Slovenië heeft een wijngeschiedenis die teruggaat tot in de oudheid en telt drie wijnregio’s die nog steeds volop aan het groeien... The post Wijn uit… Podravje, een streek vol geschiedenis appeared first on Business AM. [naar artikel]
Vlak voor de zomer hopen nog heel wat Belgen hun droom van een tweede verblijf in het zuiden waar te maken. Elk land heeft daarvoor eigen regels. Welke bijkomende kosten zijn er, wanneer krijg je de sleutels, welke belastingen moet je betalen, wat als je later wilt verkopen,...? Onze woonexpert Björn Cocquyt pluist het uit in de populairste zuiderse vakantielanden. Vandaag gaat hij naar Spanje, waar er aan de lening extra kosten zijn verbonden. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]
Na het succes de afgelopen 2 jaren kon ook dit jaar een wijnproeverij niet ontbreken op het programma van Neos Maaseik. [naar artikel]
De wijnbouwers van het Hageland zetten hun domeinen weer open voor het grote publiek tijdens het wijnevenement Sprankelend Hageland. Gedurende vier weekends kunnen bezoekers de wijngaarden al lopend, wandelend of fietsend verkennen. [naar artikel]
België is de komende drie weken in de ban van de roze droom van Remco Evenepoel. Het sportieve staat voorop, maar samen met Michel Wuyts belicht HLN ook de toeristische en gastronomische kant van elke Giro-etappe. Vandaag: de etappe naar Fossombrone. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.