Guy Van Cauteren is overleden, één van de eerste chefs in Vlaanderen die ook op tv kookte. Van Cauteren (70) was zijn tijd vooruit. In de jaren 80 en 90, toen de culinaire top schuimpjes ging spuiten en zalfjes begon te smeren, ging hij opnieuw vol-au-vent maken en varkensvlees braden. Hij runde 34 jaar lang ’t Laurierblad in Berlare en had gedurende 25 jaar één of twee Michelinsterren. [naar artikel]
Guy Van Cauteren is overleden, één van de eerste chefs in Vlaanderen die ook op tv kookte. Van Cauteren (70) was zijn tijd vooruit. In de jaren 80 en 90, toen de culinaire top schuimpjes ging spuiten en zalfjes begon te smeren, ging hij opnieuw vol-au-vent maken en varkensvlees braden. Hij runde 34 jaar lang ’t Laurierblad in Berlare en had gedurende 25 jaar één of twee Michelinsterren. [naar artikel]
In Gent loopt er een onderzoek naar de toekomst van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.). Artistiek directeur Philippe Van Cauteren wil graag meer werken kunnen tonen in de best mogelijke omstandigheden, bij voorkeur in een nieuw museumgebouw. [naar artikel]
De artistiek directeur van S.M.A.K. ziet de eerste Triennale in Kathmandu als een hefboom. "Nepal komt meestal in het nieuws met negatieve dingen. Dit wordt als een moment gezien dat veel kan betekenen voor deze stad. Meer kan betekenen dan kunst alleen", vertelt hij aan VRT Nieuws. [naar artikel]
De voorbije jaren schreef S.M.A.K.-directeur Philippe Van Cauteren verschillende brieven aan kunstenaars. Hij bundelde ze in een boek dat begint met een brief aan zijn voorganger Jan Hoet, over het nieuwe S.M.A.K. dat hij voor ogen heeft – drie keer zo groot als het huidige museum. Vermoedelijk prijskaartje: 60 miljoen euro, “slechts een fractie van de waarde van de collectie van S.M.A.K.”. Een exclusieve voorpublicatie van de brief. [naar artikel]
De voorbije jaren schreef S.M.A.K.-directeur Philippe Van Cauteren verschillende brieven aan kunstenaars. Hij bundelde ze in een boek dat begint met een brief aan zijn voorganger Jan Hoet, over het nieuwe S.M.A.K. dat hij voor ogen heeft – drie keer zo groot als het huidige museum. Vermoedelijk prijskaartje: 60 miljoen euro, “slechts een fractie van de waarde van de collectie van S.M.A.K.”. Een exclusieve voorpublicatie van de brief. [naar artikel]
De keuze van de Franse Gemeenschap om 2 Vlaamse kunstenaars naar de Biënnale van Venetië te sturen is een signaal dat de andere kant van de taalgrens een gedegen cultuurbeleid ontbeert. Dat zegt artistiek directeur Philippe Van Cauteren van het SMAK op Radio 1. [naar artikel]
Het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst SMAK in Gent bestaat twintig jaar en viert dat met de expo Highlights for a Future: een greep van meer dan tweehonderd werken uit de collectie. Artistiek directeur Philippe Van Cauteren blikt terug en vooral vooruit. [naar artikel]
Tijdens zijn lange wandelingen verzamelt hij grillige stokken, en ook met de tapir voelt hij enige verwantschap. Philippe Van Cauteren, directeur van het Gentse S.M.A.K., over de dood van zijn vader, de psychische kwetsbaarheid van zijn vrouw en de spanning tussen kunst en realiteit. [naar artikel]
Berlaars sterrenchef Guy Van Cauteren (70) is woensdag overleden na een lange strijd tegen het coronavirus. De voormalige kok hield jarenlang het bekende restaurant 't Laurierblad in Berlare open en behaalde twee sterren voor zijn zaak. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.