Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Topchef Guy Van Cauteren overleden: de man bij wie koningin Máxima sliep, hanenkloten in zijn vol-au-vent draaide én een voorbeeld was voor Jeroen Meus

27/11/2020 - 03:36
"De voormalige topchef en tv-kok Guy Van Cauteren (70) van Het Laurierblad is woensdag overleden aan de gevolgen van corona. “Ik surf nu nog mee op wat hij ooit in gang stak”, reageert Jeroen Meus. Veel andere chefs en vrienden roemen hem ook voor zijn topgerechten én zijn al even smakelijke verhalen. “Zoals dat van de koningin Máxima die bij hem op vrijgezellenweekend kwam.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Topchef Guy Van Cauteren overleden: de man bij wie koningin Máxima sliep, hanenkloten in zijn vol-au-vent draaide én een voorbeeld was voor Jeroen Meus (27/11/2020 - Het Nieuwsblad)

De voormalige topchef en tv-kok Guy Van Cauteren (70) van Het Laurierblad is woensdag overleden aan de gevolgen van corona. “Ik surf nu nog mee op wat hij ooit in gang stak”, reageert Jeroen Meus. Veel andere chefs en vrienden roemen hem ook voor zijn topgerechten én zijn al even smakelijke verhalen. “Zoals dat van de koningin Máxima die bij hem op vrijgezellenweekend kwam.” [naar artikel]


2. Sterrenchef en tv-kok Guy Van Cauteren uit Berlare overleden (26/11/2020 - VRT NWS)

Guy Van Cauteren uit Berlare is op 70-jarige leeftijd overleden. Hij was jarenlang chef in sterrenrestaurant ’t Laurierblad en werd bij het grote publiek bekend als tv-kok. Sinds begin dit jaar had de kok hartproblemen en hij liep ook een coronabesmetting op. Van Cauteren overleed in zijn woonplaats in Knokke. [naar artikel]


3. Sterrenchef Guy Van Cauteren van ‘t Laurierblad overleden (26/11/2020 - Het Belang van Limburg)

In Knokke is sterrenchef Guy Van Cauteren op 70-jarige leeftijd overleden, zo wordt bevestigd in familiale kringen. Van Cauteren stond aan de wieg van ‘t Laurierblad, een restaurant dat in de jaren 80 twee Michelinsterren veroverde, en kreeg bekendheid bij het grote publiek als een van de eerste televisiekoks van Vlaanderen. Hij kampte al een tijdje met medische problemen en werd in zijn laatste dagen ook gediagnosticeerd met een asymptomatische vorm van COVID-19. [naar artikel]


4. Guy Van Cauteren overleden: “Hij was al een tv-kok toen dat begrip nog niet bestond” (26/11/2020 - Gazet van Antwerpen)

Ex-sterrenchef Guy Van Cauteren (70) van het gekende restaurant 't Laurierblad is overleden. Hij was al even opgenomen in het ziekenhuis waar hij vocht tegen een slepende ziekte en daar kreeg hij nog eens corona bovenop. [naar artikel]


5. Sterrenchef en tv-kok Guy Van Cauteren overleden (26/11/2020 - De Tijd)

17:11 De familie van Guy Van Cauteren (70) bevestigt dat hij woensdag in Knokke is overleden. De sterrenchef leed aan een slepende ziekte en liep onlangs Covid-19 op. [naar artikel]


6. Van Cauteren: "Wil permanent 500 werken kunnen tonen in S.M.A.K." (24/02/2017 - De Redactie)

In Gent loopt er een onderzoek naar de toekomst van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.). Artistiek directeur Philippe Van Cauteren wil graag meer werken kunnen tonen in de best mogelijke omstandigheden, bij voorkeur in een nieuw museumgebouw. [naar artikel]


7. Van Cauteren (S.M.A.K.) is curator in Nepal: "Een hefboom voor Kathmandu" (24/03/2017 - De Redactie)

De artistiek directeur van S.M.A.K. ziet de eerste Triennale in Kathmandu als een hefboom. "Nepal komt meestal in het nieuws met negatieve dingen. Dit wordt als een moment gezien dat veel kan betekenen voor deze stad. Meer kan betekenen dan kunst alleen", vertelt hij aan VRT Nieuws. [naar artikel]


8. S.M.A.K.-directeur Van Cauteren schrijft voorganger, wijlen Jan Hoet: "Museum is machine tegen onverschilligheid" (06/12/2017 - De Morgen)

De voorbije jaren schreef S.M.A.K.-directeur Philippe Van Cauteren verschillende brieven aan kunstenaars. Hij bundelde ze in een boek dat begint met een brief aan zijn voorganger Jan Hoet, over het nieuwe S.M.A.K. dat hij voor ogen heeft – drie keer zo groot als het huidige museum. Vermoedelijk prijskaartje: 60 miljoen euro, “slechts een fractie van de waarde van de collectie van S.M.A.K.”. Een exclusieve voorpublicatie van de brief. [naar artikel]


9. S.M.A.K.-directeur Philippe Van Cauteren schrijft brief aan Jan Hoet: ‘Museum is machine tegen onverschilligheid’ (06/12/2017 - De Morgen)

De voorbije jaren schreef S.M.A.K.-directeur Philippe Van Cauteren verschillende brieven aan kunstenaars. Hij bundelde ze in een boek dat begint met een brief aan zijn voorganger Jan Hoet, over het nieuwe S.M.A.K. dat hij voor ogen heeft – drie keer zo groot als het huidige museum. Vermoedelijk prijskaartje: 60 miljoen euro, “slechts een fractie van de waarde van de collectie van S.M.A.K.”. Een exclusieve voorpublicatie van de brief. [naar artikel]


10. Philippe Van Cauteren over Biënnale van Venetië: "In Wallonië moeten kunstenaars in een vacuüm werken" (22/08/2018 - VRT NWS)

De keuze van de Franse Gemeenschap om 2 Vlaamse kunstenaars naar de Biënnale van Venetië te sturen is een signaal dat de andere kant van de taalgrens een gedegen cultuurbeleid ontbeert. Dat zegt artistiek directeur Philippe Van Cauteren van het SMAK op Radio 1. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!