Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 January 2021
16:41 uur

KU Leuven ontdekt mogelijke oorzaak prikkelbaredarmsyndroom

Express

13/01/2021 - 17:02

Onderzoekers van de KU Leuven hebben het biologische mechanisme geïdentificeerd dat verklaart waarom sommige mensen buikpijn krijgen wanneer ze bepaalde voedingsmiddelen eten. Dit opent perspectieven voor een efficiëntere behandeling. De studie wordt gepubliceerd in Nature. Tot 20% van de wereldbevolking lijdt aan het prikkelbaredarmsyndroom (PDS), dat na het eten maagpijn of ernstig ongemak veroorzaakt. Glutenvrije en andere […] The post KU Leuven ontdekt mogelijke oorzaak prikkelbaredarmsyndroom appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Leuvense onderzoekers ontdekken oorzaak van prikkelbaredarmsyndroom: “Het gaat wel degelijk om een echte ziekte” (14/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Buikpijn, winderigheid, een opgeblazen gevoel en wisselende stoelgang. Voor wie last heeft van het prikkelbaredarmsyndroom (PDS) is het bijna dagelijkse kost. Tot nu toe was de oorzaak ervan zo goed als onbekend, maar wetenschappers van de KU Leuven zijn erin geslaagd het mechanisme achter het PDS te achterhalen. Daarmee hopen ze de ziekte in de toekomst beter te kunnen opsporen en ook te werken aan een efficiëntere behandeling.
  [naar artikel]
 2. Wetenschappers van de KU Leuven ontdekken het mechanisme achter het prikkelbaredarmsyndroom (13/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Maar liefst 1 op de 5 personen lijdt aan het prikkelbaredarmsyndroom en ondervindt daar ongemak van, soms zelfs ernstig. Desondanks is er nog maar weinig geweten over deze aandoening en heerst er nog veel stigma rond. De onderzoekers van de KU Leuven hopen dat de resultaten van hun nieuw onderzoek hier verandering in zullen brengen.
  [naar artikel]
 3. Wetenschappers van de KU Leuven ontdekken het mechanisme achter het prikkelbaredarmsyndroom (13/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Maar liefst 1 op de 5 personen lijdt aan het prikkelbaredarmsyndroom en ondervindt daar ongemak van, soms zelfs ernstig. Desondanks is er nog maar weinig geweten over deze aandoening en heerst er nog veel stigma rond. De onderzoekers van de KU Leuven hopen dat de resultaten van hun nieuw onderzoek hier verandering in zullen brengen.
  [naar artikel]
 4. Doorbraak in onderzoek naar MS? Wetenschappers vinden mogelijke oorzaak van aandoening (24/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoekers hebben een mogelijke oorzaak van Multiple Sclerose (MS) ontdekt, schrijft de Britse krant The Telegraph. De ontdekking zou voor een
  [naar artikel]
 5. Onderzoekers KU Leuven ontdekken mechanisme dat prikkelbaredarmsyndroom veroorzaakt (13/01/2021 - VRT NWS)
  Onderzoekers van de KU Leuven hebben het biologische mechanisme geïdentificeerd dat verklaart waarom sommige mensen buikpijn krijgen als ze bepaalde voedingsmiddelen eten. De bevinding maakt de weg vrij voor een efficiëntere behandeling van prikkelbaredarmsyndroom en andere voedselintoleranties, zo zeggen ze. De studie, die is uitgevoerd op muizen en een klein aantal mensen, wordt gepubliceerd in Nature. Door het beperkte aantal proefpersonen moeten de resultaten wel nog voort onderzocht worden.
  [naar artikel]
 6. Hoe een vezelrijk dieet ons met het prikkelbaredarmsyndroom opzadelt (02/06/2020 - Knack)
  Alsmaar meer mensen kampen met het prikkelbaredarmsyndroom. Wat houdt dat precies in? Hoe ontstaat de ziekte? En worden vezels, gluten en lactose terecht of onterecht met de vinger gewezen? Gastro-enteroloog Danny De Looze schept klaarheid.
  [naar artikel]
 7. PCOS, de grote onbekende bij veel vruchtbaarheidsproblemen: mogelijke oorzaak gevonden, oplossing in zicht? (16/05/2018 - VRT NWS)
  Hoopgevend nieuws voor vrouwen die kampen met PCOS en verminderde vruchtbaarheid. Wetenschappers hebben een mogelijke oorzaak ontdekt voor de aandoening, die een van de belangrijkste oorzaken van vruchtbaarheidsproblemen is. De kiemen worden al in de baarmoeder gelegd, nog voor de geboorte, hebben wetenschappers in Frankrijk vastgesteld. Ze hebben een manier gevonden om PCOS bij muizen te genezen, later dit jaar moet het bij mensen getest worden.
