Misschien heb je de afgelopen dagen al massa’s chocolade gegeten en ligt er nog een berg overschot op jou te wachten. Maar weet je ook hoe chocolade precies gemaakt wordt, hoe je die best bewaart en op welke manier je er het meest van geniet? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line beantwoordt acht vragen, deelt de vijf stappen waarin chocolade gemaakt wordt én geeft zijn exclusief recept voor chocoladesaus. [naar artikel]
17:46 The Chocolate Line, de zaak van chocolatier Dominique Persoone en zijn zoon Julius, is door Gault&Millau uitgeroepen tot de beste chocolatier van 2023 in Vlaanderen. Deze week neemt Persoone plaats in... [naar artikel]
De Brugse chocolatier Dominique Persoone gaat chocolade maken in de vorm van katten en honden, waarvan de opbrengst naar de organisatie “Natte snoetjes” zal gaan. Die organisatie focust zich op de getroffen dieren uit de overstroomde gebieden in Wallonië. [naar artikel]
Als het van de befaamde Brugse chocolatier Dominique Persoone afhangt, eten we straks massaal (melk)chocolade uit het Congolese Virunga National Park. Niet om hem rijk te maken, wel om de mensen daar een leven te bieden. [naar artikel]
De bekende Brugse chocolatier Dominique Persoone was bijna 55.000 euro aan chocolade kwijt door een groep Franse oplichters. Die deden zich op het internet voor als medewerkers van winkelketen Action in Frankrijk en bestelden bij zijn bedrijf, The Chocolate Line, een grote hoeveelheid chocolade als relatiegeschenk. De chauffeur die de bestelling moest leveren rook gelukkig onraad en keerde met de chocolade terug. [naar artikel]
17:00 The Chocolate Line, de zaak van chocolatier Dominique Persoone en zijn zoon Julius, is door Gault&Millau uitgeroepen tot beste chocolatier van 2023 in Vlaanderen. Deze week neemt Persoone plaats in De... [naar artikel]
In de supermarkt overspoelen ze ons elk jaar opnieuw met massa’s verschillende paaseitjes. Maar smaken die allemaal even lekker? Om zeker te zijn dat je de juiste paaseitjes mee naar huis neemt, trok chocolatier Julius Persoone, zoon van Dominique Persoone, op onderzoek uit. Hij proeft 15 verschillende paaseitjes in drie categorieën: melk, wit en puur. Welke zijn daarvan de moeite om in je mandje te leggen? “Dit A-merk laat je al beter staan, de smaak stelt echt teleur.” [naar artikel]
18:08 The Chocolate Line, de zaak van chocolatier Dominique Persoone en zijn zoon Julius, is door Gault&Millau uitgeroepen tot beste chocolatier van 2023 in Vlaanderen. Deze week neemt Persoone plaats in De... [naar artikel]
In de supermarkt overspoelen ze ons elk jaar opnieuw met massa’s verschillende paaseitjes. Maar smaken die allemaal even lekker? Om zeker te zijn dat je de juiste paaseitjes mee naar huis neemt, trok chocolatier Julius Persoone, zoon van Dominique Persoone, op onderzoek uit. Hij proeft 15 verschillende paaseitjes in drie categorieën: melk, wit en puur. Welke zijn daarvan de moeite om in je mandje te leggen? “Dit A-merk laat je al beter staan, de smaak stelt echt teleur.” [naar artikel]
Zopas startte op Njam! Het nieuwe seizoen van Open Vuur waar Dominique Persoone zich als grillmaster toont. Verder is hij druk in de weer als chocolatier in zijn bedrijf The Chocolate Line. Het is dan ook zijn vrouw Fabienne die de boodschappen doet, de frigo vult en het eten maakt. “Maar ik zorg voor het ontbijt van het hele gezin, onze vier honden inclusief”, zegt Dominique Persoone. [naar artikel]
Chocolatier Dominique Persoone promoot mee Amaluna, de nieuwste productie van Cirque du Soleil. Hij maakte een chocolade kleed voor een van de actrices. Ook Tanja Dexters droeg al een van zijn creaties. [naar artikel]
Een kerstdiner is pas volledig geslaagd als je je gasten kan verwennen met een heerlijk dessert. De kerststronk is de klassieker die tijdens de feestdagen niet kan ontbreken, al wil je er dan wel eentje die lekker is. Welke versie uit de supermarkt kan je serveren en is je geld effectief waard? Meester-chocolatier Dominique Persoone proeft 7 kerststronken en velt zijn vakkundig oordeel. “De vanille smaakt niet naar vanille en chocolade niet naar chocolade.” [naar artikel]
