Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Topchef Marcelo Ballardin deelt zijn favoriete familierecept: “Stoofvlees? Door in ma’s kookpotten mee te kijken, heb ik het geleerd”

29/11/2020 - 11:02
"Waarom iemand voor een leven als chef-kok kiest? Wie doorvraagt, komt bijna altijd uit bij een kooklustige moeder, groot- of schoonmoeder. In deze reeks brengen wij de chef en zijn inspiratiebron samen. Deze week: chefkok Marcelo Ballardin, die nu al uitkijkt naar het stoofvlees dat zijn schoonmoeder binnenkort met Kerstmis klaarmaakt."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Topchef Marcelo Ballardin deelt zijn favoriete familierecept: “Stoofvlees? Door in ma’s kookpotten mee te kijken, heb ik het geleerd” (29/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Waarom iemand voor een leven als chef-kok kiest? Wie doorvraagt, komt bijna altijd uit bij een kooklustige moeder, groot- of schoonmoeder. In deze reeks brengen wij de chef en zijn inspiratiebron samen. Deze week: chefkok Marcelo Ballardin, die nu al uitkijkt naar het stoofvlees dat zijn schoonmoeder binnenkort met Kerstmis klaarmaakt. [naar artikel]


2. Radiomaker en bakkerszoon Tom De Cock (37) deelt zijn favoriete familierecept: “Papa’s worstenbroodjes moesten perfect zijn” (11/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Welk recept staat voor eeuwig op je smaakpapillen gegraveerd? Als je doorvraagt, kom je bijna altijd uit bij een recept uit de kindertijd. Presentator en bakkerszoon Tom De Cock herinnert zich nog de heerlijke worstenbroden en appelbollen die zijn papa op Verloren Maandag — de eerste maandag na Driekoningen — bakte. “Worstenbrood moét je warm eten.” [naar artikel]


3. Zoete lekkernijen voor het Suikerfeest: Nesrine, Sihem en Ekram delen hun favoriete familierecept (12/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het Suikerfeest heeft haar naam niet gestolen. Moslims vieren het einde van de ramadan met plateaus vol caloriebommetjes en liters mierzoete thee. Nesrine (31), Sihem (29) en Ekram (29) vertellen wat deze traditie voor hen betekent en delen hun favoriete recepten om de vastenmaand mee af te sluiten. Hun chocoladedadels, Marokkaanse kokoskoekjes en cornflakes-koekjes zijn de favoriet van hun families ... en binnenkort ook die van jou? [naar artikel]


4. De 7 favoriete eetadresjes van Marcelo Ballardin: “Hier bakken ze zelfs croissants met zuurdesemdeeg!” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in zijn adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van Marcelo Ballardin. “Ik eet niet zo vaak de echte Belgische klassiekers, maar de stoverij met frieten in dit restaurant gaat er altijd wel in.” [naar artikel]


5. De 7 favoriete eetadresjes van chef Marcelo Ballardin: “Hier bakken ze zelfs croissants met zuurdesemdeeg!” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in zijn adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van Marcelo Ballardin. “Ik eet niet zo vaak de echte Belgische klassiekers, maar de stoverij met frieten in dit restaurant gaat er altijd wel in.” [naar artikel]


6. De favoriete adresjes van topchef Marcelo Ballardin: “Een van mijn geliefde plekken om de Belgische klassiekers te proeven” (30/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Elke week verklappen topchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Marcelo Ballardin van restaurant Oak (*). [naar artikel]


7. In deze vishandel wordt de kreeft al 120 jaar op dezelfde manier bereid: “Maar geheim familierecept geven we niet prijs” (24/11/2018 - Het Nieuwsblad)

Vishandel Huyze Paelinck op de Kortrijksesteenweg blaast dit weekend 120 kaarsjes uit en bedankt haar klanten met een flesje wijn. “Maar ons eeuwenoude familierecept voor kreeft geven we niet prijs.” [naar artikel]


8. PREVIEW. Aloud familierecept valt niet in de smaak in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’: “Een mes in m'n hart” (29/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Wanneer Pino in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant' aan een klant vraagt of het gesmaakt heeft, krijgt hij een antwoord dat hij niet had zien aankomen. [naar artikel]


9. Sergio Herman verklapt familierecept: “Mensen kwamen van ver om de mosselen in witte wijn van mijn vader te proeven” (06/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Deze zomer serveert Sergio Herman (51) in het pop-uprestaurant ‘Moules Frites’ zes weken lang kraakverse mosselen op het strand van Zeebrugge. De sterrenchef bedacht voor de gelegenheid een driegangenmenu: verse garnaalkroketten, mosselen en de ultieme dame blanche. Exclusief op HLN zal Sergio deze week elke dag één gerecht voorstellen en uitleggen hoe je het maakt. Vandaag op het menu: Zeeuwse mosselen in wittewijnsaus naar een familierecept van Sergio. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!