Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

RECEPT. Twee bladerdeegpizza’s: hartig en met chocolade

03/12/2020 - 13:12
"Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma Cook ensemble. Deze keer op het menu: niet één maar twebladerdeegpizza’s… een hartig exemplaar en een pizza met chocolade."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Honden op zoek naar paaseieren in Edegem: "Speciaal recept, want honden sterven van chocolade" (18/04/2022 - VRT NWS)

In Edegem zoeken zo'n 100-tal honden naar paaseieren. Lana Provoost uit Duffel organiseert een paaszoektocht voor honden op de hondenweide in Fort 5 in Edegem. "Honden mogen geen chocolade eten. Dus heb ik een recept bedacht voor speciale "paw-eieren", vertelt ze enthousiast. [naar artikel]


2. Hoe bewaar je chocolade? En betekent witte neerslag dat die slecht is? Dominique Persoone deelt 8 weetjes (10/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Misschien heb je de afgelopen dagen al massa’s chocolade gegeten en ligt er nog een berg overschot op jou te wachten. Maar weet je ook hoe chocolade precies gemaakt wordt, hoe je die best bewaart en op welke manier je er het meest van geniet? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line beantwoordt acht vragen, deelt de vijf stappen waarin chocolade gemaakt wordt én geeft zijn exclusief recept voor chocoladesaus. [naar artikel]


3. “Bewaar chocolade niét in de koelkast, voor je het weet smaakt het naar Franse kaas”: Dominique Persoone beantwoordt 8 vragen over chocolade (10/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Misschien heb je de afgelopen dagen al massa’s chocolade gegeten en ligt er nog een berg overschot op jou te wachten. Maar weet je ook hoe chocolade precies gemaakt wordt, hoe je die best bewaart en op welke manier je er het meest van geniet? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line beantwoordt acht vragen, deelt de vijf stappen waarin chocolade gemaakt wordt én geeft zijn exclusief recept voor chocoladesaus. [naar artikel]


4. Chocoladefabrikant Barry Callebaut verandert recept: meer cacao, minder suiker (en hogere prijs) (28/10/2022 - VRT NWS)

Barry Callebaut, de grootste chocoladefabrikant ter wereld met roots in Lebbeke, gaat zijn origineel recept voor chocolade aanpassen. Daardoor zal ook de prijs verhogen vanaf volgend jaar. "We keren terug naar de smaak van de natuur: pure cacao. En we gebruiken voor de helft minder suiker. Onze chocolade wordt dus een pak gezonder", zegt marketingdirecteur Bas Smit. [naar artikel]


5. Geen Kinder Surprise, maar Boris Johnson als chocolade kieken: 3x vrolijke paaschocolade uit Limburg (13/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Wie maalt er om Kinder Surprise als je ook vrolijke chocolade kan scoren bij de plaatselijke chocolatier? Wij tippen drie kindvriendelijke paascreaties van cacaobonen, volgens ambachtelijk recept. [naar artikel]


6. Strijd om de beste chocolade zeevrucht barst los in ‘Snackmasters’: “Dit is gekloot, hé” (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Wat gebeurt er wanneer een bekende chef wordt uitgedaagd om Vlaanderens populairste snacks exact na te maken? En wat als die topchef daarbij zélf gejureerd wordt? In ‘Snackmasters’ nemen telkens twee bekende chefs het tegen elkaar op om zo goed mogelijk het geheime recept van een snack te ontrafelen en na te bootsen. Vanavond trapt VTM het tweede seizoen op gang met de chocolade zeevruchten van Guylian. [naar artikel]


7. Het mooiste zit echt vanbinnen: vanillecake met een hart van chocolade (24/11/2017 - De Morgen)

In Bake Off Vlaanderen deden ze het al: prachtige taarten bakken waarbij de echte verrassing binnenin zat. Dat kan jij ook! Met dit recept van Karen en Joke van bon appelire. De bakkende boekenwurmen baseerden zich op het boek 'Mensen zonder uitstraling' van Jente Posthuma voor deze vanillecake met een hart van chocolade. Helemaal niet moeilijk om te maken en een echte showstopper op de koffietafel! [naar artikel]


8. Vanaf vandaag kan u in België roze chocolade eten (01/03/2018 - VRT NWS)

Op twee plaatsen in België, Gent en Ukkel, is een nieuw soort chocolade voorgesteld: "Ruby". De chocolade is rooskleurig en dat is de natuurlijke kleur, zonder toevoeging van kleurstoffen.  [naar artikel]


9. Wereld Chocolade Dag: steun cacaoboeren en kies voor (h)eerlijke chocolade (07/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Staat een dag zonder chocolade voor jou gelijk aan een slechte dag? Dan hebben we goed nieuws. Het is vandaag ‘Wereld Chocolade dag’, een dag... [naar artikel]


10. Hoe kies je de gezondste chocoladereep? “Het probleem van chocolade zit vooral in de hoeveelheid toegevoegde suikers” (21/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bij chocolade denk je meestal niet automatisch aan ‘gezond’, al wordt dat over pure chocolade wel vaak gezegd. Klopt dat ook, of is dat een fabel? “Hoe puurder de chocolade, hoe meer cacao erin verwerkt zit”, vertellen meester-patissier Hidde De Brabander en chocolade-expert Marika van Santvoort. [naar artikel]


