12:19 Michelin heeft zijn culinaire gids voor België en Luxemburg in 2021 voorgesteld. Tien restaurants krijgen voor het eerst een ster, twee kregen een tweede ster. 't Zilte uit Antwerpen krijgt drie sterr... [naar artikel]
Binnen drie dagen opent Zilte, het nieuwe restaurant van Viki Geunes. De zaak die vroeger ’t Zilte heette is verhuisd naar een andere kant van het MAS. Ze vervelde van cool-modern naar warm retro-chic en is als een van Viki’s creaties: ze bestaat uit vele laagjes, die je niet in één hap hebt ontdekt. Uw krant nam toch maar een beet. [naar artikel]
Ons land is een nieuw driesterrenrestaurant rijker. Naast Peter Goossens van Hof Van Cleve sleept nu ook Viki Geunes van het Antwerpse toprestaurant Zilte een felbegeerde derde ster in de wacht. Le Pristine van Sergio Herman, ook in Antwerpen, krijgt een eerste ster. Dat is maandag bekendgemaakt tijdens de virtuele uitreikingsceremonie vanuit Bergen. [naar artikel]
Restaurant Boury van chef Tim Boury in Roeselare krijgt een derde ster, restaurants Hof van Cleve in Kruisem en Zilte in Antwerpen mogen hun derde ster behouden. Zestien restaurants in België en Luxemburg mochten tijdens de uitreiking van de Michelingsterren dan weer hun eerste ster in ontvangst nemen, drie restaurants kregen er een tweede ster bij. Comme Chez Soi in Brussel moet een ster inleveren. [naar artikel]
Tom Ieven van restaurant ‘t Zilte is zondagnamiddag verkozen tot winnaar van de wedstrijd ‘Best Sommelier of Belgium 2018-2019’. Dat melden de Belgische Sommeliersgilde en de Vereniging Vlaamse Sommeliers, die de wedstrijd organiseren. Dries Corneille van De Jonkman en Gianluca di Taranto van The Jane behaalden respectievelijk de tweede en de derde plaats in deze gerenommeerde wedstrijd. [naar artikel]
Tom Ieven van restaurant ’t Zilte is zondagnamiddag verkozen tot winnaar van de wedstrijd “Best Sommelier of Belgium 2018-2019”. Dat melden de Belgische Sommeliersgilde en de Vereniging Vlaamse Sommeliers, die de wedstrijd organiseren. Dries Corneille van De Jonkman en Gianluca di Taranto van The Jane behaalden respectievelijk de tweede en de derde plaats in deze […] Het bericht Tom Ieven van restaurant ’t Zilte verkozen tot “Best Sommelier of Belgium 2018-2019” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: chef-kok Viki Geunes (49) van restaurant ‘t Zilte. Vaak is hij aan het werk tot in de vroege uurtjes en hij houdt van uitslapen, maar je zal hem en zijn vrouw nooit tot later dan elf uur in bed zien liggen. “Ik heb het geluk gehad dat mijn vrouw altijd naast mij heeft gestaan, ook op momenten dat het moeilijk ging. Als gastvrouw is ze een deel van mijn succes.” En succes heeft de chef, want hij ontving dit jaar zijn derde Michelin-ster. [naar artikel]
18:43 Deze week neemt Viki Geunes, de chef van het driesterrenrestaurant Zilte in Antwerpen, plaats in De Tijdcapsule. In vier afleveringen beantwoordt hij vragen over zijn verleden, tegenwoordige, toekomst... [naar artikel]
Voor het eerst in negen jaar tijd heeft ons land nog eens een nieuwe driesterrenzaak. Viki Geunes (48) van Zilte in Antwerpen kreeg van Michelin de allerhoogste eer. “Ik draai al 25 jaar mee en voel natuurlijk ook wel die jonge ambitieuze garde komen. Anderhalf jaar geleden beslisten we daarom om nog eens een grote inspanning te doen. Met succes.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.