Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

“Bewaar chocolade niét in de koelkast, voor je het weet smaakt het naar Franse kaas”: Dominique Persoone beantwoordt 8 vragen over chocolade

10/04/2023 - 13:14
"Misschien heb je de afgelopen dagen al massa’s chocolade gegeten en ligt er nog een berg overschot op jou te wachten. Maar weet je ook hoe chocolade precies gemaakt wordt, hoe je die best bewaart en op welke manier je er het meest van geniet? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line beantwoordt acht vragen, deelt de vijf stappen waarin chocolade gemaakt wordt én geeft zijn exclusief recept voor chocoladesaus."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hoe bewaar je chocolade? En betekent witte neerslag dat die slecht is? Dominique Persoone deelt 8 weetjes (10/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Misschien heb je de afgelopen dagen al massa’s chocolade gegeten en ligt er nog een berg overschot op jou te wachten. Maar weet je ook hoe chocolade precies gemaakt wordt, hoe je die best bewaart en op welke manier je er het meest van geniet? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line beantwoordt acht vragen, deelt de vijf stappen waarin chocolade gemaakt wordt én geeft zijn exclusief recept voor chocoladesaus. [naar artikel]


2. “Betekent witte neerslag dat je chocolade slecht is?”: Chocolatier Dominique Persoone geeft 8 tips om maximaal te genieten van puur, wit of melk (07/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie houdt er niet van chocolade in al zijn vormen en smaken: van puur en wit tot melk of met een extra zoutige toets. Maar weet je ook hoé die chocolade gemaakt wordt? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line vertelt vandaag, op World Chocolate Day, alles over zijn favoriete product. “In de juiste omstandigheden kan je chocolade zonder vulling één jaar bewaren.” [naar artikel]


3. KIJK. Is dit de chocolade van de toekomst? Dominique Persoone proeft en beoordeelt Scandinavische chocolade “van ieders dromen” (29/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een opvallend mailtje belandde in de mailbox van de HLN Eten-redactie: een Deens merk meldde ons dat we exclusief ‘de chocolade van de toekomst’ in handen konden krijgen. Een box futuristische melkchocolade, waarvan de smaak bepaald werd met artificiële intelligentie: de chocolade van ieders dromen, volgens het bericht. We besloten de proef op de som te nemen, een box op te vragen en topchocolatier Dominique Persoone zijn oordeel te laten vellen. [naar artikel]


4. Franse oplichters proberen voor 55.000 euro aan chocolade te stelen van Brugse chocolatier Dominique Persoone (22/07/2023 - VRT NWS)

De bekende Brugse chocolatier Dominique Persoone was bijna 55.000 euro aan chocolade kwijt door een groep Franse oplichters. Die deden zich op het internet voor als medewerkers van winkelketen Action in Frankrijk en bestelden bij zijn bedrijf, The Chocolate Line, een grote hoeveelheid chocolade als relatiegeschenk. De chauffeur die de bestelling moest leveren rook gelukkig onraad en keerde met de chocolade terug. [naar artikel]


5. Van Ijsboerke tot Nestlé: welke kerststronk is écht lekker? Dominique Persoone proeft er 7 en geeft een 0/10: “Dan drink je beter chocomelk” (23/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een kerstdiner is pas volledig geslaagd als je je gasten kan verwennen met een heerlijk dessert. De kerststronk is de klassieker die tijdens de feestdagen niet kan ontbreken, al wil je er dan wel eentje die lekker is. Welke versie uit de supermarkt kan je serveren en is je geld effectief waard? Meester-chocolatier Dominique Persoone proeft 7 kerststronken en velt zijn vakkundig oordeel. “De vanille smaakt niet naar vanille en chocolade niet naar chocolade.” [naar artikel]


6. Loeren in de koelkast van Dominique Persoone: “Uiteraard zal ik nooit chocolade of pralines in de koelkast leggen” (16/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Zopas startte op Njam! Het nieuwe seizoen van Open Vuur waar Dominique Persoone zich als grillmaster toont. Verder is hij druk in de weer als chocolatier in zijn bedrijf The Chocolate Line. Het is dan ook zijn vrouw Fabienne die de boodschappen doet, de frigo vult en het eten maakt. “Maar ik zorg voor het ontbijt van het hele gezin, onze vier honden inclusief”, zegt Dominique Persoone. [naar artikel]


