Milan door het oog van de naald tegen Rio Ave na verlengingen en 24 (!) strafschoppen

02/10/2020 - 06:32
"AC Milan heeft zich met zeer veel moeite geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De Rossoneri hadden strafschoppen nodig tegen het..."

1. Milan door het oog van de naald tegen Rio Ave na goal Saelemaekers en 24 (!) strafschoppen (02/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

AC Milan heeft zich met zeer veel moeite geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De Rossoneri hadden strafschoppen nodig tegen het... [naar artikel]

2. Door het oog van de naald! Amateurs van Knokke stunten bijna opnieuw, maar OHL mag na strafschoppen alsnog naar de kwartfinales (07/12/2023 - Het Belang van Limburg)

“De beker zullen we nooit winnen”, zei de Knokse trainer Jannes Tant in de aanloop naar de match tegen OHL. Zijn ploeg was er nochtans dicht bij. Knokke dwong net als een dikke maand geleden tegen KV Mechelen verlengingen en strafschoppen af tegen een beschamend zwak OHL, maar een nieuwe stunt zat er niet in na twee gemiste strafschoppen. De droomderby tegen Club Brugge zal voor een andere keer zijn. [naar artikel]

3. Geen twee op een rij voor Juventus, AC Milan gaat met Supercup aan de haal na strafschoppen (23/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Niet favoriet Juventus, maar wel AC Milan heeft in Doha (Qatar) de Italiaanse Supercup gewonnen. In de reguliere speeltijd en de verlengingen [naar artikel]

4. AC Milan door oog van de naald in Bologna, 0-1 in slot met negen man (08/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

AC Milan heeft op het laatste moment nog drie punten gepakt in de inhaalwedstrijd tegen Bologna. Pasalic scoorde op een minuut van het einde de [naar artikel]

5. Standard na verlengingen en strafschoppen voorbij Kortrijk naar kwartfinale Croky Cup (09/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Na Cercle heeft ook Standard zich geplaatst voor de kwartfinales van de Croky Cup. De Rouches hadden op de schaatsbaan in Kortrijk verlengingen en strafschoppen nodig, maar klaarden uiteindelijk toch de klus. [naar artikel]

6. Belgen in het buitenland – Jordan Lukaku en Lazio na strafschoppen uit de beker (01/03/2018 - Metro)

Lazio Roma werd woensdag in de halve finales van de Coppa Italia uitgeschakeld door AC Milan. De Milanezen hadden daar strafschoppen voor nodig, nadat er zowel in de heenwedstrijd, de terugwedstrijd als de verlengingen door geen van beide gescoord werd. Jordan Lukaku kwam pas in de eerste verlenging het veld op. De verdediger mocht in […] [naar artikel]

7. Celtic kruipt door het oog van de naald, Milan is Europees uitgeschakeld (13/12/2018 - Het Belang van Limburg)

Celtic is donderdagavond op de slotspeeldag in de Europa League door het oog van de naald gekropen in Glasgow. De Bhoys hadden op Celtic Park genoeg aan een gelijkspel tegen Salzburg in groep B, maar gingen zonder de geblesseerde Dedryck Boyata met 1-2 onderuit. Omdat Leipzig thuis ook niet kon winnen, stoot Celtic alsnog door. [naar artikel]

8. LIVE. Verlengingen! Spanje verbrandde zich en krijgt halfuur om strafschoppen te vermijden (02/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

• Krestovsky-stadion • Ref: Michael Oliver (ENG) • Zwitserland schakelde Frankrijk uit, Spanje had verlengingen nodig tegen Kroatië • De winnaar speelt tegen de winnaar uit België-Italië [naar artikel]

9. Zlatan mist de kansen, Rebic scoort wel twee keer: AC Milan met veel moeite voorbij Udinese (19/01/2020 - Het Laatste Nieuws)

AC Milan is door het oog van de naald gekropen tegen Udinese. De Rossoneri leken af te stevenen op een 2-2-gelijkspel, maar Ante Rebic stelde de... [naar artikel]

10. Gehavend Nederland kruipt door het oog van de naald in Griekenland: Virgil van Dijk trapt Oranje in minuut 93 naar cruciale zege (16/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Nederland is door het oog van de naald gekropen in Griekenland. Onze Noorderburen hadden twee strafschoppen nodig en scoorden pas in minuut 93, maar de weg naar het EK ligt plots weer helemaal open. [naar artikel]

11. AC Milan kruipt door het oog van de naald in knotsgekke slotfase met pak doelpunten (01/10/2022 - Het Belang van Limburg)

AC Milan heeft ternauwernood een zege geboekt zaterdagavond. De Italiaanse landskampioen leek lang op weg naar een brilscore op bezoek bij Empoli, maar na een knotsgekke laatste tien minuten en extra tijd werd het zowaar 1-3. Milan sleepte de zege uit de brand met goals in de 94ste en 97ste minuut. [naar artikel]

12. Eintracht Frankfurt wint Europa League na verlengingen en strafschoppen, Aaron Ramsey antiheld bij Rangers (19/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Eintracht Frankfurt heeft de Europa League 2021-2022 gewonnen. De Duitsers haalden het in een razend spannende finale na verlengingen en strafschoppen van het Schotse Rangers FC. Joe Aribo opende in minuut 57 de score voor Rangers, dik tien minuten later zette Frankfurt-spits Rafael Borré de bordjes weer gelijk. Na 90 minuten en na 120 minuten stond het nog steeds 1-1, we kregen strafschoppen. Beide ploegen bleven foutloos, tot invaller Aaron Ramsey de vierde penalty voor Rangers miste. Frankfurt bleef scoren en Borré trapte de beslissende strafschop tegen de touwen. [naar artikel]

