Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Rauwe ajuin, iemand? Coronapatiënt test smaakpapillen door vieze dingen te eten

12/11/2020 - 11:50
"Dat het verlies van smaak- en reukzin één van de symptomen van het coronavirus is, dat wisten we al. Maar deze besmette man uit de VS maakt van zijn smaakverlies een heus experiment. De man probeert allerlei ‘vieze’ voedingswaren uit, maar niets lijkt enige reactie op te wekken. “Dit is een gek virus”, concludeert hij."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Rauwe ajuin, iemand? Coronapatiënt test smaakpapillen door vieze dingen te eten (12/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Dat het verlies van smaak- en reukzin één van de symptomen van het coronavirus is, dat wisten we al. Maar deze besmette man uit de VS maakt van zijn smaakverlies een heus experiment. De man probeert allerlei ‘vieze’ voedingswaren uit, maar niets lijkt enige reactie op te wekken. “Dit is een gek virus”, concludeert hij. [naar artikel]


2. ‘Kip sashimi’ is een online trend, maar hoe gevaarlijk is het om rauwe kip te eten? En wat is het verschil met rauwe vis of steak? (04/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie sashimi zegt, denkt aan het klassieke Japanse gerecht op basis van verse, rauwe vis. Maar de laatste tijd wint ook sashimi van kip aan populariteit. Wat begon als een specialiteit in Japanse grootsteden zoals Tokyo, Kyoto en Osaka, waait nu via virale video’s over naar ons land. Nochtans zegt iedereen altijd dat rauwe kip eten niet veilig is. Klopt dat? Professor en microbioloog Frank Devlieghere (UGent) geeft advies. [naar artikel]


3. Een Belgische met Britse smaakpapillen (01/06/2017 - De Morgen)

Sterrenchefs Jamie Oliver en Heston Blumenthal waren al langer fan van haar werk. Nu ze met Pride and Pudding, het boek dat ze schreef over de Britse eetcultuur, in de prijzen viel op de Gourmand World Cookbook Awards, lijkt de Belgische Regula Ysewijn klaar om ook rest van de wereld warm te maken voor puddings, pies en witte bonen in tomatensaus. [naar artikel]


4. Culinair festival Smaakmeesters neemt vliegende start en prikkelt nog de hele maand de smaakpapillen (07/10/2018 - Gazet van Antwerpen)

Liefhebbers van culinair lekkers overspoelden het voorbije weekend de binnenstad voor de start van de vierde editie van Smaakmakers. Dit culinaire gebeuren van de stad Antwerpen, samen met tal van horeca- en speciaalzaken, verwent de smaakpapillen nog tot 31 oktober. [naar artikel]


5. Jouw smaakpapillen zijn ondertussen verslaafd geraakt aan hoogstaande druiven (30/03/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Maghrebkuur voor je smaakpapillen (10/04/2019 - De Morgen)

Er beweegt wat in Marrakesh. Tl-verlichting maakt plaats voor gezellige lampionnen, dakterrassen worden omgetoverd tot prachtige eetplekken en lokale ingrediënten dienen als basis voor frisse, originele gerechten. Tien eetadressen die uw zintuigen beslist niet onberoerd laten. [naar artikel]


7. Krokant korstje, smeuïge puree, sappige zalm: deze ovenschotel verwent je smaakpapillen (26/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Een ovenschotel met prei en puree is sowieso een sterk staaltje comfortfood. Met zalmfilets in de mix verhef je het tot culinaire verwennerij,... [naar artikel]


8. Deze moussaka met bloemkoolbechamel is een traktatie voor je smaakpapillen én voor je lijn (13/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen eet graag moussaka. Alleen kan de traditionele variant zwaar vallen. Vervang je het lamsgehakt door kip en de bechamelsaus door gemalen... [naar artikel]


9. Waar eet... Sven Ornelis? “Toen ze hun Michelin-ster verloren, vermoedde ik dat er iets scheelde met de smaakpapillen van de recensent” (05/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Is het voor de malse steak, de glimlach van de gastvrouw of het mooie decorum? Elke week tipt een bekende medemens zeven plekken om duimen en vingers van af te likken. Deze week: Sven Ornelis. [naar artikel]


10. Onderzoekers ontdekken dat smaakpapillen je zeggen wanneer je genoeg gegeten hebt (24/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Wanneer heb je genoeg gegeten? Wanneer je bord leeg is of wanneer je maag voldaan aanvoelt? Volgens een nieuwe studie is er nog een derde manier om te weten wanneer je best stopt met eten en daar hebben je smaakpapillen alles mee te maken. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!