Een cocktail met uitzicht op de Eiffeltoren in Parijs of met het Italiaanse colosseum op de achtergrond: de vijftig beste rooftopbars van Europa zijn opnieuw gekozen door Big 7 Travel, de Engelstalige gids die weet wat goed is. Leuk detail: twee van die adembenemende bars bevinden zich in ons land. [naar artikel]
We’re Smart® World maakte vandaag zijn jaarlijkse top 100 van de beste groenterestaurants ter wereld bekend. Zestien daarvan zijn Belgisch, waarmee ons land het meeste aantal restaurants in de top heeft. “België doet het opvallend goed”, vertelt groentechef Frank Fol trots. Waar vind je het beste groenterestaurant ter wereld? Welke Belgische chefs scoren een plekje? En hoeveel kost zo’n menu gemiddeld? “Hier heb je al een zevengangenmenu voor 75 euro.” [naar artikel]
Het Deense restaurant Geranium is uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. In de top vijftig staan twee Belgische zaken, The Jane en Hof Van Cleve. [naar artikel]
In Antwerpen wordt dinsdagavond bekendgemaakt welke vijftig restaurants door een jury van experts het hoogst ingeschat worden. Van over de hele wereld zijn koks, foodies, fans en journalisten naar ons land afgezakt voor de ‘W50B’. Op die Oscars van de gastronomie, die gepaard gaan met enorm veel media-aandacht, is de voornaamste vraag wie zich vanaf vandaag het beste restaurant ter wereld mag noemen. Volg de bekendmaking hier LIVE vanaf 16.30 uur. [naar artikel]
Zijn boek over ‘de 150 beste bars in de wereld, te bezoeken vooraleer je sterft’, werd een eclatant succes. Het beste is om nog niet meteen dood te gaan, want Jurgen Lijcops (48) heeft voor een opvolger gezorgd, ditmaal met de 150 beste wijnbars ter wereld. Daarin welgeteld één, maar wel een verrassende, Antwerps adresje , Ta-Ninn in de Volkstraat. Tijd voor een ontmoeting tussen de auteur en de door hem bekroonde Antwerpse bareigenaar Tawat (42). [naar artikel]
De Jamaicaanse sprintlegende Usain Bolt, die op het einde van het seizoen afscheid neemt van de atletiekwereld, heeft in een interview met het Franse voetbalmagazine So Foot onthuld dat hij profvoetballer wil worden en “de ambitie heeft om tot de vijftig beste voetballers ter wereld te behoren”. [naar artikel]
De beste jonge brouwer ter wereld woont in Hasselt. Raf Souvereyns is door de website Ratebeer verkozen tot “grootste biertalent”. En toch vind je zijn experimentele Bokkereyder-bieren hier niet in de winkels en cafés. “In België was er eerst geen interesse. Nu wel, maar ondertussen verkoop ik alles aan het buitenland.” [naar artikel]
De Deen Rasmus Kofoed (47) mag zich sinds maandagavond de beste chef ter wereld noemen. Zijn driesterrenrestaurant Geranium in Kopenhagen is nummer één op de lijst met vijftig beste restaurants. Zijn carrière startte hij hier in Limburg, 23 jaar geleden. Hij leerde de stiel leerde bij toenmalig sterrenchef Roger Souvereyns. Al was dat wel een beetje per abuis. [naar artikel]
Het Franse restaurant Mirazur is door het gespecialiseerde Britse magazine Restaurant uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. In de top vijftig komt Peter Goossens met ‘Hof van Cleve’ na een jaar afwezigheid opnieuw binnen op een 43ste plaats. [naar artikel]
08:00 Acht zomerweken lang doorkruiste onze culinair recensent het land, op zoek naar de beste bars van België. Hier zomer je nog één keer volop. [naar artikel]
We’re Smart® World maakte vandaag zijn jaarlijkse top 100 van de beste groenterestaurants ter wereld bekend. Zestien daarvan zijn Belgisch, waarmee ons land het meeste aantal restaurants in de top heeft. “België doet het opvallend goed”, vertelt groentechef Frank Fol trots. Waar vind je het beste groenterestaurant ter wereld? Welke Belgische chefs scoren een plekje? En hoeveel kost zo’n menu gemiddeld? “Hier heb je al een zevengangenmenu voor 75 euro.” [naar artikel]
De Deen Rasmus Kofoed (47) mag zich sinds maandagavond de beste chef ter wereld noemen. Zijn driesterrenrestaurant Geranium in Kopenhagen is nummer één op de lijst met vijftig beste restaurants. Zijn carrière startte hij hier in Vlaanderen, 23 jaar geleden. Hij leerde de stiel leerde bij toenmalig sterrenchef Roger Souvereyns. Al was dat wel een beetje per abuis. [naar artikel]
Zin in een spectaculair avondje uit? Dan ga je het best naar New York, zo blijkt. De bar Dante - die zich bevindt in de Big Apple - is immers... [naar artikel]
De Deen Rasmus Kofoed (47) mag zich sinds maandagavond de beste chef ter wereld noemen. Zijn driesterrenrestaurant Geranium in Kopenhagen is nummer één op de lijst met vijftig beste restaurants. Zijn carrière startte hij hier in Vlaanderen, 23 jaar geleden. Hij leerde de stiel bij toenmalig sterrenchef Roger Souvereyns. Al was dat wel een beetje per abuis. [naar artikel]
"De vijftig beste restaurants ter wereld? Waar is de diversiteit?" De Amerikaanse restaurant-recensent Jonathan Gold heeft scherpe kritiek op “World’s 50 Best”, de prestigieuze wedstrijd die deze week nog Osteria Francescana van chef-kok Massimo Bottura tot beste restaurant ter wereld verkoos. [naar artikel]
07:00 We reisden heel het land af op zoek naar de beste wijnadressen van België. Deze vijf bars brengen een ode aan het betere glas natuurlijk gemaakte wijn. [naar artikel]
Een bevestiging van wat wij natuurlijk allang weten: de beste plek om bier te drinken, vind je in België. Dat blijkt nu ook uit de awards die de bierwebsite RateBeer uitdeelde. Het café In de Verzekering tegen de Grote Dorst uit Eizeringen (Vlaams-Brabant) werd uitgeroepen tot de beste bierbestemming ter wereld. [naar artikel]
Het Deense restaurant Geranium is uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. In de top vijftig staan twee Belgische zaken, The Jane en Hof Van Cleve. [naar artikel]
Elke wereldstad heeft haar monumenten, zo leren de gidsen. Maar waar in deze steden bevinden zich de allerbeste bars? Jurgen Lijcops, eigenaar van de Antwerpse topbar Bar Burbure, presenteert binnenkort zijn boek met 150 bars ter wereld die een liquid lover moet hebben bezocht, vooraleer te sterven. “Elke bar heeft een verhaal”, zegt Lijcops. [naar artikel]
Hij is al de sommelier van beste restaurant van ons land. Zondag kan hij zomaar de beste van de wereld worden. Op het wereldkampioenschap met hij zich met allerbesten. “Ik heb de voorbije twee jaar elke week 15 uur geproefd en gestudeerd. Bovenop alle uren die ik in Hof van Cleve ben. [naar artikel]
Als je op reis zin hebt in een cocktail, dan is het interessant om eens een kijkje te nemen in de ranglijst van de World’s 50 Best Bars. Helemaal bovenaan prijkt dit jaar Dante uit New York. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.