België is de komende drie weken in de ban van de roze droom van Remco Evenepoel. Het sportieve staat voorop, maar samen met Michel Wuyts belicht HLN ook de toeristische en gastronomische kant van elke Giro-etappe. Vandaag: de rit naar Lago Laceno. [naar artikel]
Hoe slaag je er als Belgische wijnmaker in om je wijn op de kaart te krijgen van een toprestaurant in Spanje? Patrick Nijs uit het Antwerpse Wilrijk weet hoe, want zijn rode wijn wordt straks geserveerd in El Celler de Can Roca, al een paar keer verkozen tot beste restaurant ter wereld. “Ik had mijn twijfels, maar de sommelier vond mijn wijn fantástico.” [naar artikel]
De Pinot Noir 2016 van wijndomein Aldeneyck uit Maaseik is op de wijnbeurs Megavino uitgeroepen tot beste Belgische wijn. Twee jaar geleden won dezelfde wijnmaker ook al eens deze prijs met de Chardonnay 2015. Dit keer wint hij met een rode wijn. Ietwat verrassend, want tot nog toe staat ons land vooral bekend voor zijn uitstekende mousserende en witte wijnen. [naar artikel]
Wanneer je voor een supermarktrek vol wijn staat of een wijnkaart vol suggesties op restaurant in handen hebt, is het soms moeilijk een keuze te maken. Welke wijn zal zijn geld waard zijn? En op welke details moet je letten? Yanick Dehandschutter (35) van Sir Kwinten (*), beste sommelier van het land volgens Michelin, legt uit waar je allemaal op moet letten: “Zelfs de grootte van de wijnglazen op tafel kan al iets verklappen.” [naar artikel]
Veel mensen zijn gek op witte wijn en rosé maar vermijden liever rood. Witte of roséwijnen worden algemeen beschouwd als de beste wijn voor mensen die niet van wijn houden, zeggen “wijnkenners” dan al gauw, want wit en rosé zijn lichter van body en het is gemakkelijker om fruitige, zoete en knapperige variëteiten te vinden, […] [naar artikel]
België is de komende drie weken in de ban van de roze droom van Remco Evenepoel. Het sportieve staat voorop, maar samen met Michel Wuyts belicht HLN ook de toeristische en gastronomische kant van elke Giro-etappe. Vandaag: de tweede tijdrit. [naar artikel]
Kathleen Aerts en haar gezin zakten waren kort even in het land: zij zakten af naar België vanuit Zuid-Afrika om hun ‘Droom’-wijn voor te stellen. “We willen de zon een beetje in jullie glas brengen”, lacht ze. “Met druiven van onze streek.” [naar artikel]
Kathleen Aerts en haar gezin zakten waren kort even in het land: zij zakten af naar België vanuit Zuid-Afrika om hun ‘Droom’-wijn voor te stellen. “We willen de zon een beetje in jullie glas brengen”, lacht ze. “Met druiven van onze streek.” [naar artikel]
Combineer een fris glaasje wijn op een warme lentedag en je waant jezelf bijna in het mooie Italië. Alleen is dat glas wijn hier een tikkeltje goedkoper dan op een Italiaans terrasje. Zeker wanneer je één van de 15 flessen witte wijn onder 10 euro in huis haalt die onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia testte in verschillende supermarkten. “Deze frisse wijn is perfect voor bij het aperitief", klinkt het. Welke wijn kies je dan het best? [naar artikel]
In ons land kon u al wijn kopen uit alle hoeken van de wereld, maar nog niet uit Rusland. Dat verandert nu. Een wijnimporteur uit Waregem heeft 6000 flessen Russische wijn ingevoerd, als eerste in ons land én als eerste in Europa. De 32 soorten wijn (witte, rode én bubbels) komt van 5 wijndomeinen uit de regio van de Zwarte Zee. [naar artikel]
Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]
Als eerste Belgische wijn terechtkomen op de kaart van één van de beste restaurants ter wereld. Die eer is weggelegd voor Kontreir, een wijn van de Wijnfaktorij uit Antwerpen. Kontreir is een rode wijn, en wordt nu geschonken in het beroemde Spaanse restaurant El Celler de Can Roca. Het restaurant heeft drie Michelinsterren en werd de laatste jaren al verschillende keren uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Patrick Nijs van de Wijnfaktorij kan het amper geloven. [naar artikel]
