Wanneer Pino in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant' aan een klant vraagt of het gesmaakt heeft, krijgt hij een antwoord dat hij niet had zien aankomen. [naar artikel]
50.000 euro. Dat bedrag staat vanavond op het spel in 'Mijn keuken mijn restaurant'. Na een uitputtingsslag van enkele maanden kruisen twee duo's in de finale de koksmessen: liefhebbers van de verfijnde Turkse keuken Lorenzo en Ayse, en de vegetarische tweelingzusjes Jasmina en Deborah. Wij nemen alvast onze keukenweegschaal om hun kansen tegen elkaar af te wegen. [naar artikel]
Vishandel Huyze Paelinck op de Kortrijksesteenweg blaast dit weekend 120 kaarsjes uit en bedankt haar klanten met een flesje wijn. “Maar ons eeuwenoude familierecept voor kreeft geven we niet prijs.” [naar artikel]
Waarom iemand voor een leven als chef-kok kiest? Wie doorvraagt, komt bijna altijd uit bij een kooklustige moeder, groot- of schoonmoeder. In deze reeks brengen wij de chef en zijn inspiratiebron samen. Deze week: chefkok Marcelo Ballardin, die nu al uitkijkt naar het stoofvlees dat zijn schoonmoeder binnenkort met Kerstmis klaarmaakt. [naar artikel]
Welk recept staat voor eeuwig op je smaakpapillen gegraveerd? Als je doorvraagt, kom je bijna altijd uit bij een recept uit de kindertijd. Presentator en bakkerszoon Tom De Cock herinnert zich nog de heerlijke worstenbroden en appelbollen die zijn papa op Verloren Maandag — de eerste maandag na Driekoningen — bakte. “Worstenbrood moét je warm eten.” [naar artikel]
Het Suikerfeest heeft haar naam niet gestolen. Moslims vieren het einde van de ramadan met plateaus vol caloriebommetjes en liters mierzoete thee. Nesrine (31), Sihem (29) en Ekram (29) vertellen wat deze traditie voor hen betekent en delen hun favoriete recepten om de vastenmaand mee af te sluiten. Hun chocoladedadels, Marokkaanse kokoskoekjes en cornflakes-koekjes zijn de favoriet van hun families ... en binnenkort ook die van jou? [naar artikel]
Deze zomer serveert Sergio Herman (51) in het pop-uprestaurant ‘Moules Frites’ zes weken lang kraakverse mosselen op het strand van Zeebrugge. De sterrenchef bedacht voor de gelegenheid een driegangenmenu: verse garnaalkroketten, mosselen en de ultieme dame blanche. Exclusief op HLN zal Sergio deze week elke dag één gerecht voorstellen en uitleggen hoe je het maakt. Vandaag op het menu: Zeeuwse mosselen in wittewijnsaus naar een familierecept van Sergio. [naar artikel]
Niets zo relax als een uitwaaiweekend aan zee. Dit weekend krijg je drie badsteden voor de prijs van één. Want uiteraard vergeten we de rest van de familie niet. Oostduinkerke en Sint-Idesbald omarmen hun grote broer en zitten ook zelf vol karakter. Opties zat, dus wanneer onze redactie de zeelucht opsnuift in Koksijde, de stad waar NINA dit weekend neerstrijkt voor NINA & The City. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.