11. Wafelbak? Probeer de stroopwafel met chocolade van de Hasseltse ex-winnaar Jaline van ‘Bake Off Vlaanderen’ (12/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Billie vroeg de jongste vijf winnaars van Bake Off Vlaanderen naar hun favoriete wafelrecepten. En dat zijn er vijf om duimen en vingers bij af te likken. Wafelijzer klaar en bakken maar! Vandaag: het recept voor een stroopwafel met gember, sinaasappel en pure chocolade van Jaline Vandromme (21) uit Scherpenheuvel, die woont in Hasselt en won in 2019. [naar artikel]


12. Primeur van vierde chocoladesoort in België: ’Ruby’-chocolade gelanceerd (01/03/2018 - Het Belang van Limburg)

Op twee plaatsen in België, Gent en Ukkel, is een nieuw soort chocolade voorgesteld: ‘Ruby’. De chocolade is rooskleurig en dat is de natuurlijke kleur, zonder toevoeging van kleurstoffen. Ruby is een product van de Belgisch-Zwitserse chocoladefabrikant Callebaut. [naar artikel]


13. Wafelbak? Probeer de stroopwafel met gember, sinaas en chocolade van ex-winnaar Jaline van ‘Bake Off Vlaanderen’ (12/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Billie vroeg de jongste vijf winnaars van Bake Off Vlaanderen naar hun favoriete wafelrecepten. En dat zijn er vijf om duimen en vingers bij af te likken. Wafelijzer klaar en bakken maar! Vandaag: het recept voor een stroopwafel met gember, sinaasappel en pure chocolade van Jaline Vandromme (21) uit Scherpenheuvel, die woont in Hasselt en won in 2019. [naar artikel]


14. Welke chocolade is nu het gezondst: zwart, biologisch of rauw? (12/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Waar we chocolade vroeger helemaal moesten mijden als we iet of wat gezond wouden eten, klinkt er nu een heel ander liedje: een blokje chocolade [naar artikel]


15. Hartig voorafje lijkt te helpen om gezonder te eten (11/07/2018 - Het Laatste Nieuws)

Extra hartig eten zou kunnen helpen om gezonder te eten. Uit een studie, waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in een medisch vakblad, blijkt dat... [naar artikel]


16. Chocoladetaart als ontbijt is de nieuwste trend (en die maak je makkelijk zef) (21/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Vanmorgen schreven we nog dat chocoladetaart dé ontbijttrend van het jaar is. Dit recept om een heerlijk chocolade-perentaart te maken, komt dan [naar artikel]


17. Te veel stress? Probeer eens een stukje chocolade (30/04/2018 - Gazet van Antwerpen)

Over de plus- en minpunten van chocolade zijn al ettelijke liters inkt gevloeid, maar nu zijn Amerikaanse onderzoekers nog met een nieuwe bevinding op de proppen gekomen: chocolade helpt tegen de stress. Maar opgelet, dat geldt enkel voor donkere chocolade. [naar artikel]


18. Hartig of zoet? Deze recepten maak je klaar in de buitenlucht (03/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Niets gezelliger dan koken in de buitenlucht: rond het kampvuur, bij de barbecue of met een eenvoudig camperoventje. Hartig of zoet? Buiten Koken is het basisboek voor outdoor koken. [naar artikel]


19. SHOPPING. De lekkerste paasgeschenken voor zoetekauwen (11/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Pasen dat is chocolade, chocolade en nog eens chocolade. En misschien wil je daar ook nog graag een gebakje een hele taart bij. De mooiste creaties van Belgische chocolatiers en bekende merken op een rij. [naar artikel]


20. Duitse politie zoekt dief die met 44 ton chocolade aan de haal ging (31/01/2018 - Metro)

De Duitse politie is bezig met een zoektocht naar de dief of bende die twee opleggers in het zuiden van het land gestolen heeft. De buit: zo’n 44 ton aan heerlijke chocolade. De immense lading chocolade werd vrijdag ontvreemd en is ongeveer 400.000 euro waard. De opleggers vol chocolade werden gestolen van een industriepark in […] [naar artikel]


21. Tesla-ingenieur het perfecte stukje chocolade (13/08/2020 - Express)

Chocolade, wie er mee wil koken moet technisch scherp staan. Maar de ideale chocolade, voor koekjes bijvoorbeeld, dat vraagt een... The post Tesla-ingenieur het perfecte stukje chocolade appeared first on Business AM. [naar artikel]


22. RECEPT. Probeer deze cheesecake met gin (19/04/2020 - Metro)

Wil je tijdens de quarantaine creatief aan de slag in de keuken? Probeer dan eens dit originele recept van cheesecake met… gin. Ben je de klassieke gin-tonic al beu? Dan kan je je lievelingsdrankje ook verwerken in een heerlijke cheesecake. Dit recept van het Britse magazine Good Housekeeping werd ondertussen al duizenden keren gedeeld op Facebook. […] Het bericht RECEPT. Probeer deze cheesecake met gin verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!