolatier Vandenbouhede in hartje Gent. Chocolatier Stijn stak er uren werk en meer dan vier kilogram chocolade in. “Ik ben een paar keer herbegonnen omdat ik het helemaal juist wou”, zegt hij trots. [naar artikel]


9. “Betekent witte neerslag dat je chocolade slecht is?”: Chocolatier Dominique Persoone geeft 8 tips om maximaal te genieten van puur, wit of melk (07/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie houdt er niet van chocolade in al zijn vormen en smaken: van puur en wit tot melk of met een extra zoutige toets. Maar weet je ook hoé die chocolade gemaakt wordt? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line vertelt vandaag, op World Chocolate Day, alles over zijn favoriete product. “In de juiste omstandigheden kan je chocolade zonder vulling één jaar bewaren.” [naar artikel]


10. DE GROTE TEST. Chocolatier test 13 adventskalenders: “Deze chocolade proeft heel korrelig en smaakt … naar lijm” (20/11/2022 - Gazet van Antwerpen)

Elke dag een chocolaatje om af te tellen naar kerstavond. Maar hoe weet je achter welk flapje het lekkerste lekkers zit? Chocolatier Pieter Vaes deed de test. Hij opende minstens twee venstertjes van liefst dertien adventskalenders. Wat erachter verscholen zat, verbaasde hem bijna elke keer. De smaken gingen van heerlijk naar ronduit vies en weer terug. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!