Er zal veel fondue en gourmet op tafel komen op kerstavond. Bij traiteur Decroos in Ieper hebben ze opvallend meer bestellingen voor schotels gekregen. "Daar zitten de kinderen wellicht voor iets tussen", zeggen ze. [naar artikel]
Mag het fonduestel nog eens op tafel voor de feestdagen? Dan zijn deze Hasselback-aardappelen een origineel bijgerecht om op tafel te zetten. Look en véél kaas zijn de troeven van dit simpel maar smakelijk bijgerechtje. [naar artikel]
Kerst is traditioneel het moment om samen fondue te eten. Maar er komen wel enkele gevaren bij kijken. Danira Boukhriss en Kobe Ilsen hielpen je met nuttige tips over het kersteten in het één-programma Over Eten. [naar artikel]
Met de feestdagen worden er traditioneel weer heel wat fonduestellen van de zolder of kelder gehaald. Gezellig, maar ook niet helemaal [naar artikel]
Kalkoen, wild, fondue of gourmet zijn ook dit jaar weer de populairste kerstgerechten. Allemaal even lekker, dat wel. Maar niet even ongevaarlijk. Ieder jaar geraken mensen verbrand door ongevalletjes met het fondue- of gourmetstel. "Hou vooral kinderen daarom goed in de gaten", waarschuwt de Stichting Brandwonden. [naar artikel]
Zowat een half jaar geleden openden Alessio Saia (33) en Tom Robyns (43) in hartje Genk restaurant Cuinesse. Zij serveren er vooral vis- en vleesfondue en streetfood in een gepimpte versie. [naar artikel]
Het vlees blijft in de rekken liggen en de toestellen gaan nauwelijks nog de deur uit. Het uitzonderlijk slechte weer (in april waren er vijftig dagen minder zon dan normaal) houdt lelijk huis in de barbecuesector. Om het verlies te beperken zoeken slagerijen naar alternatieven. [naar artikel]
Brandweerzones vragen extra voorzichtigheid bij het gebruik van gourmet- en fonduestellen de komende feestperiode. "We moeten ongevallen vermijden, zeker nu de druk op de ziekenhuizen door de coronacrisis al zo groot is", klinkt het bij de brandweer. [naar artikel]
In Nederland waarschuwen plastisch chirurgen voor het toenemende fenomeen van de "avocadohand". Daarmee doelen ze op letsels aan de vingers of de handpalm wanneer het fout loopt bij het ontpitten van de vrucht. "Probeer de pit niet eruit te tillen, maar hak erin met je mes", zegt plastisch chirurg Jan Vranckx van het UZ Leuven. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.