Zin in een feestelijk aperitief, maar geen geld voor een fles Veuve Clicquot? Voor die klanten promoten de supermarkten dit eindejaar [naar artikel]
Zin in een feestelijk aperitief, maar geen geld voor een fles Veuve Clicquot? Voor die klanten promoten de supermarkten dit eindejaar [naar artikel]
Steeds meer bakkers, slagers, maar ook cafés en restaurants sluiten tijdens het eindejaar. De reden is in de meeste gevallen een tekort aan de juiste personeelsleden. "Je kunt niet zomaar een jobstudent of een flexi-jobber gespecialiseerd werk laten doen", klinkt het. [naar artikel]
Brood kopen in het atelier waar het gekneed wordt, of worsten halen bij de slagerij waar camera's constant de vleesverwerking filmen. Bakkers en slagers pakken uit met hun ambacht om het verschil te maken met supermarkten. "Dat zijn al lang geen concurrenten meer." [naar artikel]
Steeds meer ambachtelijke bakkers komen in de problemen door de dure gasprijzen. Zo'n 80 procent van de Vlaamse bakkers werkt met gasovens en ze kunnen de gasfactuur nog amper betalen. Ze vragen steun van de overheid, anders dreigt een catastrofe, zegt de federatie Bakkers Vlaanderen. Een van de bezorgde bakkers is Manuel Foubert, zijn voorschotfactuur is van 400 naar 2.000 euro per maand gegaan. Bekijk hier de Journaalreportage. [naar artikel]
Het kerstshoppen wordt een flashback naar mei, met eenrichtingsverkeer, hekken, stewards en hier en daar een agent voor een vitrine. Ook supermarkten hopen dat hun klanten gespreid boodschappen zullen doen. “Koop nu al uw champagne en kroketten.” [naar artikel]
Warme bakkers hebben het moeilijker dan ooit. Door de hoge energie- en grondstoffenprijzen staat het water hen aan de lippen. Vooral bakkers die tegen hun pensioen aanlopen, geven er vroegtijdig de brui aan. Ook de bikkelharde concurrentie van supermarkten en het gebrek aan jonge overnemers spelen de bakkers parten. [naar artikel]
"Uniek in de regio": zo noemt voetbalclub F.C. Cristal Boys haar jaarlijkse eetfestijn, waarvoor vrijwilligers maar liefst 9.000 zelfgemaakte kroketten rollen. "Kroketten rollen in compagnie is plezant, alleen op het einde worden we het wat beu", klinkt het in Merchtem. [naar artikel]
Voor bakkers die hun brood zelf bakken, warme bakkers dus, is het elke nacht vroeg opstaan en hard werken. Er zijn er ook steeds minder. 20 jaar geleden waren er 4.000 warme bakkers, vandaag nog 2.600. Ook Bob lijkt niet van plan om zijn papa op te volgen in de bakkerij. "Het liefst zou ik kok worden", zegt hij in "Karrewiet". [naar artikel]
Het aantal mensen met een flexijob buiten de horeca is in een halfjaar tijd verdubbeld. Vooral bakkers, slagers en winkels werken steeds vaker met flexijobbers in plaats van met studenten. Ook steeds meer gepensioneerden nemen zo’n flexijob aan. [naar artikel]
Bakkers, slagers, kappers en andere 'eenmanszaken op een vaste locatie' betalen veel voor hun telecombundels in vergelijking met de buurlanden. Dat blijkt uit een jaarlijkse vergelijkende studie van telecomregulator BIPT. Vooral Frankrijk is een stuk goedkoper, maar ook Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk blijken vaak interessanter qua prijs. [naar artikel]
Beroepsvereniging Bakkers Vlaanderen is niet opgezet met de campagne "Brood, maar dan beter" van supermarktketen Delhaize. "De indruk wordt gewekt... [naar artikel]
