Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

In deze vishandel wordt de kreeft al 120 jaar op dezelfde manier bereid: “Maar geheim familierecept geven we niet prijs”

24/11/2018 - 08:07
"Vishandel Huyze Paelinck op de Kortrijksesteenweg blaast dit weekend 120 kaarsjes uit en bedankt haar klanten met een flesje wijn. “Maar ons eeuwenoude familierecept voor kreeft geven we niet prijs.” "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Prijs van kreeft swingt de pan uit (04/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

De restaurantuitbaters maken zich zorgen over de prijs van de kreeft. De populairste soort kost nu al de helft meer dan eind vorig jaar. De [naar artikel]


2. Van kreeft tot oesters of kaviaar: kopen we nog luxueuze ingrediënten of niet meer? (23/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Oesters, kaviaar en kreeft waren lange tijd erg populair tijdens de eindejaarsperiode: zijn Belgen vandaag nog steeds bereid met deze luxueuze ingrediënten aan de slag te gaan nu bijna iedereen moet besparen? Ine Tassignon, woordvoerder van Delhaize, en Farah Kiyani van House of Caviar & Fine Food leggen uit. “Klanten vergelijken heel duidelijk overal de prijzen”, klinkt het. Hoe wordt die prijszetting bepaald? En hoe serveer je de ingrediënten op een smakelijke manier? [naar artikel]


3. De beste préparé van het land koop je in Boechout: “Een geheim recept? Helemaal niet” (30/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Volgens sterrenchef Peter Goossens en de rest van de jury van slagerswedstrijd De Kristallen Kroon wordt de beste préparé van het land in Boechout gemaakt. Na de beste chipolata en de beste hespenworst wint beenhouwer Ben Somers nu ook de prijs voor de beste américain préparé. “Ik maak deze préparé al 35 jaar op dezelfde manier.” [naar artikel]


4. Van vishandel tot pop-up breiwinkel, en dan weer kaasspecialist (24/08/2020 - Gazet van Antwerpen)

Op de Bredabaan in het centrum van Brasschaat vindt een stoelendans plaats. In het pand waar tot voor kort vishandel Delice gevestigd was, opent Mieke Windels deze week een pop-up met vintage en wol. Volgend jaar verkast kaashandel Lourdon naar dit pand. [naar artikel]


5. Na 85 jaar sluit vishandel Van Bladel de deuren: “Dit was een volkse buurt, maar dat is allemaal gedaan” (24/11/2017 - Gazet van Antwerpen)

Het zal een emotioneel afscheid worden, maar er is een tijd van komen en gaan”, zegt Peter Leyn. Na 28 jaar lang Vishandel Van Bladel te hebben gerund, zetten hij en zijn vrouw Carla Morré er na oudjaar een punt achter. Met hen verdwijnt een van de laatste zelfstandige zaken in de Wilde Zee. [naar artikel]


6. Vleesloze Whopper van Burger King op dezelfde plaats bereid als reguliere burger: “Geen plaats voor aparte grill” (21/11/2019 - Het Nieuwsblad)

Burger King verkoopt sinds kort plantaardige hamburgers, maar dat die op dezelfde bakplaat worden bereid als de gewone hamburgers, is bij een veganistische klant niet in goede aarde gevallen. Ook bij ons wordt de vegetarische burger op dezelfde bakplaat bruin gebakken. [naar artikel]


7. Tweede generatie neemt Brusselse vishandel Noordzee over: 'Wilden de sfeer hier niet verloren laten gaan' (10/01/2024 - De Tijd)

20:11 De twintigers Lukas en Katrien Vermeulen nemen de Brusselse vishandel Noordzee over van hun ouders. Ze kopen de zaak - al 30 jaar een vaste waarde aan het Sint-Katelijneplein - integraal over. 'Ze wil... [naar artikel]


8. Mysterie van de dag: waarom wordt kreeft levend gekookt? (25/08/2016 - Knack)

Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom wordt kreeft levend gekookt? [naar artikel]


