Na de verlengde herfstvakantie schakelen leerlingen van de tweede en derde graad middelbaar opnieuw over op afstandsonderwijs. Verschillende scholen voeren nu regels in waar de leerlingen zich aan moeten houden. Ook het Sint-Jan Berchmanscollege in Westmalle stelde een zogenoemde "netiquette" op. [naar artikel]
Een paar uur rijzen. En dan een kwartier in de oven. Zo leren ze het in de bakkersschool. Lars Van den Wijngaert doet het helemaal anders. 12 minuutjes bakken en dan de diepvries in. Om ze vlak voor hij ze in zijn winkel legt nog eens 2 minuten af te bakken. Vloeken in de kerk. Maar patissier en sterrenchef Roger Van Damme vond het wel de beste croissant van het land. [naar artikel]
De Trappistenabdij van Westmalle wil in kaart brengen hoeveel verschillende soorten Westmalle-glazen er ooit zijn gemaakt. "Het moeten er honderden zijn, maar we hebben er geen archief van", zegt Manu Pauwels van de abdijbrouwerij. Daarom roept de abdij nu op om foto's te bezorgen van bijzondere Westmalle-glazen. Een verzamelier uit Lier liet onze redactie alvast weten dat hij er zo'n 150 verschillende heeft. [naar artikel]
Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze heerlijke croissants pogaca klaar. Smakelijk! [naar artikel]
In de Franse groothandel is de prijs van boter tussen mei vorig jaar en vandaag gestegen van 2.670 euro tot 4.630 euro per ton. Een verdubbeling bijna. Omdat de Aziatische middenklasse groeit en ginds steeds meer melkproducten worden ingevoerd en geconsumeerd, gaat nu ook in Europa de prijs omhoog. Daarbij komt dat producenten vaak de voorrang geven aan kaas- […] The post Croissant-apocalyps dreigt door stijgende boterprijs appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
'Room service': onze festivalreporter Nasrien Cnops trakteerde deze ochtend de kampeerders op Rock Werchter op verse croissants, HLN-kranten én [naar artikel]
Terwijl trendsetters in 2017 nog uit de bol gingen voor alles wat te maken had met eenhoorns, gebeurt dit jaar hetzelfde met een ander mythisch wezen: de zeemeermin. Het bewijs is de ‘mermaid croissant’. Trotse Fransozen zullen de zeemeermin-croissant zonder twijfel een belediging vinden voor het traditionele gerecht. Maar in Australië pakt het café Bam […] [naar artikel]
De afgelopen 56 jaar heeft Vincenzo Fontana elke dag een croissant gekocht voor zijn vrouw. Hij eert zijn dierbare Annamaria door telkens een lieve... [naar artikel]
De afgelopen 56 jaar heeft Vincenzo Fontana elke dag een croissant gekocht voor zijn vrouw. Hij eert zijn dierbare Annamaria door telkens een lieve... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.