  [naar artikel]
 8. Oorzaak van treinongeval Leuven nog altijd raadsel (22/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De oorzaak voor het dodelijk spoorongeval van zaterdag net buiten het station van Leuven is nog altijd niet duidelijk. Dat zegt minister van
  [naar artikel]
 9. Vlaams onderzoek ontdekt oorzaak ziekte van Parkinson (07/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuw onderzoek van het team van professor Patrik Verstreken (VIB-KU Leuven) heeft voor het eerst aangetoond dat een slecht functionerend
  [naar artikel]
 10. Dossier: Hoe onderscheid je voedselintolerantie van prikkelbaredarmsyndroom? (24/10/2018 - Metro)
  Heel wat mensen hebben last van het prikkelbaredarmsyndroom, ook wel functionele colopathie genoemd. Dat gaat gepaard met verschillende oorzaken en symptomen, dus een diagnose is niet altijd makkelijk te stellen. Heb je last van buikpijn of abnormale stoelgang? Dan zijn dit enkele pistes om voedselintolerantie te onderscheiden van een prikkelbare darm. Maar eerst een snelle les anatomie. Wanneer je eet, kneedt je maag het voedsel. De dunne darm verteert en absorbeert vervolgens de voedingsstoffen. Na een lange tocht door die darm hopen de niet-verteerbare delen zich op in de dikke darm, waar ze blijven tot je naar het toilet gaat. Een normale stoelgang varieert tussen drie keer per dag en drie keer per week. Maar soms gaat niet alles zoals het moet en is de darmwerking verstoord. Als je last hebt van buikpijn, een opgeblazen gevoel, winderigheid of abnormale ontlasting met diarree of constipatie, dan lijd je misschien aan het prikkelbaredarmsyndroom. De symptomen van voedselintolerantie Bepaalde voedselintoleranties veroorzaken echter dezelfde symptomen. Voedselintolerantie kan te wijten zijn aan een verminderde of helemaal geen capaciteit om een specifieke stof te verteren. Lactose-intolerantie, bijvoorbeeld, is een spijsverteringsstoornis die wordt veroorzaakt door een gebrek aan lactase in je lichaam. Dat is een darmenzym dat lactose helpt af te breken en te verteren. Bekende symptomen zijn een versnelde darmtransit met diarree, gas en buikpijn tot gevolg. Tot de belangrijkste symptomen van glutenintolerantie behoren ook darmaandoeningen zoals diarree, een opgeblazen gevoel en maagpijn. Hoe onderscheid je ze? Of het nu gaat om voedselintolerantie of het prikkelbaredarmsyndroom, de symptomen zijn in veel gevallen gelijkaardig. Het is dus belangrijk een onderscheid te maken tussen de symptomen die kunnen optreden wanneer je iets eet dat een component bevat waarvoor je intolerant bent, en die van het prikkelbaredarmsyndroom, wat een functionele darmziekte is. Het voornaamste verschil is dat de symptomen van een prikkelbare darm opduiken zonder een specifieke oorzaak – ook al worden stress of voeding vaak met de vinger gewezen – en regelmatig terugkeren. Diagnoses Je arts kan de diagnose van het prikkelbaredarmsyndroom stellen op basis van je geschiedenis, een onderzoek en eventueel bijkomende tests. Om voedselintolerantie te onderscheiden van het prikkelbaredarmsyndroom kan je ook tests laten doen die een of andere intolerantie opsporen. Tot slot is het ook mogelijk dat iemand zowel een voedselintolerantie heeft als het prikkelbaredarmsyndroom. In dat geval kan een probioticakuur in combinatie met een aangepaste voeding heel positieve resultaten opleveren. Het bericht Dossier: Hoe onderscheid je voedselintolerantie van prikkelbaredarmsyndroom? verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Malariamedicatie uit 1934 werkt ook tegen nieuwe coronavirus, ontdekt KU Leuven (18/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Katholieke Universiteit van Leuven heeft ontdekt dat chloroquine, een middel tegen malaria dat sinds 1934 internationaal op de markt is, ook...
