Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Supermarkten, slagers en bakkers vrezen feestrush: "Koop nu al je kroketten, champagne en dessert voor eindejaar"

28/11/2020 - 08:23
"Supermarkten, maar ook bakkers en slagers vragen om nu al te beginnen aan de eindejaarsinkopen. Dat blijkt uit een rondvraag van het consumentenprogramma "De Inspecteur" op Radio 2. “Het is over de koppen lopen in voedingswinkels in de dagen rond kerst en nieuw,” vertelt Sven Pichal daarover in ‘De markt’ op Eén. “We mogen enkel feesten in beperkte kring, het zou vreemd zijn als we wel samenhopen in de winkels, redeneren de supermarkten.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. "Goedkope champagne is vaak een bubbel" (30/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Zin in een feestelijk aperitief, maar geen geld voor een fles Veuve Clicquot? Voor die klanten promoten de supermarkten dit eindejaar [naar artikel]


2. Wijnkenner test flessen tussen 9 en 13 euro: "Goedkope champagne is vaak een bubbel" (30/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Zin in een feestelijk aperitief, maar geen geld voor een fles Veuve Clicquot? Voor die klanten promoten de supermarkten dit eindejaar [naar artikel]


3. Wees niet verrast als je vaste bakker, slager, café of restaurant dicht is tussen kerst en nieuw (22/12/2018 - VRT NWS)

Steeds meer bakkers, slagers, maar ook cafés en restaurants sluiten tijdens het eindejaar. De reden is in de meeste gevallen een tekort aan de juiste personeelsleden. "Je kunt niet zomaar een jobstudent of een flexi-jobber gespecialiseerd werk laten doen", klinkt het. [naar artikel]


4. Hoe kleine ondernemers zich met transparantie proberen te onderscheiden van de concurrentie (18/05/2018 - De Morgen)

Brood kopen in het atelier waar het gekneed wordt, of worsten halen bij de slagerij waar camera's constant de vleesverwerking filmen. Bakkers en slagers pakken uit met hun ambacht om het verschil te maken met supermarkten. "Dat zijn al lang geen concurrenten meer." [naar artikel]


5. Bakkers vragen steunmaatregelen: "Ovens werken op gas, vrezen dat we rekeningen niet meer kunnen betalen" (21/08/2022 - VRT NWS)

Steeds meer ambachtelijke bakkers komen in de problemen door de dure gasprijzen. Zo'n 80 procent van de Vlaamse bakkers werkt met gasovens en ze kunnen de gasfactuur nog amper betalen. Ze vragen steun van de overheid, anders dreigt een catastrofe, zegt de federatie Bakkers Vlaanderen. Een van de bezorgde bakkers is Manuel Foubert, zijn voorschotfactuur is van 400 naar 2.000 euro per maand gegaan. Bekijk hier de Journaalreportage. [naar artikel]


6. Zo zal kerstshoppen eruitzien: eenrichtingsverkeer, nadarhekken en stewards (27/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Het kerstshoppen wordt een flashback naar mei, met eenrichtingsverkeer, hekken, stewards en hier en daar een agent voor een vitrine. Ook supermarkten hopen dat hun klanten gespreid boodschappen zullen doen. “Koop nu al uw champagne en kroketten.” [naar artikel]


7. Bakkers slaken noodkreet: “Energieprijzen en supermarkten maken ons kapot” (25/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Warme bakkers hebben het moeilijker dan ooit. Door de hoge energie- en grondstoffenprijzen staat het water hen aan de lippen. Vooral bakkers die tegen hun pensioen aanlopen, geven er vroegtijdig de brui aan. Ook de bikkelharde concurrentie van supermarkten en het gebrek aan jonge overnemers spelen de bakkers parten. [naar artikel]


8. 9.000 zelfgemaakte kroketten voor eetfestijn van voetbalclub uit Merchtem: "Rollen in compagnie is plezant" (10/11/2023 - VRT NWS)

"Uniek in de regio": zo noemt voetbalclub F.C. Cristal Boys haar jaarlijkse eetfestijn, waarvoor vrijwilligers maar liefst 9.000 zelfgemaakte kroketten rollen. "Kroketten rollen in compagnie is plezant, alleen op het einde worden we het wat beu", klinkt het in Merchtem. [naar artikel]


9. "Warme bakker zijn, zal altijd nachtwerk blijven" (02/10/2018 - VRT NWS)

Voor bakkers die hun brood zelf bakken, warme bakkers dus, is het elke nacht vroeg opstaan en hard werken. Er zijn er ook steeds minder. 20 jaar geleden waren er 4.000 warme bakkers, vandaag nog 2.600. Ook Bob lijkt niet van plan om zijn papa op te volgen in de bakkerij. "Het liefst zou ik kok worden", zegt hij in "Karrewiet". [naar artikel]


10. Flexijob steeds populairder: bakkers en slagers zetten leerkrachten achter de toog (05/09/2018 - Gazet van Antwerpen)

Het aantal mensen met een flexijob buiten de horeca is in een halfjaar tijd verdubbeld. Vooral bakkers, slagers en winkels werken steeds vaker met flexijobbers in plaats van met studenten. Ook steeds meer gepensioneerden nemen zo’n flexijob aan. [naar artikel]


11. Hoge telecomfactuur voor Belgische bakkers, slagers en kappers (02/08/2017 - De Redactie)

Bakkers, slagers, kappers en andere 'eenmanszaken op een vaste locatie' betalen veel voor hun telecombundels in vergelijking met de buurlanden. Dat blijkt uit een jaarlijkse vergelijkende studie van telecomregulator BIPT. Vooral Frankrijk is een stuk goedkoper, maar ook Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk blijken vaak interessanter qua prijs. [naar artikel]