7. Koelkast, keukenkast of diepvriezer: waar bewaar je het best chocolade? (10/12/2023 - VRT NWS)

Is de goedheilig man ook bij jou(w kinderen) gepasseerd, dan is de kans groot dat je met een hele hoop Sinterklaaschocolade achterblijft. Waar bewaar je al die zoete lekkernij het best: in de koelkast of keukenkast? VRT NWS-podcast “Het uur van de waarheid” stelt de vraag aan Claudia Delbaere van Cacaolab, dat chocolade wetenschappelijk bestudeert. [naar artikel]


8. In welke supermarkt koop je de lekkerste paaseitjes? Topchocolatier Dominique Persoone deelt één 9/10 uit: “De praliné is heerlijk” (23/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

De winkels liggen er vol van, maar het ene paaseitje is het andere niet. Zowel niet qua smaak als qua prijs. “Veel eitjes smaken naar vet en suiker, níét naar chocolade”, vertelt topchocolatier Dominique Persoone. Hij proeft twaalf eitjes van melkchocolade uit de supermarkt: vijf ervan buist hij genadeloos. Gelukkig vindt hij ook twee eitjes die een 8/10 en 9/10 waard zijn. “Dit lijkt op chocolade met ‘rice krispies’-ontbijtgranen.” [naar artikel]


9. DE GROTE TEST. Topchocolatier Dominique Persoone test hagelslag van pure chocolade: “Het begin valt nog mee, maar de nasmaak is verschrikkelijk” (29/04/2023 - Gazet van Antwerpen)

Zin in een goeie boterham met hagelslag? Maar welke muizenstrontjes zijn de beste? Topchocolatier Dominique Persoone proefde 13 verschillende van pure chocolade. Hoewel, puur? “Dit is toch eerder melkchocolade?” Van één doos werd hij van zijn sokken geblazen, een andere smaakte naar “een geopende zak sinterklaaschocolade die je in de zomer achterin de kast terugvindt.” [naar artikel]


10. Chocolatier Dominique Persoone verkoopt chocolade voor dieren getroffen door overstromingen (01/08/2021 - Het Nieuwsblad)

De Brugse chocolatier Dominique Persoone gaat chocolade maken in de vorm van katten en honden, waarvan de opbrengst naar de organisatie “Natte snoetjes” zal gaan. Die organisatie focust zich op de getroffen dieren uit de overstroomde gebieden in Wallonië. [naar artikel]


11. KIJK. Dominique Persoone proeft futuristische chocolade: “smaak werd bepaald met artificiële intelligentie”. Kan dat lekker zijn? (29/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een opvallend mailtje belandde in de mailbox van de HLN Eten-redactie: een Fins merk meldde ons dat we exclusief ‘de chocolade van de toekomst’ in handen konden krijgen. Een box futuristische melkchocolade, waarvan de smaak bepaald werd met artificiële intelligentie: de chocolade van ieders dromen, volgens het bericht. We besloten de proef op de som te nemen, een box op te vragen en topchocolatier Dominique Persoone zijn oordeel te laten vellen. [naar artikel]


12. Dominique Persoone proeft 12 paaseitjes uit de supermarkt: “5 miskopen, maar 3 eitjes krijgen topscore” (23/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

De winkels liggen er vol van, maar het ene paaseitje is het andere niet. Zowel niet qua smaak als qua prijs. “Veel eitjes smaken naar vet en suiker, níét naar chocolade”, vertelt topchocolatier Dominique Persoone. Hij proeft twaalf eitjes van melkchocolade uit de supermarkt: vijf ervan buist hij genadeloos. Gelukkig vindt hij ook twee eitjes die een 8/10 en 9/10 waard zijn. “Dit lijkt op chocolade met ‘rice krispies’-ontbijtgranen.” [naar artikel]


