Roofe is z'n record al kwijt: Jordi Gomez scoort tegen PSV met fantastische trap vanop 56 (!) meter

30/10/2020 - 07:43
"Kemar Roofe tekende vorige week op Sclessin voor het verste doelpunt ooit in de Europa League, maar de ex-spits van Anderlecht is dat record al kwijt. Jordi Gomez van Omonia Nicosia deed nog een tikkeltje beter: de Spaanse middenvelder scoorde tegen PSV vanop 56 meter."

1. Jordi Gomez breekt record van Kemar Roofe met fabuleuze goal vanop 56 meter (30/10/2020 - Het Belang van Limburg)

PSV won donderdagavond met 1-2 van Omonia Nicosia, maar hét doelpunt van de avond kwam toch op naam van thuisspeler Jordi Gomez. De Spanjaard trapte een vrije trap vanop 56 meter over doelman Mvogo. Hij brak zo het record van Kemar Roofe (Rangers) die tegen Standard ook al scoorde van aan de middenlijn. [naar artikel]

2. VIDEO. Uitgerekend ex-Anderlechtspits Kemar Roofe scoort wereldgoal van op eigen helft tegen Standard (22/10/2020 - Gazet van Antwerpen)

Standard is donderdag aan de Europa League begonnen met een thuisnederlaag. Het verloor in zijn 250e Europese wedstrijd van het Schotse Rangers. Bij de bezoekers mocht Kemar Roofe, die vorig jaar nog bij Anderlecht voetbalde, nog invallen en in het slot maakte hij met een fenomenaal schot vanop de middellijn nog 0-2. Bekijk hier zijn magistrale trap: [naar artikel]

3. Red Flame Lien Mermans scoort prachtige vrije trap vanop 30 meter (01/03/2017 - Het Belang van Limburg)

In de voorbereiding van het Europees Kampioenschap van deze zomer in Nederland spelen de Red Flames op de Cyprus Cup. In de wedstrijd tegen Zwitserland scoorde Lien Mermans de 1-1 gelijkmaker via een prachtige vrije trap vanop 30 meter. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op een draw. Janice Cayman maakte een kwartier voor tijd nog de 2-1 maar de Zwitsers kwamen drie minuten voor affluiten alsnog op 2-2. De Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg staat 25e op de FIFA-ranglijst, Zwitserland staat daarin acht plaatsen hoger. [naar artikel]

4. Kemar Roofe over goal vanop eigen helft tegen Standard: “Vincent Kompany verbood me bij Anderlecht van ver te schieten” (31/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Een geweldige goal was het, de trap van eigen helft van Kemar Roofe voor Rangers tegen Standard in de Europa League. Maar bij Anderlecht zou hij die nooit gescoord hebben, blijkt nu. “Vincent Kompany verbood me van ver te trappen”, zegt de spits in The Times. [naar artikel]

5. Magistraal: ex-Anderlechtspits Roofe doet met verste goal ooit in Europa League licht uit op Sclessin (en krijgt het nadien aan de stok) (22/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Toen Standard in blessuretijd vocht om een punt, deed Kemar Roofe met een magistrale goal de boeken toe op Sclessin. De ex-spits van Anderlecht was de diepste man bij een afgeslagen aanval van de Rouches, zette Gavory knap in de wind en schoot nog vóór de middenlijn over Bodart in doel. Mooier komen ze niet. Volgens het gespecialiseerde statistiekenbureau Opta trapte Roofe vanop 49,9 meter - meteen de verste goal ooit in de geschiedenis van de Europa League. [naar artikel]

6. Een wereldrecord om U tegen te zeggen: doelman scoort met pegel van 101 (!) meter (al kreeg hij ook wat hulp van zijn collega) (23/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Leandro Requena is in één klap wereldrecordhouder geworden. De Argentijnse doelman van het Chileense Cobresal scoorde deze week een doelpunt met een trap van in zijn eigen kleine rechthoek. Daarmee overbrugde Requena een afstand van liefst 101 meter, waarmee hij voortaan het verste doelpunt ooit scoorde aangezien het vorige record op 96 meter stond. Al kreeg hij ook wat hulp van zijn collega bij Colo Colo, die zwaar de mist in ging. [naar artikel]

