Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

PORTRET. Ex-sterrenchef Guy Van Cauteren. “Geen vernieuwer en toch zijn tijd vooruit”

26/11/2020 - 17:44
"Guy Van Cauteren is overleden, één van de eerste chefs in Vlaanderen die ook op tv kookte. Van Cauteren (70) was zijn tijd vooruit. In de jaren 80 en 90, toen de culinaire top schuimpjes ging spuiten en zalfjes begon te smeren, ging hij opnieuw vol-au-vent maken en varkensvlees braden. Hij runde 34 jaar lang ’t Laurierblad in Berlare en had gedurende 25 jaar één of twee Michelinsterren."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. PORTRET. Ex-sterrenchef Guy Van Cauteren. “Geen vernieuwer en toch zijn tijd vooruit” (26/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Guy Van Cauteren is overleden, één van de eerste chefs in Vlaanderen die ook op tv kookte. Van Cauteren (70) was zijn tijd vooruit. In de jaren 80 en 90, toen de culinaire top schuimpjes ging spuiten en zalfjes begon te smeren, ging hij opnieuw vol-au-vent maken en varkensvlees braden. Hij runde 34 jaar lang ’t Laurierblad in Berlare en had gedurende 25 jaar één of twee Michelinsterren. [naar artikel]


2. PORTRET. Ex-sterrenchef Guy Van Cauteren: geen vernieuwer en toch zijn tijd vooruit. “Hij kookte op gevoel” (26/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Guy Van Cauteren is overleden, één van de eerste chefs in Vlaanderen die ook op tv kookte. Van Cauteren (70) was zijn tijd vooruit. In de jaren 80 en 90, toen de culinaire top schuimpjes ging spuiten en zalfjes begon te smeren, ging hij opnieuw vol-au-vent maken en varkensvlees braden. Hij runde 34 jaar lang ’t Laurierblad in Berlare en had gedurende 25 jaar één of twee Michelinsterren. [naar artikel]


3. Van Cauteren: "Wil permanent 500 werken kunnen tonen in S.M.A.K." (24/02/2017 - De Redactie)

In Gent loopt er een onderzoek naar de toekomst van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.). Artistiek directeur Philippe Van Cauteren wil graag meer werken kunnen tonen in de best mogelijke omstandigheden, bij voorkeur in een nieuw museumgebouw. [naar artikel]


4. Van Cauteren (S.M.A.K.) is curator in Nepal: "Een hefboom voor Kathmandu" (24/03/2017 - De Redactie)

De artistiek directeur van S.M.A.K. ziet de eerste Triennale in Kathmandu als een hefboom. "Nepal komt meestal in het nieuws met negatieve dingen. Dit wordt als een moment gezien dat veel kan betekenen voor deze stad. Meer kan betekenen dan kunst alleen", vertelt hij aan VRT Nieuws. [naar artikel]


5. S.M.A.K.-directeur Van Cauteren schrijft voorganger, wijlen Jan Hoet: "Museum is machine tegen onverschilligheid" (06/12/2017 - De Morgen)

De voorbije jaren schreef S.M.A.K.-directeur Philippe Van Cauteren verschillende brieven aan kunstenaars. Hij bundelde ze in een boek dat begint met een brief aan zijn voorganger Jan Hoet, over het nieuwe S.M.A.K. dat hij voor ogen heeft – drie keer zo groot als het huidige museum. Vermoedelijk prijskaartje: 60 miljoen euro, “slechts een fractie van de waarde van de collectie van S.M.A.K.”. Een exclusieve voorpublicatie van de brief. [naar artikel]


6. S.M.A.K.-directeur Philippe Van Cauteren schrijft brief aan Jan Hoet: ‘Museum is machine tegen onverschilligheid’ (06/12/2017 - De Morgen)

De voorbije jaren schreef S.M.A.K.-directeur Philippe Van Cauteren verschillende brieven aan kunstenaars. Hij bundelde ze in een boek dat begint met een brief aan zijn voorganger Jan Hoet, over het nieuwe S.M.A.K. dat hij voor ogen heeft – drie keer zo groot als het huidige museum. Vermoedelijk prijskaartje: 60 miljoen euro, “slechts een fractie van de waarde van de collectie van S.M.A.K.”. Een exclusieve voorpublicatie van de brief. [naar artikel]


7. Philippe Van Cauteren over Biënnale van Venetië: "In Wallonië moeten kunstenaars in een vacuüm werken" (22/08/2018 - VRT NWS)

De keuze van de Franse Gemeenschap om 2 Vlaamse kunstenaars naar de Biënnale van Venetië te sturen is een signaal dat de andere kant van de taalgrens een gedegen cultuurbeleid ontbeert. Dat zegt artistiek directeur Philippe Van Cauteren van het SMAK op Radio 1. [naar artikel]


8. SMAK-directeur Philippe Van Cauteren: 'Een museum moet ingaan tegen wat sociaal wenselijk is' (10/03/2019 - Knack)

Het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst SMAK in Gent bestaat twintig jaar en viert dat met de expo Highlights for a Future: een greep van meer dan tweehonderd werken uit de collectie. Artistiek directeur Philippe Van Cauteren blikt terug en vooral vooruit. [naar artikel]


9. Philippe Van Cauteren, S.M.A.K.-directeur: 'Eigenlijk is de dood nog zo lelijk niet, heb ik ingezien' (23/10/2020 - Knack)

Tijdens zijn lange wandelingen verzamelt hij grillige stokken, en ook met de tapir voelt hij enige verwantschap. Philippe Van Cauteren, directeur van het Gentse S.M.A.K., over de dood van zijn vader, de psychische kwetsbaarheid van zijn vrouw en de spanning tussen kunst en realiteit. [naar artikel]


10. Ex-sterrenchef Guy Van Cauteren (70) verliest gevecht tegen covid-19 (26/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Berlaars sterrenchef Guy Van Cauteren (70) is woensdag overleden na een lange strijd tegen het coronavirus. De voormalige kok hield jarenlang het bekende restaurant 't Laurierblad in Berlare open en behaalde twee sterren voor zijn zaak. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!