Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 November 2020
13:01 uur

Watertoren in Linden leeggelopen na breuk in toevoerleiding

Het Nieuwsblad

21/11/2020 - 13:55

De watertoren in Linden bij Lubbeek is in de nacht van vrijdag op zaterdag leeggelopen na een breuk in de toevoerleiding. In drie Vlaams-Brabantse gemeenten zitten inwoners daardoor zonder water of is er beperkte bevoorrading. Het herstel is gepland voor zaterdagnamiddag, stelt De Watergroep.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Watertoren in Linden loopt leeg na breuk in toevoerleiding (21/11/2020 - VRT NWS)
  De watertoren in Linden bij Lubbeek is afgelopen nacht leeggelopen na een breuk in de toevoerleiding. In drie Vlaams-Brabantse gemeenten zitten inwoners daardoor zonder water of is er beperkte bevoorrading. Het herstel is gepland voor deze namiddag, stelt De Watergroep.
  [naar artikel]
 2. Gezinnen zitten zonder water door leeggelopen watertoren in Linden (21/11/2020 - De Standaard)
  De watertoren in Linden bij Lubbeek is in de nacht van vrijdag op zaterdag leeggelopen na een breuk in de toevoerleiding. In drie Vlaams-Brabantse gemeenten zitten inwoners daardoor zonder water of is er beperkte bevoorrading. Het herstel is gepland voor zaterdagnamiddag, stelt De Watergroep.
  [naar artikel]
 3. Watertoren van Linden loopt leeg: grote problemen in drie gemeenten in Leuvense (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Door een groot waterlek in de Nachtegalenstraat in Linden zijn er waterproblemen voor heel wat inwoners van Linden, Kessel-Lo en Holsbeek. De hinder kan nog enkele uren duren, al wordt er met man en macht gewerkt om de problemen op te lossen.
  [naar artikel]
 4. Dan toch geen meditatiecentrum of B&B in Riemstse watertoren (10/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De watertoren van Heukelom zal dan toch geen bed and breakfast worden. Een meditatiecentrum komt er evenmin. De provincie heeft de vergunning om de landschapsbepalende watertoren te verbouwen tot een woning met gastenkamers geweigerd. Al staat de deur wel nog op een kier.
  [naar artikel]
 5. Watertoren bijna gesloopt (12/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De watertoren in de Driemorgenstraat is bijna voor de helft gesloopt. De resterende betonstructuur doet denken aan de Gembakukoepel in Hiroshima (Japan) die na de atoomaanval in 1945 als herdenkingsmonument bleef staan. In de loop van volgende week zal aannemer de sloopwerken afronden en zal de watertoren volledig uit het straatbeeld verdwenen zijn.
  [naar artikel]
 6. VIDEO. Watertoren voor de helft gesloopt (10/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De watertoren in de Driemorgenstraat is voor de helft gesloopt. De resterende betonstructuur doet denken aan de Genbakukoepel in Hiroshima (Japan) die na de atoomaanval in 1945 als herdenkingsmonument bleef staan. In de loop van volgende week zal de watertoren helemaal uit het straatbeeld verdwenen zijn.
  [naar artikel]
 7. VIDEO. Blauwe watertoren op Opel site met explosieven neergehaald (07/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  In de Antwerpse Haven is zaterdagochtend de blauwe watertoren op de Opel-site neergehaald. De watertoren ging neer door gecontroleerde explosies. Tien jaar sinds de sluiting van de fabriek, wordt het terrein nu opgekuist.
  [naar artikel]
 8. VIDEO. Sloop iconische watertoren gestart (08/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Deze morgen omstreeks 7 uur is de aannemer gestart met het slopen van de watertoren in de Driemorgenstraat. De watertoren is reeds enkele jaren buiten gebruik wegens stabiliteitsproblemen. Met en grote grijptang worden het metselwerk en de betonconstructie kapot geknipt. de afbraak zal de enkele dagen inslag nemen. De vrijgekomen ruimte wordt omgevormd tot bouwkavels.
  [naar artikel]
 9. Watertoren krijgt grondige opknapbeurt (15/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De watertoren aan de Hensemstraat in Meeuwen, de enige metalen en bolvormige watertoren in Limburg, wordt gerenoveerd en opnieuw geschilderd. De toren dateert uit 1970, is vijftig meter hoog en heeft een capaciteit van 1000 kubieke meter. Het drinkwater in de kuip wordt gewonnen in As en Eisden en is bestemd voor Midden-Limburg.
