01:00 Digitale innovatie in de horeca bleef lang beperkt tot websites waar je kan reserveren of recenseren. Maar dark kitchens of cloudkitchens zetten het businessmodel van de sector op zijn kop. [naar artikel]
Cafés, restaurants en fitnesszalen zijn ideale besmettingshaarden voor het coronavirus. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat in het wetenschappelijk tijdschrift Nature is verschenen. Volgens experten in ons land was het dan ook een goede beslissing om de cafés en restaurants weer te sluiten. Maar Horeca Vlaanderen is het daar niet mee eens: "De juiste beslissing was het aantal contacten van mensen te beperken." [naar artikel]
Horeca Brussel vindt het geen goed idee om alleen in Brussel de coronapas in te voeren voor wie op restaurant of op café wil. De coronaregels voor de horeca zouden in heel het land dezelfde moeten zijn, klinkt het. [naar artikel]
Zou het toeval zijn, dat men voor een maand zonder alcohol de kortste maand gekozen heeft? Zelf heb ik niet deelgenomen aan Tournée Minérale. Niet omdat ik een onverbeterlijke dronkenlap ben, maar omdat ik iedereen voor was. Vorig jaar heb ik mijn hoogstpersoonlijke Tournée Minérale afgewerkt. En ja, ook in februari. Als liefhebber van een goed glas wijn, of zeg maar meerdere glazen wijn, wilde ik zien hoe goed ik zonder deze plezierige zonde kon. Dat viel goed mee. Zelfs op feestjes was het grootste probleem de uitleg die je voortdurend moet geven. Ik wilde ook wel eens voelen of een maand zonder alcohol mij vitaler, scherper en fitter zou maken. Op dat vlak vond ik de resultaten niet van die aard om het experiment te verlengen of te herhalen. Maar ik hoor van heel wat mensen dat het voor hen anders is. Dus zeker het proberen waard. [naar artikel]
Horeca Oost-Vlaanderen en zelfstandigenorganisatie UNIZO Oost-Vlaanderen doen een oproep aan verhuurders van winkelpanden of horecaruimtes om solidair te zijn en de huur tijdelijk op te schorten. Brouwerijen Haacht en Palm gaan daar alvast op in en verlangen geen huur meer voor de cafés die ze bezitten. [naar artikel]
Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw wil aan elke vereniging in de gemeente een waardebon van 100 euro schenken. Bedoeling is dat de verenigingen, na de coronacrisis, met die bon vergaderen in een plaatselijke horecazaak en zo dus de horeca steunen. [naar artikel]
De horeca zal pas ten vroegste na 8 juni als een van de laatste sectoren weer aan de slag mogen gaan. Om die periode te kunnen overbruggen, is wel een bijkomend steunmaatregelenpakket nodig, zo benadrukte de CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, zondagavond in VTM Nieuws na afloop van de Nationale Veiligheidsraad. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Cafés, bars en restaurants maken zich op voor de heropening 8 juni. Er gelden strikte voorwaarden, zo moet er 1,5 meter tussen de tafels zijn, obers moeten een mondmasker dragen en tooghangers zijn vooralsnog niet toegelaten. Matthias De Caluwe (37), de topman van Horeca Vlaanderen, over die heropstart. [naar artikel]
Dilbeek voert voorlopig geen vervroegd sluitingsuur in voor de horeca. Dilbeek ligt vlakbij Brussel waar cafés vanaf vandaag dicht moeten om 23 uur. De kans bestaat dat Brusselse cafébezoekers afzakken naar Dilbeek, maar de gemeente houdt dat in de gaten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.