  [naar artikel]
 12. Malariamedicatie uit 1934 werkt ook tegen gevolgen nieuwe coronavirus, ontdekt KU Leuven (18/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Katholieke Universiteit van Leuven heeft ontdekt dat chloroquine, een middel tegen malaria dat sinds 1934 internationaal op de markt is, ook...
  [naar artikel]
 13. UAntwerpen onderzoeker ontdekt oorzaak van mysterieuze knikkebolziekte (25/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Al enkele jaren speurt de Kameroense wetenschapper Joseph Nelson Siewe Fodjo in samenwerking met Afrikaanse wetenschappers naar de oorzaak van de...
  [naar artikel]
 14. Behandeling uitgezaaide borstkanker stap verder? (11/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Wetenschappers van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de KU Leuven hebben een mogelijke doorbraak ontdekt voor de behandeling van
  [naar artikel]
 15. “Stroompanne vrijdagochtend wellicht oorzaak van defect lichtinstallatie OHL” (02/11/2019 - Metro)
  Het bestuur van OH Leuven vermoedt dat een stroompanne, die vrijdagochtend de Kardinaal Mercierlaan aan het stadion trof, meer dan waarschijnlijk de oorzaak is van het defect van de lichtinstallatie vrijdagavond tijdens de match OH Leuven-Union. Dat meldt OH Leuven vrijdagavond in een mededeling. Als gevolg van de problemen met de stroomvoorziening en het herhaaldelijk uitvallen van de lichtinstallaties bovenop de noordelijke tribune besloot scheidsrechter Jordy Vermeire vrijdag de match OHL-Union na ongeveer 50 minuten definitief stop te zetten. De stand op dat ogenblik was nog 0-0. Na de match onthielden zowel woordvoerders van OH Leuven als van Union zich van uitspraken over welke maatregelen de KBVB zal nemen met betrekking tot het verder verloop. bron: Belga Het bericht “Stroompanne vrijdagochtend wellicht oorzaak van defect lichtinstallatie OHL” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Essentiële oliën, een grotendeels niet onderzochte bron, kunnen getest worden als mogelijke medicatie (22/02/2020 - VRT NWS)
  Een onderzoeksteam van VIB-KU Leuven heeft aangetoond dat, in tegenstelling tot wat lang gedacht werd, essentiële oliën aan dezelfde tests onderworpen kunnen worden als andere mogelijke medisch relevante moleculen. Essentiële oliën zijn nu nog een grotendeels niet onderzochte bron voor mogelijke geneesmiddelen, zegt het team van het VIB-KU Leuven Centrum voor Microbiologie en het Departement Biologie aan de KU Leuven.
  [naar artikel]
 17. Leuvense vorsers ontdekken piste voor behandeling Parkinson op jonge leeftijd (10/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een internationaal onderzoeksteam onder leiding van Patrik Verstreken (VIB-KU Leuven) heeft een nieuwe mogelijke piste ontdekt voor de
  [naar artikel]
 18. Oorzaak treinontsporing nog onduidelijk (18/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De oorzaak van het ongeval met de ontspoorde trein nabij het station van Leuven is nog onduidelijk. Dat zeggen de NMBS en spoorwegnetbeheerder
  [naar artikel]
 19. Geen aliens en geen geheime rakettest: Russen vinden eindelijk oorzaak van mysterieus bergongeval uit 1959 (11/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan zes decennia na de mysterieuze dood van negen Russische wandelaars in het Oeralgebergte, is er nu ontdekt via een nieuw onderzoek dat een lawine de oorzaak was.
  [naar artikel]
 20. Belgische doorbraak in behandeling uitgezaaide borstkanker (11/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Wetenschappers van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de KU Leuven hebben een mogelijke doorbraak ontdekt voor de behandeling van
  [naar artikel]
 21. Belg ontdekt wereldwijd wifilek (16/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een onderzoeker van de Katholieke Universiteit Leuven heeft een veiligheidslek ontdekt in WPA2, het protocol dat wordt gebruikt om wifinetwerken te...
  [naar artikel]
 22. Verdacht pakket aan station Leuven (20/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De politie van Leuven meldt dat er verkeershinder is aan het station van Leuven. Oorzaak is de aanwezigheid van een verdacht pakket. DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, is ter plaatse.
  [naar artikel]
 23. Belgische wetenschappers ontdekken oorzaak van dikkedarmkanker (16/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Belgische etenschappers hebben een mechanisme ontdekt dat de oorzaak is van dikkedarmkanker, de derde meest voorkomende en vierde meest dodelijke...