  [naar artikel]
 10. Wonen in een watertoren? Tot woning omgebouwde watertoren van Steenokkerzeel te koop aan helft van de prijs (10/11/2020 - VRT NWS)
  De watertoren aan de Kortenbergsesteenweg in Steenokkerzeel staat te koop. De toren is helemaal ingericht als woning. De startprijs van de openbare verkoop is 800.000 euro. Dat is een pak minder dan de oorspronkelijke prijs van 1,75 miljoen euro.
  [naar artikel]
 11. Dading afbraak watertoren (27/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Naar aanleiding van de afbraak van de watertoren in de Driemorgenstraat ontstond er een geschil met enkele aanpalende buurtbewoners omwille van schade in of aan hun woning als gevolg van de afbraakwerken. Het gaat dan vooral over stofhinder.
  [naar artikel]
 12. Enige Antwerpse De Mol-kandidaat is zoon van wielervedette Rik Van Linden: “Jeffrey heeft een winnaarsmentaliteit” (25/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Aan zijn ouders vertelde Jeffrey Van Linden (40) dat hij voor zijn werk naar China moest en aan zijn baas, gouverneur Cathy Berx, zei hij dat hij een cruise had gewonnen. Allebei geloofden ze hem direct. Op dat vlak lijkt Jeffrey Van Linden dus al een ideale De Mol-kandidaat. “Ik heb op televisie moeten zien dat hij meedoet”, vertelt vader en ex-profrenner Rik Van Linden (68).
  [naar artikel]
 13. Afbraak watertoren (08/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Coster is begonnen met de afbraak van de watertoren in de Driemorgenstraat. VMW besloot om de toren af te breken. Het gemeentebestuur heeft de gronden en de toren in 2014 aangekocht om er nieuwe bouwkavels te ontwikkelen.
  [naar artikel]
 14. Tweedejaarsleerlingen van het Agnetencollege bezoeken watertoren van Peer (26/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De leerlingen van 2MW bezoeken tijdens de les WW (Wetenschappelijk Werk) de watertoren van Peer.
  [naar artikel]
 15. “Ik wil in mijn watertoren wonen” (21/02/2018 - De Morgen)
  Niet elke Belg met een baksteen in de maag zal op Batibouw inspiratie zoeken. Tobias Vandenbosch heeft zijn droomwoning al gevonden. Hij kocht in Lembeek een watertoren die door de bekende architect Bart Lens is gerenoveerd. Want ooit wil hij er in gaan wonen. Vandaag gebruikt hij het opvallende gebouw als kantoor en voor events.
  [naar artikel]
 16. Watertoren wordt een kopje kleiner (10/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  De sloop van de zestig meter hoge watertoren langs de Logierlaan in Westende is volop aan de gang. Het is de bedoeling dat de toren tot een zevental meters boven de grond - waar het gevaarte bekleed is met hout - wordt afgebroken. Daarna zal op een al gegoten betonnen platform binnenin een uitkijktoren komen die de regio moet overzien.
  [naar artikel]
 17. Na zeven scouts nu ook 17 spelers van VK Linden besmet met coronavirus: "Ze moesten zich wassen in smerige douches" (20/10/2020 - VRT NWS)
  Bij voetbalclub VK Linden, een deelgemeente van Lubbeek is een groot deel van de eerste ploeg besmet geraakt. Het gaat om 17 spelers van de 20. Vorige week raakten ook al zeven leden van de scouts van Linden besmet.
  [naar artikel]
 18. Opnieuw illegalen uit gebouwen rond watertoren gehaald, politie sluit site af (25/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  De leegstaande gebouwen aan de watertoren in Zeebrugge zijn een populaire verblijfplaats aan het worden voor illegale vluchtelingen. Gistermiddag haalde de politie er voor de derde keer een groepje uit. Enkele uren later werd de site afgesloten.
  [naar artikel]
 19. Vuurtje stook in Linden Bos: "Dat kan niet omwille van corona en de droogte" (25/05/2020 - VRT NWS)
  In de bossen van Linden, een deelgemeente van Lubbeek, is de brandweer vanmorgen moeten uitrukken voor een smeulend vuur. Dat vuur was opgeflakkerd na een barbecue afgelopen weekend in Linden Bos. "Dit kan echt niet in tijden van corona, en zeker nu het zo droog is", zegt burgemeester Theo Francken.