Wat bestel jij vanavond op café? Drink je graag een glas wijn thuis in de zetel? En heb je een duidelijke voorkeur voor witte of rode wijn? Dat... [naar artikel]
Slovenië heeft een wijngeschiedenis die teruggaat tot in de oudheid en telt drie wijnregio’s die nog steeds volop aan het groeien... The post Wijn uit… Podravje, een streek vol geschiedenis appeared first on Business AM. [naar artikel]
Patrick Lefevere en papa Evenepoel klinken met een glas witte wijn, de nieuwe wereldkampioen wielrennen houdt het op een glaasje water. In Sir Kwinten, het restaurant in Lennik waar het trio donderdag de benen onder tafel schoof voor een ‘zakelijk diner’, keken ze er niet van op. “Remco komt hier al van jongs af aan en ik heb hem nog nooit alcohol geschonken”, zegt sommelier Yanick Dehandschutter. “Hij drinkt zelfs geen sapjes, áltijd water.” [naar artikel]
De Chardonnay 2018 van Daniel Medarts (53) van wijndomein Kitsberg in Klein-Gelmen is opnieuw in Amerongen bekroond als producent van de beste witte wijn van België en Nederland. De jury ‘Weinbauambt Neustadt’ een Duitse organisatie die jaarlijks duizenden wijnen beoordeelt, bekroond zijn Chardonnay met een gouden medaille. [naar artikel]
Eerste bestemming van Remco Evenepoel in Italië: Rome. Nog heel even niet Turijn, waar de 104de Giro zaterdag start met een tijdrit over 8,6 kilometer. Want Evenepoel verkent eerst nog de verraderlijke finale van de elfde etappe tussen Perugia en Montalcino. Van die verkenning deelde hij vandaag een kiekje op Instagram. [naar artikel]
Een jaar geleden schreef Remco Evenepoel met Luik-Bastenaken-Luik een eerste Monument op zijn palmares. Ook dit jaar gaat hij weer voor winst - er wacht een duel met Tadej Pogacar. Vandaag verkent Evenepoel de laatste 70 kilometer van het parcours. Alle nieuws over LBL op deze pagina! [naar artikel]
Een jaar geleden schreef Remco Evenepoel met Luik-Bastenaken-Luik een eerste Monument op zijn palmares. Ook dit jaar gaat hij weer voor winst - er wacht een duel met Tadej Pogacar. Vandaag verkent Evenepoel de laatste 70 kilometer van het parcours. Alle nieuws over LBL op deze pagina! [naar artikel]
Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]
Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het drinken van witte wijn aan een toename van het risico op huidkanker gelinkt kan worden. Dat alcoholconsumptie het ontwikkelen van kanker in de hand kan werken, raakte eerder al bekend. Maar witte wijn zou nu specifiek aanleiding geven tot het vaker ontwikkelen van melanomen. [naar artikel]
Eerste bestemming van Remco Evenepoel in Italië: Rome. Nog heel even niet Turijn, waar de 104de Giro zaterdag start met een tijdrit over 8,6 kilometer. Want Evenepoel verkent eerst nog de verraderlijke finale van de elfde etappe tussen Perugia en Montalcino. Van die verkenning deelde hij vandaag een kiekje op Instagram. [naar artikel]
Remco Evenepoel (22) heeft vandaag met Luik-Bastenaken-Luik het eerste Monument uit zijn carrière gewonnen. En hoe! Onze landgenoot kletste de rest uit het wiel op La Redoute en hield solo stand tot de finish in Luik. “Ik heb vandaag de beste Remco laten zien”, aldus Evenepoel. [naar artikel]
Een jaar geleden schreef Remco Evenepoel met Luik-Bastenaken-Luik een eerste Monument op zijn palmares. Ook dit jaar gaat hij weer voor winst - er wacht een duel met Tadej Pogacar. Vandaag verkent Evenepoel de laatste 70 kilometer van het parcours. Alle nieuws over LBL op deze pagina! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.