Bakkers, slagers, kappers en andere ‘eenmanszaken op een vaste locatie’ betalen veel voor hun telecombundels in vergelijking met de buurlanden. Dat blijkt uit een jaarlijkse vergelijkende studie van telecomregulator BIPT. Vooral Frankrijk is een stuk goedkoper, maar ook Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk blijken vaak interessanter qua prijs. [naar artikel]
“Ons eindejaar, heerlijk betaalbaar", zo trapt Aldi zijn eindejaarsslogan af. Liefst 3 op de 4 Belgen is van plan het aan de feesttafel eenvoudiger en met een goedkoper menu te doen dan de voorgaande jaren, aldus Delhaize. En daar spelen alle supermarkten op in: kreeft met 20 procent korting, een volledig kerstmenu voor 11 euro en véél 1+1. Dit is hoe de warenhuizen ons, in de strijd om de feesttafel, budgetvriendelijk willen laten feesten. [naar artikel]
Traiteurs en slagers vrezen dat we afstevenen op magere feesten tijdens de kerst- en eindejaarsperiode. “Zullen de mensen thuis grote feesten kunnen geven?”, vraagt Ivan Claeys van de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België zich af. “Ik zie het niet positief in.” [naar artikel]
“Ons eindejaar, heerlijk betaalbaar", zo trapt Aldi zijn eindejaarsslogan af. Liefst 3 op de 4 Belgen is van plan het aan de feesttafel eenvoudiger en met een goedkoper menu te doen dan de voorgaande jaren, aldus Delhaize. En daar spelen alle supermarkten op in: kreeft met 20 procent korting, één fles champagne kopen, één gratis en een volledig kerstmenu voor 11 euro. Dit is hoe de warenhuizen ons, in de strijd om de feesttafel, budgetvriendelijk willen laten feesten. [naar artikel]
Vandalisme en zelfs doodsbedreigingen aan het adres van de lokale beenhouwerij komen steeds vaker voor, ook in België. Schuldigen? De dierenrechtenorganisaties en het stijgend aantal vegetariërs volgens de slagers. "Het oude komt nooit meer terug, slagers zullen zich moeten aanpassen aan de huidige maatschappij." [naar artikel]
Het aantal mensen dat onbelast bijklust in een flexijob is in vijf maanden met een kwart gestegen, tot ruim 41.000. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Het systeem is vooral populair in de horeca en bij kleinhandelaars zoals bakkers, slagers en kappers. En ook interimkantoren bieden flexijobs aan. [naar artikel]
Voor het eerst zijn er in ons land meer mensen die een vrij beroep zoals dokter, advocaat of tandarts uitoefenen dan handelaars zoals bakkers of slagers. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van de Federatie Vrije Beroepen. Het vrije beroep wordt ook steeds vrouwelijker. [naar artikel]
Wil jij dat je zoon of dochter slager wordt? Het beroep biedt alleszins toekomstperspectieven: jaarlijks studeren 200 slagers af, maar er zijn 2000... [naar artikel]
Niet alleen Mitchell, maar ook zijn dessert valt in de smaak. [naar artikel]
Slagers uit heel Frankrijk vragen de regering om hen te beschermen tegen intimiderende en gewelddadige veganistische campagnevoerders. Zij hebben... [naar artikel]
Eindejaar staat voor lelijke kersttruien, een overdaad aan bubbels en kroketten én voor cadeautjes. Groot, klein, duur, goedkoop, in glanzend of krantenpapier: wij verklappen het geheim van het perfecte cadeau. [naar artikel]
De Franse producenten van champagne dreigen met een boycot tegen Rusland als dat land een omstreden wet niet ongedaan maakt. Die nieuwe wet bepaalt dat alle ingevoerde bubbelwijnen voortaan als "schuimwijn" op de Russische markt komen. Enkel de eigen "Shampanskoye" zou nog onder die naam verkocht mogen worden. Voor Frankrijk en de EU is dat een onaanvaardbare aanval op de beschermde oorsprongsbenaming "champagne". [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.