  [naar artikel]
 20. Iconische watertoren aan Opel-site opgeblazen (07/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Met een gecontroleerde explosie werd zaterdagnamiddag omstreeks half 4 de iconische blauwe watertoren aan de voormalige Opel-site in de haven van Antwerpen gesloopt. Dit via een slooptechniek die het 400 ton wegende gevaarte liet kantelen door middel van een beperkte hoeveelheid aan springstoffen. Hierna wordt de toren op grondniveau verder ontmanteld en geruimd.
  [naar artikel]
 21. Openluchtzwembad Abdijkaai in Kortrijk volledig leeggelopen na waterlek: "Dit is een ramp" (05/07/2020 - VRT NWS)
  Vanmiddag werd het openluchtzwembad aan de Abdijkaai in Kortrijk gesloten na een waterlek. De badkuip is bijna helemaal leeggelopen. Waarschijnlijk heeft een waterleiding het begeven. "Het zwembad blijft zeker tot en met dinsdag gesloten", zegt Tom Hillewaere van zwembadgroep LAGO.
  [naar artikel]
 22. Watertoren van Heukelom (Riemst) wordt B&B: "Plannen voor meditatiecentrum blijven voorlopig in de koelkast" (06/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het gemeentebestuur van Riemst leverde een vergunning af aan projectontwikkelaar nv Wage uit Bilzen om de leegstaande watertoren van Heukelom te verbouwen tot een bed and breakfast. Daarmee komt er een eind aan de driejarige zoektocht naar een herbestemming van het gebouw, dat beeldbepalend is voor de streek.
  [naar artikel]
 23. Iconische watertoren op Opel-site neergehaald: “Knal tot in Kapellen gehoord” (08/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Slechts enkele seconden duurde het. Om klokslag 15.30u werd zaterdag op de voormalige Opel-site met dynamiet de iconische, decennia oude watertoren met succes omgeblazen. “Blij dat ik oordoppen inhad, maar wel cool om zien”, zegt Charlotte, die speciaal met haar grootouders is komen kijken.
  [naar artikel]
 24. Jonge vandalen richten vernielingen aan in kasteeldomein Hof ter Linden (24/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Hangjongeren zorgden de afgelopen maanden meermaals voor problemen en kleine vernielingen in Hof ter Linden. Vooral ’s avonds en in het weekend lijken ze toe te slaan.
  [naar artikel]
 25. Voetbalvrienden vestigen bizar wereldrecord op Watertoren Corda Campus in Hasselt (27/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Michiel Callebout en Brecht Goubert - twee Oost-Vlaamse vrienden - hebben zonet het wereldrecord van Lionel Messi en Theo Walcott verbroken. Brecht controleerde een bal die van een 35 meter hoge watertoren op de Corda Campus in Hasselt werd gegooid op de voet en jongleerde deze vijf keer na elkaar.
  [naar artikel]
 26. Het creatieve lab van Frank Vander linden: "Liedjes maken begint bij prutswerk" (08/02/2019 - VRT NWS)
  Het is voor mij wat vreemd aanbellen aan die bungalow in het Pajottenland waar Frank Vander linden woont. Vorig jaar heb ik hier al eens aangebeld, voor een aflevering van “Het creatieve lab” met zijn ex, regisseur Kat Steppe. Sindsdien heeft Frank Vander linden zijn scheidingspijn uitgezongen, een hele cd lang. Niemand heeft ooit zo mooi “ik dacht aan een vrouw” gezegd. Maar Frank Vander linden ligt niet in de lappenmand. Redelijk gelijkmoedig, omschrijft de frontman van De Mens zichzelf in deze nieuwe aflevering van "Het creatieve lab". 
  [naar artikel]
 27. Iconische watertoren gaat tegen de vlakte op de voormalige Opel-terreinen (07/03/2020 - VRT NWS)
  De site van de voormalige Opel-fabriek in de haven van Antwerpen ziet er sinds deze namiddag anders uit. De bekende blauwe watertoren is neergehaald na een gecontroleerde ontploffing. In 2010 sloot de fabriek haar deuren en sinds oktober vorig jaar worden de gebouwen gesloopt. In de toekomst zullen er nieuwe fabrieken komen op de site van zo'n 88 hectare.