7. VIDEO. Jordi Di Sancarlo (Houthalen VV) scoort winnende treffer tegen Dilsen (03/09/2018 - Het Belang van Limburg)

Houthalen VV pakte zondagnamiddag drie belangrijke punten op het veld van Dilsen VV. Körner had de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong getrapt, maar tien minuten na de pauze maakte Sillen gelijk voor Houthalen. Tien minuten voor tijd trapte Houthalen-aanwinst Jordi Di Sancarlo de winnende treffer vanop de stip voorbij Dilsen-doelman Mersinlioglu. [naar artikel]

8. Foutje: voormalig Anderlecht-spits Kemar ‘Roffe’ scoort bij eerste basisplaats voor Rangers (23/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Kemar Roofe (27) heeft meteen naam gemaakt bij zijn nieuwe ploeg Rangers. En dat was nodig, zo blijkt. Roofe deed wat hij bij Anderlecht te weinig... [naar artikel]

9. VIDEO. Kaapverdische spits Bebé verschalkt Mozambique-keeper met verrassende vrije trap vanop meer dan 35 meter in Africa Cup (19/01/2024 - Het Belang van Limburg)

Bebé heeft vrijdagmiddag op geweldige wijze de score geopend voor Kaapverdië. In de wedstrijd tegen Mozambique verschalkte de 33-jarige middenvelder vanop verre afstand keeper Ernan. [naar artikel]

10. De strafste kopbal ooit? Noord-Ier scoort vanop ruim 36 (!) meter met het hoofd (13/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

U kan ongetwijfeld enkele straffe koppers uit het (inter)nationale voetbal opsommen. Maar of de Noord-Ier Rory Donnelly (29) op dat lijstje zal staan, durven we te betwijfelen. Nochtans scoorde Donnelly afgelopen weekend een kopbal vanop liefst 36,5 (!) meter. Zien om te geloven. [naar artikel]

11. 8-0. Vlijtingen schiet met scherp tegen KMR Biesen, Jordi Nijs scoort drie keer (25/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Vlijtingen VV (tweede provinciale A) haalde zaterdagavond fors uit tegen KMR Biesen: 8-0. Bij de rust stond het al 6-0, Jordi Nijs nam drie goals voor zijn rekening. [naar artikel]

12. Deze foto van Selena Gomez breekt record met 4 miljoen likes (13/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Een foto van Selena Gomez heeft met meer dan vier miljoen likes een record gevestigd op Instagram. De zangeres met een flesje cola in de hand is [naar artikel]

13. Roofe: “Dat het niet mooi was? We hebben gewonnen en dat telt” (03/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

Kemar Roofe kon ook tegen Cercle Brugge scoren. De spits opende de score tegen de hekkensluiter vanaf de stip, nadat hij de strafschop zelf had... [naar artikel]

14. Fantastische vrije trap die in de sterren geschreven stond: Weghorst scoorde twee jaar terug na dézelfde variant (09/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wat een vrije trap! Met een fantastische variant dwong Nederland in de kwartfinale van het WK alsnog verlengingen af tegen Argentinië. Teun Koopmeiners speelde de bal verrassend in de voeten van Wout Weghorst, die in de 101ste minuut zijn tweede van de avond maakte. Opvallend: de spits scoorde twee jaar geleden op dezelfde manier. [naar artikel]

15. Voormalig Anderlecht-spits Kemar ‘Roffe’ scoort bij eerste basisplaats voor Rangers, maar krijgt foute naam op shirt (23/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

16. KIJK. Fantastische vrije trap die in de sterren geschreven stond: Weghorst scoorde twee jaar terug na dézelfde variant (09/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