Chocolatier Dominique Persoone (The Chocolate Line) vindt het jammer dat de Brusselse Chocolatier Marcolini overgenomen wordt door een Zuid-Koreaanse investeerder. "Dat is niet tof om te horen. Ik maak me zorgen dat de echte Belgische chocolade beetje bij beetje begint te verdwijnen", zegt hij in "De wereld vandaag" op Radio 1. [naar artikel]
Tegenwoordig verovert hij televisiekijkende harten in ‘Over de oceaan’ en Junior bake-off’, maar Dominique Persoone (52) is en blijft in de eerste plaats de man die Brugge, Antwerpen en de rest van de wereld al decennialang van de allerbeste chocolade bedient. “Toen ik begon, werd ik vierkant uitgelachen. Nu zegt de directeur van de hotelschool dat er dankzij mij meer studenten chocolatier willen worden. Daar ben ik trots op.” [naar artikel]
Chocolatier Dominique Persoone (51) maakt niet alleen van elk van z’n pralines een kunstwerk, hij zette ook z’n schouders onder een artistiek... [naar artikel]
Dominique Persoone schaart zich achter de dieren die het slachtoffer zijn geworden van de extreme overstromingen in Wallonië. De chocolatier verkoopt honden en katten uit chocolade in zijn winkels, en stort de opbrengst integraal door naar het goede doel. [naar artikel]
Sinterklaas is in het land, met een zak vol chocolade. Maar koopt hij die best bij een duurder merk zoals Libeert, of bespaart hij met chocolade van Lidl of Colruyt die misschien even lekker blijkt? Patrick Mertens, Vlaams chocolatier van het jaar test vijftien zakjes in drie categorieën: melk, wit en puur. “Voor de prijs van één figuurtje van het ene merk krijg je hier meer chocoladefiguurtjes, en ze zijn nog beter ook.” [naar artikel]
De Brugse topchocolatier Dominique Persoone gaat in Congo een chocoladefabriek bouwen. In het nationale park "Virunga" wil Persoone de lokale bevolking hun eigen cacaobonen laten bewerken tot volwaardige chocolade. Het is vooral de bedoeling om werk te creëren en de armoede te doen dalen. [naar artikel]
Zin in een goeie boterham met hagelslag? Maar welke muizenstrontjes zijn de beste? Topchocolatier Dominique Persoone proefde 13 verschillende van pure chocolade. Hoewel, puur? “Dit is toch eerder melkchocolade?” Van één doos werd hij van zijn sokken geblazen, een andere smaakte naar “een geopende zak sinterklaaschocolade die je in de zomer achterin de kast terugvindt.” [naar artikel]
Dominique Persoone (52) heeft een hart voor dieren, en dat laat hij blijken ook. De Brugse chocolatier heeft een inzamelactie opgestart om geld op te halen voor alle dieren die getroffen werden door de zware overstromingen in ons land. Zo gaat Persoone nu aan de slag met chocolade in vormpjes van katten en honden, waarvan de opbrengt integraal naar het goede doel gaat. [naar artikel]
De bekende Brugse chocolatier Dominique Persoone is woensdag op bezoek geweest bij de paus in Rome. Die uitnodiging kwam er nadat Persoone tijdens een congres in de Belgische ambassade van de Heilige Stoel ging getuigen over zijn sociaal project met cacaoboeren dat hij in Afrika opzette. En aangezien de chocolatier gehoord had dat de paus een “zoetemond” is, maakte hij van de gelegenheid gebruik om een zakje lekkere pralines te overhandigen. “‘Santo Padre’ moet je hem noemen. Ik heb geoefend, want ik zat met ‘Santa’ van ‘Santa Claus’ in mijn hoofd”, lacht Persoone. [naar artikel]
De bekende Belgische chocolatier Dominique Persoone (52) is stiekem getrouwd in Mexico. Dat nieuws deelde hij vandaag zelf via Instagram. [naar artikel]
Misschien heb je de afgelopen dagen al massa’s chocolade gegeten en ligt er nog een berg overschot op jou te wachten. Maar weet je ook hoe chocolade precies gemaakt wordt, hoe je die best bewaart en op welke manier je er het meest van geniet? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line beantwoordt acht vragen, deelt de vijf stappen waarin chocolade gemaakt wordt én geeft zijn exclusief recept voor chocoladesaus. [naar artikel]
'Boring en passé.' Nee, in zijn nieuwe tuin zal chocolatier en peter van de Week van de Bij Dominique Persoone geen biljartlaken aanleggen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.