Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Oliver Naessen, Karel De Gucht en Michaël Vrijmoed over hun oom, vriend en leermeester Guy Van Cauteren, chef van ’t Laurierblad: “Een voorrecht om hem gekend te hebben”

26/11/2020 - 17:32
"Guy Van Cauteren is overleden, één van de eerste chefs in Vlaanderen die ook op tv kookte. Van Cauteren (70) was zijn tijd vooruit. In de jaren 80 en 90, toen de culinaire top schuimpjes ging spuiten en zalfjes begon te smeren, ging hij opnieuw vol-au-vent maken en varkensvlees braden. Hij runde 34 jaar lang ’t Laurierblad in Berlare en had gedurende 25 jaar één of twee Michelinsterren."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Oliver Naessen, Karel De Gucht en Michaël Vrijmoed over hun oom, vriend en leermeester Guy Van Cauteren, chef van ’t Laurierblad: “Een voorrecht om hem gekend te hebben” (26/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Guy Van Cauteren is overleden, één van de eerste chefs in Vlaanderen die ook op tv kookte. Van Cauteren (70) was zijn tijd vooruit. In de jaren 80 en 90, toen de culinaire top schuimpjes ging spuiten en zalfjes begon te smeren, ging hij opnieuw vol-au-vent maken en varkensvlees braden. Hij runde 34 jaar lang ’t Laurierblad in Berlare en had gedurende 25 jaar één of twee Michelinsterren. [naar artikel]


2. Sterrenchef Guy Van Cauteren van ‘t Laurierblad overleden (26/11/2020 - Het Belang van Limburg)

In Knokke is sterrenchef Guy Van Cauteren op 70-jarige leeftijd overleden, zo wordt bevestigd in familiale kringen. Van Cauteren stond aan de wieg van ‘t Laurierblad, een restaurant dat in de jaren 80 twee Michelinsterren veroverde, en kreeg bekendheid bij het grote publiek als een van de eerste televisiekoks van Vlaanderen. Hij kampte al een tijdje met medische problemen en werd in zijn laatste dagen ook gediagnosticeerd met een asymptomatische vorm van COVID-19. [naar artikel]


3. INTERVIEW. Met tweesterrenchefs Vrijmoed en Bouckaert terug naar hun leermeester Peter Goossens: “Al op mijn tweede dag bij Hof van Cleve had ik me overslapen” (19/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Jarenlang vormden ze zijn linker- én rechterhand. Maarten Bouckaert eerst als voorbereider van zijn kookboeken en tv-programma’s, Michaël Vrijmoed als souschef in zijn keuken. Vandaag zijn ze allebei zélf de trotse drager van twee Michelinsterren. Hoogste tijd om eens terug te keren naar hun vroegere driesterrennest, Hof van Cleve van Peter Goossens: “Natuurlijk wist ik dat zij het ver zouden schoppen.” [naar artikel]


4. INTERVIEW. Met tweesterrenchefs Vrijmoed en Bouckaert terug naar hun leermeester Peter Goossens: “Michaël en Maarten zijn mijn twee toppers, mijn gastronomische zonen” (19/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Jarenlang vormden ze zijn linker- én rechterhand. Maarten Bouckaert eerst als voorbereider van zijn kookboeken en tv-programma’s, Michaël Vrijmoed als souschef in zijn keuken. Vandaag zijn ze allebei zélf de trotse drager van twee Michelinsterren. Hoogste tijd om eens terug te keren naar hun vroegere driesterrennest, Hof van Cleve van Peter Goossens: “Natuurlijk wist ik dat zij het ver zouden schoppen.” [naar artikel]


5. Van Cauteren: "Wil permanent 500 werken kunnen tonen in S.M.A.K." (24/02/2017 - De Redactie)

In Gent loopt er een onderzoek naar de toekomst van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.). Artistiek directeur Philippe Van Cauteren wil graag meer werken kunnen tonen in de best mogelijke omstandigheden, bij voorkeur in een nieuw museumgebouw. [naar artikel]


6. Van Cauteren (S.M.A.K.) is curator in Nepal: "Een hefboom voor Kathmandu" (24/03/2017 - De Redactie)

De artistiek directeur van S.M.A.K. ziet de eerste Triennale in Kathmandu als een hefboom. "Nepal komt meestal in het nieuws met negatieve dingen. Dit wordt als een moment gezien dat veel kan betekenen voor deze stad. Meer kan betekenen dan kunst alleen", vertelt hij aan VRT Nieuws. [naar artikel]


7. S.M.A.K.-directeur Van Cauteren schrijft voorganger, wijlen Jan Hoet: "Museum is machine tegen onverschilligheid" (06/12/2017 - De Morgen)

De voorbije jaren schreef S.M.A.K.-directeur Philippe Van Cauteren verschillende brieven aan kunstenaars. Hij bundelde ze in een boek dat begint met een brief aan zijn voorganger Jan Hoet, over het nieuwe S.M.A.K. dat hij voor ogen heeft – drie keer zo groot als het huidige museum. Vermoedelijk prijskaartje: 60 miljoen euro, “slechts een fractie van de waarde van de collectie van S.M.A.K.”. Een exclusieve voorpublicatie van de brief. [naar artikel]


8. S.M.A.K.-directeur Philippe Van Cauteren schrijft brief aan Jan Hoet: ‘Museum is machine tegen onverschilligheid’ (06/12/2017 - De Morgen)

De voorbije jaren schreef S.M.A.K.-directeur Philippe Van Cauteren verschillende brieven aan kunstenaars. Hij bundelde ze in een boek dat begint met een brief aan zijn voorganger Jan Hoet, over het nieuwe S.M.A.K. dat hij voor ogen heeft – drie keer zo groot als het huidige museum. Vermoedelijk prijskaartje: 60 miljoen euro, “slechts een fractie van de waarde van de collectie van S.M.A.K.”. Een exclusieve voorpublicatie van de brief. [naar artikel]


9. Philippe Van Cauteren over Biënnale van Venetië: "In Wallonië moeten kunstenaars in een vacuüm werken" (22/08/2018 - VRT NWS)

De keuze van de Franse Gemeenschap om 2 Vlaamse kunstenaars naar de Biënnale van Venetië te sturen is een signaal dat de andere kant van de taalgrens een gedegen cultuurbeleid ontbeert. Dat zegt artistiek directeur Philippe Van Cauteren van het SMAK op Radio 1. [naar artikel]


10. SMAK-directeur Philippe Van Cauteren: 'Een museum moet ingaan tegen wat sociaal wenselijk is' (10/03/2019 - Knack)

Het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst SMAK in Gent bestaat twintig jaar en viert dat met de expo Highlights for a Future: een greep van meer dan tweehonderd werken uit de collectie. Artistiek directeur Philippe Van Cauteren blikt terug en vooral vooruit. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!