13. Op deze plaatsen bewaar je best chocolade (08/02/2017 - Het Belang van Limburg)

Dat je best chocolade niet in de zon laat liggen, is een evidente. Maar waar bewaar je die dan het best? Bij de Daily Mail zochten ze het uit. Alvast één tip: in de koelkast is het echt niet. [naar artikel]


14. Wat doen supermarkten met de overschot aan sintchocolade? En hoe bewaar je die het best? (06/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Sinterklaas is net gepasseerd en in de winkels blijft er na 6 december nog veel chocolade liggen. Maar wat gebeurt er met die grote overschot? HLN vroeg het aan verschillende supermarkten en chocolatier Dominique Persoone legt uit hoe je die chocolade thuis nog langer kan bewaren. [naar artikel]


15. Ook Tanja Dexters droeg al chocolade jurk van Dominique Persoone (29/07/2016 - Gazet van Antwerpen)

Chocolatier Dominique Persoone promoot mee Amaluna, de nieuwste productie van Cirque du Soleil. Hij maakte een chocolade kleed voor een van de actrices. Ook Tanja Dexters droeg al een van zijn creaties. [naar artikel]


16. Dominique Persoone verkoopt chocolade voor dieren in nood na overstromingen (31/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Dominique Persoone schaart zich achter de dieren die het slachtoffer zijn geworden van de extreme overstromingen in Wallonië. De chocolatier verkoopt honden en katten uit chocolade in zijn winkels, en stort de opbrengst integraal door naar het goede doel. [naar artikel]


17. Loeren in de koelkast van Ellemieke Vermolen: “Ik zoek de perfecte balans tussen seldersap en chocolade” (13/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

Met Kom weer in je kracht schreef Ellemieke Vermolen een openhartig boek over verlies. De schrijfster, presentatrice en voormalig model bracht ook al verschillende kookboeken uit. Haar koelkast straalt balans uit. “Voor tachtig procent een gezonde koelkast, maar je vindt er ook chocolade, kaas en champagne, want het leven moet je vieren.” [naar artikel]


18. Niet alleen diens chocolade kan hij smaken: paus Franciscus vraagt onze topchocolatier Dominique Persoone op audiëntie (13/04/2024 - Het Nieuwsblad)

Plots kreeg Dominique Persoone een ongewone uitnodiging in de bus: niemand liever dan de paus vroeg hem op audiëntie. En niet alleen omdat die zijn chocolade kan smaken. “Een mooie erkenning.” [naar artikel]


19. Op deze plaats bewaar je best je o zo dierbare chocolade (08/02/2017 - Gazet van Antwerpen)

Dat je best chocolade niet in de zon of op een warme plaats laat liggen, is een evidente als je niet treurig met een gesmolten lekkernij wilt achterblijven. Maar waar bewaar je die dan het best? Alvast één tip: in de koelkast is het echt niet. [naar artikel]


20. KIJK. Dominique Persoon proeft futuristische chocolade: “smaak werd bepaald met artificiële intelligentie”. Kan dat lekker zijn? (29/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een opvallend mailtje belandde in de mailbox van de HLN Eten-redactie: een Fins merk meldde ons dat we exclusief ‘de chocolade van de toekomst’ in handen konden krijgen. Een box futuristische melkchocolade, waarvan de smaak bepaald werd met artificiële intelligentie: de chocolade van ieders dromen, volgens het bericht. We besloten de proef op de som te nemen, een box op te vragen en topchocolatier Dominique Persoone zijn oordeel te laten vellen. [naar artikel]


21. Drie jaar na opening kan Dominique Persoone voor het eerst terug naar chocoladefabriek in Congo: “Hier woedt een oorlog, de chocolade is één van de laatste lichtpunten” (24/06/2023 - Het Nieuwsblad)

De Vlaamse hoop in één grote hoop miserie: ruim drie jaar nadat hij zijn chocoladefabriek opstartte aan de rand van het Congolese Virungapark, kon Dominique Persoone voor het eerst terug naar de plek. “Ik zag en voelde nog nooit zoveel angst bij mensen.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!