Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Clash in de Kamer tussen Theo Francken en Defensieminister Ludivine Dedonder over “seksisme”: “Dit is gewoon schandalig”

16/12/2020 - 08:31
"In de Kamer is het gisteren tot een felle aanvaring gekomen tussen Theo Francken (N-VA) enerzijds en minister van Defensie Ludivine Dedonder en Kamervoorzitter Eliane Tillieux (beiden PS) anderzijds. Nadat Francken Dedonder een “gebrek aan dossierkennis” verweet, kreeg hij op zijn beurt een verwijt van seksisme naar het hoofd gesmeten, waarop de meerderheid én Tillieux applaudisseerden. Dat de Kamervoorzitter daarbij haar neutraliteit liet varen, kan er bij Francken niet in."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Clash in de Kamer tussen Theo Francken en Defensieminister Ludivine Dedonder over “seksisme”: “Dit is gewoon schandalig” (16/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

In de Kamer is het gisteren tot een felle aanvaring gekomen tussen Theo Francken (N-VA) enerzijds en minister van Defensie Ludivine Dedonder en Kamervoorzitter Eliane Tillieux (beiden PS) anderzijds. Nadat Francken Dedonder een “gebrek aan dossierkennis” verweet, kreeg hij op zijn beurt een verwijt van seksisme naar het hoofd gesmeten, waarop de meerderheid én Tillieux applaudisseerden. Dat de Kamervoorzitter daarbij haar neutraliteit liet varen, kan er bij Francken niet in. [naar artikel]


2. Defensieminister Ludivine Dedonder: “Belgische militairen voor zomer terug uit Afghanistan” (19/04/2021 - Het Nieuwsblad)

De terugtrekking van het Belgisch contingent van een zeventigtal militairen uit Afghanistan moet voor de zomer afgerond zijn. Dat bevestigde minister van Defensie Ludivine Dedonder maandag in Brussel na een ontmoeting met haar Duitse collega Annegret Kramp-Karrenbauer. [naar artikel]


3. Met defensieminister Ludivine Dedonder (PS) naar het gedonder aan de NAVO-grens: “Zodra onze F-16's de lucht ingaan, staan ze op Russische radars” (12/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Zodra ze de lucht ingaan, staan ze op Russische radars.” Na jaren trainen boven de Baltische lidstaten is het voor onze F-16's aan de NAVO-grens meer dan ooit bittere ernst. Het aantal vluchten is verdrievoudigd. En de missie wordt straks verlengd — toch als het van onze defensieminister Ludivine Dedonder (PS) afhangt. Of ze meer wil investeren in defensie? Dedonder laat zich niet opjagen. [naar artikel]


4. Defensieminister Ludivine Dedonder (PS) over Belgische hulp aan Oekraïne: ‘Onze stocks zijn zo goed als leeg’ (27/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Defensieminister Ludivine Dedonder (PS) over Belgische hulp aan Oekraïne: ‘Je kan niet geven wat je niet hebt’ (27/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Defensieminister Ludivine Dedonder wil in buitenland tanks kopen voor Oekraïne (28/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Defensieminister Ludivine Dedonder (PS) bekijkt of ons land gestockeerde tanks van Europese bondgenoten kan overkopen om ze naar Oekraïne te sturen. “We moeten de Oekraïners alle middelen geven om tegenoffensieven te voeren, zodat ze straks als gelijken aan tafel kunnen gaan zitten met Rusland. Maar we kunnen niet geven wat we niet hebben.” [naar artikel]


7. Defensieminister Ludivine ‘supervrouw’ Dedonder gaat de lucht in op teambuildingsdag: “Het skydiven was impressionant” (28/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Ludivine Dedonder (PS) als Superwoman? Ze ging deze voormiddag wat graag de lucht in in het Airspace Indoor Skydiving-centrum, vlak naast de luchthaven van Charleroi, gekleed in een pak van de actieheld. [naar artikel]


8. ‘De afbraak van het Belgisch leger is gestopt en de heropbouw begonnen’: Ludivine Dedonder (PS), defensieminister in oorlogstijd (02/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Felle clash in de Kamer tussen Theo Francken en minister van Defensie Ludivine Dedonder: “Insinueert u dat ik een seksist ben?” (16/12/2020 - Het Nieuwsblad)

Een felle clash afgelopen dinsdag in de Kamer. N-VA-kamerlid Theo Francken verweet PS-minister van Defensie Ludivine Dedonder een gebrek aan dossierkennis. Daarop pikte cdH-Kamerlid Vanessa Matz in en opperde ze niet zeker te zijn dat Francken “zich op deze toon zou uitgedrukt hebben, stond daar een mannelijke minister” . De opmerking leverde haar applaus op, ook van de Kamervoorzitter. “Dat vind ik ronduit schandalig”, repliceerde Francken. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!