13. Manchester City na strafschoppen en Arsenal stoten door naar halve finales League Cup (20/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Manchester City, zonder Kevin De Bruyne, en Arsenal hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finales van de League Cup. In de kwartfinales wonnen de Gunners de stadsderby tegen West Ham United met 1-0. The Citizens hadden strafschoppen nodig tegen Leicester City, nadat het na de reguliere speeltijd en de verlengingen 1-1 was gebleven. [naar artikel]

14. AC Milan sneuvelt in beker, ongelukkige De Ketelaere (op Beckham-schoenen) treft paal: “Hij blijft een investering op lange termijn” (12/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De paal hield hem van zijn eerste voor AC Milan. In Italië blijft CDK op zoek naar betere cijfers. En een beetje meer geluk. Milan sneuvelde in de verlengingen tegen Torino. Domper. [naar artikel]

15. Galatasaray wint Turkse supercup na strafschoppen (14/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Galatasaray, de Turkse bekerwinnaar, heeft de Turkse supercup gewonnen. Galatasaray haalde het na strafschoppen (4-1) tegen kampioen Besiktas zaterdag in Konya. Na de reguliere tijd stond het 0-0, na verlengingen 1-1. [naar artikel]

16. Batshuayi scoort maar Chelsea wint pas van tweedeklasser dankzij Hazard in strafschoppen (17/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Chelsea stoot door naar de vierde ronde in de FA Cup maar daar had het tegen tweedeklasser Norwich City wel strafschoppen voor nodig. Michy Batshuayi had The Blues nochtans verlost met het eerste doelpunt na drie wedstrijden op rij die waren geëindigd op 0-0, een clubrecord. Door de 1-1-gelijkmaker van de bezoekers in de 90e minuut kwamen er echter nog verlengingen op Stamford Bridge. Daarin werd echter niet gescoord en dus moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen. Caballero stopte de eerste elfmeter van Norwich waarna Hazard de beslissende strafschop binnen trapte: 5-4! [naar artikel]

17. Real Madrid stoot na strafschoppen tegen Valencia door naar finale Spaanse Supercup, Eden Hazard hele wedstrijd op de bank (11/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Real Madrid heeft Valencia geklopt na strafschoppen in halve finale van de Spaanse Supercup in de Saoedische hoofdstad Riyad. Na verlengingen stond het nog 1-1, waarna Real in de strafschoppenreeks met 4-3 aan het langste eind trok. De finale volgt zondag, tegen de winnaar van het duel tussen Real Betis en Barcelona donderdag. [naar artikel]

18. Hoopgevend begin voor Charles De Ketelaere, die bij AC Milan nog eens zijn kans krijgt tegen Juventus én strafschop omzet (28/07/2023 - Het Belang van Limburg)

AC Milan heeft tijdens de Amerikaanse voorbereidingstournee na strafschoppen verloren tegen Juventus. Charles De Ketelaere, van wie wordt gezegd dat hij na een tegenvallend debuutseizoen, weg mag bij Milan, mocht na 57 minuten invallen. Voor een kentering kon CDK niet zorgen, maar hij zette wel zijn strafschop om in de penaltyreeks. [naar artikel]

19. Milan-coach Pioli straft De Ketelaere en co na bekerexit: “We moeten allemaal beter doen” (12/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De paal hield hem van zijn eerste voor AC Milan. In Italië blijft CDK op zoek naar betere cijfers. En een beetje meer geluk. Milan sneuvelde in de verlengingen tegen Torino. Domper. Coach Pioli liet zijn spelers als straf op het trainingscomplex slapen. [naar artikel]

20. Kroatië door het oog van de naald (02/07/2018 - De Morgen)

Kroatië speelt zaterdag tegen Rusland de kwartfinale, maar Modric en co. kregen het niet cadeau. Strafschoppen brachten de beslissing. Daarin pakte doelman Subasic drie stuks en knalde Rakitic de beslissende binnen. [naar artikel]

21. Charleroi wipt Anderlecht uit Beker na strafschoppen (01/12/2016 - Knack)

Nadat het na de reguliere tijd en na verlengingen 2-2 was gebleven, wist Charleroi Anderlecht via strafschoppen uit de Beker te wippen. [naar artikel]

22. Tienkoppig Ajax na verlengingen voorbij Schalke, Lyon door na strafschoppen (21/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ajax heeft in de kwartfinales ei zo na een 2-0 voorsprong uit de heenmatch te grabbel gegooid tegen Schalke 04. De Duitsers scoorden vroeg in de [naar artikel]

23. LIVEBLOG MAN CITY-REAL. Ook verlengingen brengen geen beslissing, er komen strafschoppen! (17/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Strafschoppen moeten beslissen of Man City, dan wel Real Madrid naar de halve finales van de Champions League gaat. Volg het op de voet in onze liveblog! [naar artikel]

24. Genk kruipt door oog van de naald en plaatst zich pas na strafschoppen voor groepsfase Conference League (31/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Derde keer, goeie keer voor Racing Genk. In een slijtageslag van 147 minuten in het bloedhete Adana plaatste de ploeg van trainer Wouter Vrancken zich na strafschoppen ten koste van het Turkse Demirspor voor de Conference League. [naar artikel]

25. Raad voor de bondscoaches: breng geen speler in om strafschoppen te trappen (18/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Als het in de finale tussen Frankrijk en Argentinië tot strafschoppen komt, is er één raad voor de bondscoaches Didier Deschamps en Lionel Scaloni: breng in de verlengingen geen speler in om hem daarna een strafschop te laten nemen. Sinds het WK 2006 hebben alle invallers die in de verlengingen speciaal zijn gebracht om een strafschop te trappen, die elfmeter gemist. Zeven keer op rij. Vijf keer met tragische gevolgen. Een overzicht: [naar artikel]