Voor chef en cateraar Toon De Bock (41) kan er weinig tippen aan koken op open vuur. “Je kan aan de slag met de hitte, met de kolen, de rook, er zijn veel mogelijkheden. Mensen willen steeds meer proeven van die culinaire outdoorbeleving, én het is ook nog eens coronaproof." In NINA deelt hij graag zijn toprecepten waarmee jij zelf aan de slag kan. Een kreeftensoep, gebakken coquilles of een panpizza: back to the roots gaan klonk nog nooit zo lekker. [naar artikel]
14:18 Neen, we gaan nooit fan worden van de lettersoepwinst ebitda. [naar artikel]
Op de Lierssesteenweg in Emblem in de provincie Antwerpen heeft frituur De Nieuwe Ring een nieuwe uitbater gevonden. De man noemde zijn nieuwe zaak Basic Frit, omdat die zich net naast een fitness van Basic Fit bevindt. De frietzaak stond al enige tijd leeg, maar heeft nu toch een nieuwe eigenaar gevonden. Inspiratie voor de […] Het bericht Man opent frituur Basic Frit net naast Basic Fit verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Bart De Preter – deel van de bekende Lierse familie van frituristen – en zijn Thaise echtgenote Tammy openden op de Liersesteenweg 170 in Emblem (Ranst) frituur Basic Frit. De opmerkelijke naamkeuze bezorgde het koppel al wat gratis reclame. [naar artikel]
Een erg smaakvolle en voedzame versie van het klassieke orloffgebraad. De koolrabi vervangt het varkensgebraad en de zware bechamelsaus wordt een lichtere peperroomsaus. TIP. Je kan dit ook met knolselder, zoete aardappel of courgetteplakjes maken. [naar artikel]
‘Ik ben zot op aperitieven, mijn vriendin zo mogelijk nog zotter. Als het van haar afhing, zouden we elke avond aperitieven, in de betekenis van... [naar artikel]
Skip de zondagpistolets en croissants voor een feestelijke ontbijttaart of bak pannenkoekjes met ricotta en een vleugje citroen. [naar artikel]
Wie zegt dat indrukwekkend koken voor de feestdagen meteen stukken van mensen moet kosten? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels weten als geen ander hoe je met niet meer dan een paar pure, simpele ingrediënten toch showstoppers op tafel zet. Wij mogen telkens twee gerechten uit hun nieuwste kookboeken delen: op gastronomisch niveau, maar met een bescheiden samenstelling. Van avocado met gamba’s tot Gentse waterzooi: take your pick. [naar artikel]
Weet je nog niet wat je de komende week gaat klaarmaken? Zet eens zalm op het menu. Sandra Bekkari tipt een heerlijk receptje waarbij je de vis een oosters tintje geeft door hem te marineren en te combineren met wok van Chinese kool. Jelle Beeckman maakt er dan weer taco's met sushirijst van. Piet Huysentruyt stilt op zijn beurt je honger met klassieke Vlaamse kost. En dat allemaal niét kostelijk voor de portefeuille: dat smaakt extra goed dus! Voor welk gerecht ga jij? [naar artikel]
Marokkaans koken? Natuurlijk. Hakim Chatar deelt drie zuiderse recepten uit zijn eerste kookboek Ras el Hakim. Het zijn recepten die herinneringen oproepen aan de vakanties in zijn kindertijd naar Marokko. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.