9. Vishandel Van Bladel ruimt plaats voor schoenen (26/04/2018 - Gazet van Antwerpen)

Het pand in de Wilde Zee waar tot voor kort vishandel Van Bladel zat, wordt momenteel omgebouwd tot schoenwinkel. De Spaanse schoenenketen Pikolinos opent er een eerste Antwerpse vestiging. [naar artikel]


10. Wat een kreeft lijden kan (06/04/2019 - De Morgen)

Voelt een kreeft pijn? Een drieste actie van tv-kok Piet Huysentruyt die de poten uit een levende kreeft trekt, doet het debat over dierenleed herleven. [naar artikel]


11. 3.000 opgegraven skeletten in Sint-Truiden geven hun geheim prijs: “De mensen toen moeten het niet gemakkelijk gehad hebben” (20/03/2023 - VRT NWS)

De ruim 3.000 skeletten die vanaf 2018 opgegraven werden aan de Groenmarkt in Sint-Truiden, geven hun geheim prijs. De mensen die er toen leefden, moeten het niet gemakkelijk gehad hebben. Dat blijkt onder meer uit de toestand en de groei van de beenderen. Het archeologisch onderzoek werd geleid door het bureau Aron BV. [naar artikel]


12. Uiterst zeldzame blauwe kreeft opgevist (28/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

Eén kreeft op de twee miljoen is blauw. Deze vissers haalden een prachtexemplaar boven voor de kust van New Jersey. Het dier belandt niet in een... [naar artikel]


13. Sergio Herman verklapt familierecept: “Mensen kwamen van ver om de mosselen in witte wijn van mijn vader te proeven” (06/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Deze zomer serveert Sergio Herman (51) in het pop-uprestaurant ‘Moules Frites’ zes weken lang kraakverse mosselen op het strand van Zeebrugge. De sterrenchef bedacht voor de gelegenheid een driegangenmenu: verse garnaalkroketten, mosselen en de ultieme dame blanche. Exclusief op HLN zal Sergio deze week elke dag één gerecht voorstellen en uitleggen hoe je het maakt. Vandaag op het menu: Zeeuwse mosselen in wittewijnsaus naar een familierecept van Sergio. [naar artikel]


14. Eén dag na verwoestende brand: vishandel staat al terug op de markt (28/07/2018 - Gazet van Antwerpen)

De brand die gisterochtend de werkplaats en zeven marktwagens van Schot's Vishandel n de as legde liet menig Essenaar niet onbetuigd. De schade aan het bedrijf is groot maar zaakvoeder Rini Schot liet de moed niet zakken. "Samen met onze medewerkers gaan we er weer tegenaan.” [naar artikel]


15. Onze redactrice verkent alle hotspots in Koksijde: “Garnaalkroketten volgens een geheim familierecept” (01/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo relax als een uitwaaiweekend aan zee. Dit weekend krijg je drie badsteden voor de prijs van één. Want uiteraard vergeten we de rest van de familie niet. Oostduinkerke en Sint-Idesbald omarmen hun grote broer en zitten ook zelf vol karakter. Opties zat, dus wanneer onze redactie de zeelucht opsnuift in Koksijde, de stad waar NINA dit weekend neerstrijkt voor NINA & The City. [naar artikel]


16. Julien "Vermoteur" geeft zijn geheim prijs (09/07/2017 - Sporza)

Julien Vermote vertoefde deze Tour al ettelijke kilometers in de voorste gelederen van het peloton. Eindelijk gaf hij zijn geheim prijs. [naar artikel]


17. Twee identieke schilderijen, maar het ene is 13 miljoen meer waard. Hoe kan dat? (07/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Twee schilderijen, die op het eerst zicht identiek zijn, van de bekende cultschilder Mark Rothko gaan in Londen onder de hamer. Even groot zijn ze, en ze hebben dezelfde kleuren en dezelfde indeling. Dan gaan ze ook voor dezelfde prijs verkocht worden? Neen dus. Het ene kunstwerk wordt geschat op maximaal 59 miljoen, het andere op 73 miljoen. Zoveel verschil, hoe kan dat? “De prijs wordt niet alleen bepaald door wat je ziet op het doek.” [naar artikel]