  [naar artikel]
 28. Topdokter Chris Van der Linden test positief op corona (27/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Neuroloog Chris Van der Linden van het AZ Sint-Lucas, bekend van de VIER-reeks ‘Topdokters’, heeft positief getest op het coronavirus. “Ik voel me...
  [naar artikel]
 29. Amerikaanse (66) hoest zich (letterlijk) een breuk (23/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Je kan je een breuk lachen, maar blijkbaar ook een breuk hoesten. Het overkwam een 66-jarige vrouw uit de Amerikaanse staat Massachusetts, schrijft...
  [naar artikel]
 30. 'Topdokter' van der Linden: "Hardy wordt pas seriemoordenaar op moment dat hij parkinsonmedicatie neemt" (27/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Neuroloog Chris van der Linden van het AZ Sint-Lucas (Gent) is op vraag van de verdediging Renaud Hardy's ziekte van Parkinson komen kaderen op het...
  [naar artikel]
 31. “‘De Mol’ stopt niet als je eruit stapt” (09/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Twee weken lang hielden de T-shirts van Jeffrey Van Linden (40) uit Wilrijk de fans van ‘De Mol’ compleet in de ban. De T-shirts zouden vol verborgen hints hebben gezeten. Helaas moet het programma het nu zonder de zoon van wielrenner Rik ‘Kamiel’ Van Linden doen.
  [naar artikel]
 32. Ontdek Hof ter Linden al joggend (maar bij voorkeur in je eentje) (17/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het kasteeldomein Hof ter Linden is uitgerust met een nieuw looppad van vijf kilometer. Al joggend, bij voorkeur individueel, rond het groene gebied lopen is momenteel een tijdverdrijf dat mogelijk blijft onder de maatregelen van het coronavirus.
  [naar artikel]
 33. Regenwater moet vijver kasteel Hof ter Linden redden (23/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Er is regen op komst en voor de vijver van kasteel Hof ter Linden in Edegem komt deze als een verlossing. De vijver is volledig opgedroogd. De eigenaren gaan op zoek naar duurzame oplossingen.
  [naar artikel]
 34. Amauteurvoetbal getroffen door corona: verschillende wedstrijden uitgesteld (21/09/2020 - VRT NWS)
  Bij VK Linden stond normaal gezien dit weekend het duel tegen Hoegaarden op het programma, maar die wedstrijd is uitgesteld omdat één van de spelers van Linden besmet bleek te zijn met het coronavirus. Ook andere clubs zitten met dezelfde problemen.
  [naar artikel]
 35. Vorig jaar nog 1,75 miljoen euro, maar door corona is omgebouwde watertoren nu stuk goedkoper (03/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie er altijd al van gedroomd heeft om een watertoren te kopen, kan binnenkort al vanaf 800.000 euro een bod doen op het tot woning omgebouwde exemplaar in Steenokkerzeel. Opvallend, want vorig jaar hing nog een prijskaartje van 1,75 miljoen euro aan het unieke pand, dat de laatste jaren als evenementenlocatie dienst deed. Door een carrièreswitch van de eigenaars en het coronavirus wordt de toren nu versneld en fors goedkoper verkocht.
  [naar artikel]
 36. 2,4 miljoen voor restauratie Hof ter Linden: kasteel wordt bed & breakfast met ruimte voor evenementen (23/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Met een toekenning van 2,38 miljoen euro aan Vlaamse subsidies kreeg het laatste restauratiedossier van domein Hof ter Linden in Edegem een stevige duw in de rug. De renovatie van het kasteel komt nu in een stroomversnelling.
  [naar artikel]
 37. Nieuw brugje verbindt Immaculata met Hof ter Linden in Edegem (29/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De bewoners van woonzorgcentrum Immaculata in de Oude Godstraat kunnen voortaan vlotter een uitstap maken naar het kasteeldomein Hof ter Linden en zelfs naar Fort 5. Medewerkers van de gemeente installeerden een rolstoelvriendelijke brug waardoor er een nieuwe trage weg is ontstaan.
  [naar artikel]
 38. Eigenaren hopen op replica’s voor Hof ter Linden: “Historische beelden niet opgeven” (29/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De beelden die in 2012 door de vorige eigenaren van kasteeldomein Hof ter Linden werden meegenomen, kunnen nog terugkomen. Al zullen het waarschijnlijk replica’s worden, melden de huidige eigenaren.