12. Vlaamse bakkers kwaad op Delhaize voor "misleidende" broodreclame (22/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Beroepsvereniging Bakkers Vlaanderen is niet opgezet met de campagne "Brood, maar dan beter" van supermarktketen Delhaize. "De indruk wordt gewekt... [naar artikel]


13. Onze bakkers, slagers en kappers betalen nog steeds te veel voor hun telecomfactuur (02/08/2017 - Het Nieuwsblad)

Bakkers, slagers, kappers en andere ‘eenmanszaken op een vaste locatie’ betalen veel voor hun telecombundels in vergelijking met de buurlanden. Dat blijkt uit een jaarlijkse vergelijkende studie van telecomregulator BIPT. Vooral Frankrijk is een stuk goedkoper, maar ook Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk blijken vaak interessanter qua prijs. [naar artikel]


14. 1 fles champagne kopen, 1 gratis: de supermarkten in strijd om ons in crisistijd budgetvriendelijk te laten feesten (04/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Ons eindejaar, heerlijk betaalbaar", zo trapt Aldi zijn eindejaarsslogan af. Liefst 3 op de 4 Belgen is van plan het aan de feesttafel eenvoudiger en met een goedkoper menu te doen dan de voorgaande jaren, aldus Delhaize. En daar spelen alle supermarkten op in: kreeft met 20 procent korting, een volledig kerstmenu voor 11 euro en véél 1+1. Dit is hoe de warenhuizen ons, in de strijd om de feesttafel, budgetvriendelijk willen laten feesten. [naar artikel]


15. Traiteurs en slagers vrezen voor eindejaar: “Zullen mensen thuis grote feesten kunnen geven?” (25/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Traiteurs en slagers vrezen dat we afstevenen op magere feesten tijdens de kerst- en eindejaarsperiode. “Zullen de mensen thuis grote feesten kunnen geven?”, vraagt Ivan Claeys van de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België zich af. “Ik zie het niet positief in.” [naar artikel]


16. Onze feesttafel wordt dit jaar goedkoper en eenvoudiger: dit is hoe jij geld kan besparen in de supermarkten (04/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Ons eindejaar, heerlijk betaalbaar", zo trapt Aldi zijn eindejaarsslogan af. Liefst 3 op de 4 Belgen is van plan het aan de feesttafel eenvoudiger en met een goedkoper menu te doen dan de voorgaande jaren, aldus Delhaize. En daar spelen alle supermarkten op in: kreeft met 20 procent korting, één fles champagne kopen, één gratis en een volledig kerstmenu voor 11 euro. Dit is hoe de warenhuizen ons, in de strijd om de feesttafel, budgetvriendelijk willen laten feesten. [naar artikel]


17. Ook slagers hier steeds vaker slachtoffer van agressie (27/06/2018 - De Morgen)

Vandalisme en zelfs doodsbedreigingen aan het adres van de lokale beenhouwerij komen steeds vaker voor, ook in België. Schuldigen? De dierenrechtenorganisaties en het stijgend aantal vegetariërs volgens de slagers. "Het oude komt nooit meer terug, slagers zullen zich moeten aanpassen aan de huidige maatschappij." [naar artikel]


18. Flexijobs zijn in opmars: "Groot succes",  zegt staatssecretaris De Backer (05/09/2018 - VRT NWS)

Het aantal mensen dat onbelast bijklust in een flexijob is in vijf maanden met een kwart gestegen, tot ruim 41.000. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Het systeem is vooral populair in de horeca en bij kleinhandelaars zoals bakkers, slagers en kappers. En ook interimkantoren bieden flexijobs aan.  [naar artikel]


19. Voor het eerst meer tandartsen en advocaten dan bakkers en slagers in ons land: vrije beroepen in de lift  (29/08/2019 - VRT NWS)

Voor het eerst zijn er in ons land meer mensen die een vrij beroep zoals dokter, advocaat of tandarts uitoefenen dan handelaars zoals bakkers of slagers. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van de Federatie Vrije Beroepen. Het vrije beroep wordt ook steeds vrouwelijker. [naar artikel]


20. Vlaanderen kampt met tekort aan slagers: "De opleiding én het product worden geminacht" (11/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wil jij dat je zoon of dochter slager wordt? Het beroep biedt alleszins toekomstperspectieven: jaarlijks studeren 200 slagers af, maar er zijn 2000... [naar artikel]


21. "Dat dessert was bijna een orgasme!" (23/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Niet alleen Mitchell, maar ook zijn dessert valt in de smaak. [naar artikel]


22. Franse slagers eisen bescherming tegen "veganistisch terrorisme" (26/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

Slagers uit heel Frankrijk vragen de regering om hen te beschermen tegen intimiderende en gewelddadige veganistische campagnevoerders. Zij hebben... [naar artikel]


23. Weg met cadeaustress! Zo koop je altijd het perfecte geschenk (30/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Eindejaar staat voor lelijke kersttruien, een overdaad aan bubbels en kroketten én voor cadeautjes. Groot, klein, duur, goedkoop, in glanzend of krantenpapier: wij verklappen het geheim van het perfecte cadeau. [naar artikel]


24. Champagne-oorlog dreigt tussen Frankrijk en Rusland, beschermde merknaam staat op het spel (06/07/2021 - VRT NWS)

De Franse producenten van champagne dreigen met een boycot tegen Rusland als dat land een omstreden wet niet ongedaan maakt. Die nieuwe wet bepaalt dat alle ingevoerde bubbelwijnen voortaan als "schuimwijn" op de Russische markt komen. Enkel de eigen "Shampanskoye" zou nog onder die naam verkocht mogen worden. Voor Frankrijk en de EU is dat een onaanvaardbare aanval op de beschermde oorsprongsbenaming "champagne". [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!