18. Wie walvissen wil redden, moeten stoppen met kreeft te eten (16/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Kreeft blijkt dan toch geen relatief duurzame delicatesse te zijn. De zeevrucht wordt niet bedreigd, maar de vangst ervan bedreigt wel het voortbestaan van een zeldzame walvissoort. De Amerikaanse waakhond Seafood Watch adviseert de delicatesse voortaan te mijden. [naar artikel]


19. Vader Rudi en moeder Vera laten na veertig jaar vishandel Steloy over aan dochter Eva (19/10/2018 - Gazet van Antwerpen)

Zowat de oudste familiezaak uit Mortsel, vishandel Steloy, neemt afscheid van zaakvoerder Rudi Van Wichelen (60). Dochter Eva en echtgenoot Gertjan nemen de fakkel over. Met veel passie voor alles wat uit de zee komt. [naar artikel]


20. Restaurant krijgt zeldzame kreeft geleverd: “We gaan hem niet koken, hij wordt onze mascotte” (17/05/2023 - Het Belang van Limburg)

De kans is 1 op 30 miljoen, maar voor de tweede keer in drie jaar tijd zwemt er een zeldzame oranje kreeft in de bassins van restaurant Oesterput. Het diertje kreeg een toepasselijke naam én belandt niet in de kookpot. “We willen hem zo lang mogelijk in leven houden”, zegt uitbater Piet Devriendt. [naar artikel]


21. Vandeurzen: 'Prijs rusthuis mag niet stijgen voor bewoner' (04/12/2017 - De Tijd)

15:57 Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) wil rusthuisbewoners de zekerheid geven dat ze tot het einde van hun leven dezelfde prijs betalen. [naar artikel]


22. Kans van 1 op 30 miljoen: uiterst zeldzame kleurrijke kreeft wordt van de kookpot gered (16/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

Op een vismarkt ruik en zie je van alles, maar toen de eigenaar van zo’n markt plots een uiterst zeldzame kreeft met een wonderlijk kleurenpallet... [naar artikel]


23. Christa (73) geeft haar geheim na 42 jaar prijs: “Met het vindersloon hebben we een veranda gezet” (16/05/2022 - Het Nieuwsblad)

De kunstexpo Kunstuur in Mechelen stelt schilderijen tentoon met een verhaal en laat dat vertellen door bekende medemensen zoals Radja Nainggolan of Alexander De Croo. Behalve eentje: Christa Verledens, een 73-jarige vrouw uit het West-Vlaamse Rumbeke. Ze is onbekend, ook in kunstkringen, maar geeft nu een geheim prijs dat ze 42 jaar lang stil heeft gehouden. [naar artikel]


24. Peperdure delicatesse: prijs van kreeft stijgt dit jaar fors (30/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

In het Nederlandse Zierikzee zijn de eerste Oosterscheldekreeften van dit seizoen uit het water gehaald. De kreeften zullen dit jaar wel een pak... [naar artikel]


25. Schaduwinflatie: De inflatie waarover niemand spreekt die een zware hypotheek legt op de toekomst van onze maatschappij (01/11/2021 - Express)

Lees dit artikel: Schaduwinflatie: De inflatie waarover niemand spreekt die een zware hypotheek legt op de toekomst van onze maatschappij Vandaag ervaren we niet alleen een forse stijging van de prijs van vele goederen, maar we merken ook dat heel wat diensten voor dezelfde prijs eigenlijk niet meer dezelfde service geven: schaduwinflatie. Deze kwaliteitsdaling van dezelfde dienst staat niet vervat in de maandelijkse cijfers. Het dalende niveau van dienstverlening in de restaurants en cafés is […] Lees dit artikel: Schaduwinflatie: De inflatie waarover niemand spreekt die een zware hypotheek legt op de toekomst van onze maatschappij [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!