17. Alessio Allegria scoort wereldgoal vanop veertig meter: “Zonder twijfel mijn mooiste doelpunt ooit” (16/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Een mak Tongeren heeft zich gewillig naar de slachtbank laten leiden door de buren uit Bilzen. Met twee doelpunten, waarvan ééntje vanop veertig meter, was Alessio Allegria dé man van de wedstrijd. [naar artikel]

18. Jordi Meeus speelt leiderstrui in Hongarije kwijt door valpartij (14/05/2021 - Het Belang van Limburg)

Jordi Meeus speelde vrijdag zijn gele leiderstrui kwijt in de Ronde van Hongarije (2.1). De Lommelaar van BORA-hansgrohe kwam ten val in de derde etappe, gewonnen door de Duitser Phil Bauhaus (Bahrain Victorious), die opnieuw naar de leiding gaat in het klassement. [naar artikel]

19. WANDELEN. Groovy route aan de Maas (13/03/2020 - Het Belang van Limburg)

Een wandeling door een groeve, met dino’s, soldaten, een trap van 40 meter hoog, een grot van de duivel, punkschapen en fantastische uitzichten. In Maastricht weten ze hoe het moet. [naar artikel]

20. Scoort deze Disney+-serie met Selena Gomez nog beter dan ‘Squid Game’? (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

De Netflix-serie ‘Squid Game’ was al een daverend succes, maar het lijkt erop dat de nieuwe Disney+-serie ‘Only Murders In The Building’, met Selena Gomez (29) in de hoofdrol, dat record gaat verpulveren. Momenteel is de nieuwe serie de best beoordeelde op de grootste filmrecensiewebsites. [naar artikel]

21. Nu al het doelpunt van het jaar? Ploegmaat Carrasco pakt uit met heerlijke goal vanop de middenlijn (09/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

2022 is nog maar negen dagen ver, maar Angel Correa solliciteert nu al uitdrukkelijk naar de prijs voor ‘Doelpunt van het Jaar’. De Argentijn van Atlético scoorde op bezoek bij Villarreal met een fantastische trap vanop de middenlijn. Het bleek wel niet voldoende voor de overwinning voor Carrasco en co. [naar artikel]

22. VIDEO. Wat een held! Deze doelman scoort in de extra tijd vanaf zijn eigen helft de winning goal (11/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Fantastische beelden uit de Serie C, de Italiaanse derde klasse. Modena FC 2018-doelman Riccardo Gagno vervulde zaterdag een heldenrol voor zijn ploeg. In blessuretijd maakte hij met een lange trap de winnende treffer tegen Imolese Calcio 1919. [naar artikel]

23. Thibaut Courtois trapt zelf heerlijke vrije trap in de winkelhaak (09/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Thibaut Courtois is de onbetwistbare nummer één in doel bij de Rode Duivels en Chelsea. Maar als de nood hoog is, kan hij nog altijd worden ingeschakeld bij vrije trappen, zo blijkt uit een filmpje vanop training dat hijzelf op Twitter zette. Daarin scoort de doelman zelf een perfecte vrije trap. "Soms scoor ik ook", klinkt het laconiek. [naar artikel]

24. Neymar kan het ook naast het veld en scoort prachtige vrije trap vanop flatgebouw (08/06/2017 - Het Laatste Nieuws)

Neymar was onlangs te zien in de Amerikaanse talkshow Jimmy Kimmel Live. Hier nam hij de uitdaging aan om de Hollywoord Voulevard-challenge te [naar artikel]

25. VIDEO. Goal van het jaar? MLS-speler scoort in de allerlaatste minuut met trap vanop eigen helft (11/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Met een geweldig doelpunt besliste Lucas Zelarayan (30) het duel tussen Chicago Fire en Columbus Crew in de Amerikaanse MLS. In de laatste minuten van de blessuretijd haalde de Armeniër vanop eigen helft uit, waarna de bal mooi over de thuisdoelman binnenvloog. Dankzij het doelpunt won Columbus Crew met 1-2. [naar artikel]