  [naar artikel]
 39. Vorig jaar nog te koop voor 1,75 miljoen euro, maar door coronavirus is omgebouwde watertoren nu stuk goedkoper (03/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie er altijd al van gedroomd heeft om een watertoren te kopen, kan binnenkort al vanaf 800.000 euro een bod doen op het tot woning omgebouwde exemplaar in Steenokkerzeel. Opvallend, want vorig jaar hing nog een prijskaartje van 1,75 miljoen euro aan het unieke pand, dat de laatste jaren als evenementenlocatie dienst deed. Door een carrièreswitch van de eigenaars en het coronavirus wordt de toren nu versneld en fors goedkoper verkocht.
  [naar artikel]
 40. Mondmaskers voor home De Drie Linden in Zwartberg (28/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De vrijwilligers van Vincentius Peer en Hechtel-Eksel verzamelden linnen en katoenen lakens voor de Tehuizen voor Nazorg voor mindervaliden De Drie Linden in Zwartberg (Genk).
  [naar artikel]
 41. Vorig jaar nog te koop voor 1,75 miljoen euro, maar door coronavirus kan u nu al vanaf 800.000 euro bieden op tot woning omgebouwde watertoren (03/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie er altijd al van gedroomd heeft om een watertoren te kopen, kan binnenkort al vanaf 800.000 euro een bod doen op het tot woning omgebouwde exemplaar in Steenokkerzeel. Opvallend, want vorig jaar hing nog een prijskaartje van 1,75 miljoen euro aan het unieke pand, dat de laatste jaren als evenementenlocatie dienst deed. Door een carrièreswitch van de eigenaars en het coronavirus wordt de toren nu versneld en fors goedkoper verkocht.
  [naar artikel]
 42. Gastronomisch restaurant Stable opent in september in oostelijk koetshuis Hof ter Linden (17/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het oostelijke koetshuis van Hof ter Linden in Edegem ontvangt bij vlotte inrichtingswerken in september de eerste gasten. Het gastronomisch restaurant zal openen onder de naam ‘Stable’.
  [naar artikel]
 43. Topdokter Chris Van der Linden positief op corona: “Reukverlies was enige klacht” (27/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Neuroloog Chris Van der Linden van het AZ Sint-Lucas, bekend van de Vier-reeks Topdokters, heeft positief getest op het coronavirus. “Ik voel me goed”, zegt hij. “De enige klacht die ik had, was reukverlies.”
  [naar artikel]
 44. Hasseltse watertoren krijgt gigantisch ei (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 45. Politie verhoort hoofdverdachte van moord op Mechelse Johanna (22/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De federale gerechte politie heeft dinsdag Makaveli Lindén, de Zweedse verdachte in de moord op de Mechelse Johanna Jostameling, verhoord. Lindén heeft enkele vragen beantwoord, maar die hebben niet bijgedragen tot de waarheidsvinding over de feiten.
  [naar artikel]
 46. Eén persoon houdt aanleg parking Hof ter Linden tegen (en hij woont niet in de buurt) (25/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De gemeente Edegem heeft een akkoord met de betrokken grondeigenaren en gebruikers om een nieuwe parking voor Hof ter Linden aan te leggen. Maar één bezwaarschrift houdt de aanleg voorlopig tegen, al hoopt burgemeester Koen Metsu de parking in 2019 al te kunnen openen.
  [naar artikel]
 47. 'New York Times' bewondert bewoonde watertoren (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 48. Jos Van Der Linden neemt afscheid als ijsjesverkoper: “Wat verteld wordt aan de ijskar, blijft aan de ijskar” (19/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Jos Van Der Linden, in Herentals beter bekend als Jos ‘de kreemboer’, heeft besloten om te stoppen met toeren. “Een beslissing die ik met mijn hoofd heb genomen, maar mijn hart protesteert nog steeds”, verklapt Jos. “Zonder al die corona-miserie had ik er zeker nog een jaartje bijgedaan. De risico’s worden te groot en dan moet je een beslissing nemen.”
  [naar artikel]
 49. Enige Antwerpse kandidaat moet ‘De Mol’ verlaten: “Verborgen hints in T-shirts? Allemaal echt toeval, hoor” (09/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Twee weken lang hielden de T-shirts van Jeffrey Van Linden (40) uit Wilrijk de fans van De Mol compleet in de ban. De T-shirts zouden vol verborgen hints hebben gezeten. Helaas moet het programma het nu zonder de zoon van wielrenner Rik ‘Kamiel’ Van Linden doen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.