Ex-sterrenchef Guy Van Cauteren (70) van het gekende restaurant 't Laurierblad is overleden. Hij was al even opgenomen in het ziekenhuis waar hij vocht tegen een slepende ziekte en daar kreeg hij nog eens corona bovenop. [naar artikel]
Guy Van Cauteren uit Berlare is op 70-jarige leeftijd overleden. Hij was jarenlang chef in sterrenrestaurant ’t Laurierblad en werd bij het grote publiek bekend als tv-kok. Sinds begin dit jaar had de kok hartproblemen en hij liep ook een coronabesmetting op. Van Cauteren overleed in zijn woonplaats in Knokke. [naar artikel]
In Knokke is sterrenchef Guy Van Cauteren op 70-jarige leeftijd overleden, zo wordt bevestigd in familiale kringen. Van Cauteren stond aan de wieg van ‘t Laurierblad, een restaurant dat in de jaren 80 twee Michelinsterren veroverde, en kreeg bekendheid bij het grote publiek als een van de eerste televisiekoks van Vlaanderen. Hij kampte al een tijdje met medische problemen en werd in zijn laatste dagen ook gediagnosticeerd met een asymptomatische vorm van COVID-19. [naar artikel]
17:11 De familie van Guy Van Cauteren (70) bevestigt dat hij woensdag in Knokke is overleden. De sterrenchef leed aan een slepende ziekte en liep onlangs Covid-19 op. [naar artikel]
De voormalige topchef en tv-kok Guy Van Cauteren (70) van Het Laurierblad is woensdag overleden aan de gevolgen van corona. “Ik surf nu nog mee op wat hij ooit in gang stak”, reageert Jeroen Meus. Veel andere chefs en vrienden roemen hem ook voor zijn topgerechten én zijn al even smakelijke verhalen. “Zoals dat van de koningin Máxima die bij hem op vrijgezellenweekend kwam.” [naar artikel]
In Gent loopt er een onderzoek naar de toekomst van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.). Artistiek directeur Philippe Van Cauteren wil graag meer werken kunnen tonen in de best mogelijke omstandigheden, bij voorkeur in een nieuw museumgebouw. [naar artikel]
De artistiek directeur van S.M.A.K. ziet de eerste Triennale in Kathmandu als een hefboom. "Nepal komt meestal in het nieuws met negatieve dingen. Dit wordt als een moment gezien dat veel kan betekenen voor deze stad. Meer kan betekenen dan kunst alleen", vertelt hij aan VRT Nieuws. [naar artikel]
De voorbije jaren schreef S.M.A.K.-directeur Philippe Van Cauteren verschillende brieven aan kunstenaars. Hij bundelde ze in een boek dat begint met een brief aan zijn voorganger Jan Hoet, over het nieuwe S.M.A.K. dat hij voor ogen heeft – drie keer zo groot als het huidige museum. Vermoedelijk prijskaartje: 60 miljoen euro, “slechts een fractie van de waarde van de collectie van S.M.A.K.”. Een exclusieve voorpublicatie van de brief. [naar artikel]
De voorbije jaren schreef S.M.A.K.-directeur Philippe Van Cauteren verschillende brieven aan kunstenaars. Hij bundelde ze in een boek dat begint met een brief aan zijn voorganger Jan Hoet, over het nieuwe S.M.A.K. dat hij voor ogen heeft – drie keer zo groot als het huidige museum. Vermoedelijk prijskaartje: 60 miljoen euro, “slechts een fractie van de waarde van de collectie van S.M.A.K.”. Een exclusieve voorpublicatie van de brief. [naar artikel]
De keuze van de Franse Gemeenschap om 2 Vlaamse kunstenaars naar de Biënnale van Venetië te sturen is een signaal dat de andere kant van de taalgrens een gedegen cultuurbeleid ontbeert. Dat zegt artistiek directeur Philippe Van Cauteren van het SMAK op Radio 1. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.