  [naar artikel]
 24. Genafwijking bij jonge coronapatiënten ontdekt (25/07/2020 - De Morgen)
  Het coronavirus treft vooral ouderen, maar soms worden ook jongeren ernstig ziek door het virus. Hoe kan dat? Onderzoekers van het universitair ziekenhuis Radboudumc in de Nederlandse stad Nijmegen hebben nu ontdekt dat een defect gen wellicht de oorzaak kan zijn van de klachten.
  [naar artikel]
 25. Aansteker mogelijke oorzaak van appartementsbrand in Bree (12/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer van Bree heeft woensdagochtend een zetel geblust in een appartement in de Sportlaan in Bree. Een ontplofte aansteker is de vermoedelijke oorzaak.
  [naar artikel]
 26. Yanina Wickmayer derde keer gedagvaard voor mogelijke bouwovertredingen (03/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het parket van Leuven laat Yanina Wickmayer niet los. De tennisster, haar vader en hun vennootschap werden voor de derde keer gedagvaard voor mogelijke bouwovertredingen aan hun villa en landgoed in Diest. Ze verschijnen op 30 maart 2020 opnieuw voor de correctionele rechtbank van Leuven. Dat bevestigt het parket van Leuven.
  [naar artikel]
 27. Kunnen pesticiden afwijkingen bij de geboorte veroorzaken? (01/11/2018 - VRT NWS)
  Op verschillende plaatsen in Frankrijk zijn abnormaal veel kinderen geboren met een afwijking aan de arm of hand. Zijn pesticiden een mogelijke oorzaak? Toxicoloog Jan Tytgat van de KU Leuven sluit dat niet uit. In het filmpje hierboven legt hij uit welke invloed pesticiden kunnen hebben op de ontwikkeling van de foetus.
  [naar artikel]
 28. Poederbrief ontdekt in gerechtsgebouw van Leuven (02/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er is opnieuw een incident met verdacht poeder, deze keer aan het gerechtsgebouw van Leuven. De hulpdiensten zijn ter plaatse.
  [naar artikel]
 29. Oorzaak dodelijk treinongeval Leuven: bestuurder reed 100 km/u waar hij 40 mocht (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het treinongeval ter hoogte van Leuven waarbij vorige maand een inzittende om het leven kwam, werd veroorzaakt door een te hoge snelheid. Dat
  [naar artikel]
 30. KU Leuven ontdekt hoe melanoom ontstaat (12/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wetenschappers van het VIB-KU Leuven Centrum voor Kankerbiologie hebben de oorsprong van melanoom, de meest dodelijke vorm van huidkanker,...
  [naar artikel]
 31. Oorzaak treinontsporing nog onduidelijk: meerdere onderzoeken aan de gang (18/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De oorzaak van het ongeval met de ontspoorde trein nabij het station van Leuven is nog onduidelijk. Er zullen meerdere onderzoeken gevoerd worden
  [naar artikel]
 32. Poederbrief ontdekt aan gerechtsgebouw in Leuven (02/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er is opnieuw een incident met verdacht poeder, deze keer aan het gerechtsgebouw van Leuven. De hulpdiensten zijn ter plaatse. Dat melden lokale...
  [naar artikel]
 33. Onderzoekers KU Leuven bestrijden kanker met zuurstof (17/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoekers Diether Lambrechts en Bernard Thienpont van de KU Leuven hebben ontdekt dat zuurstoftekort in tumorcellen bijdraagt tot de groei van
  [naar artikel]
 34. Oorzaak treinongeval Leuven: te hoge snelheid (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De trein die op 18 februari nabij Leuven ontspoorde, reed aan een onaangepaste en te hoge snelheid. Dat blijkt uit de eerste bevindingen van de
  [naar artikel]
 35. Onderzoekers ontdekken belangrijke oorzaak van hoge bloeddruk (10/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een internationaal team van wetenschappers, onder leiding van onderzoekers van de Universiteit Maastricht (UM), zegt een van de oorzaken van hoge bloeddruk te hebben ontdekt. Ook stellen de onderzoekers dat deze oorzaak te behandelen is met reeds geregistreerde geneesmiddelen die nu voor andere aandoeningen worden gebruikt.
  [naar artikel]
 36. Wetenschappers aan KU Leuven zetten “belangrijke stap” naar therapie tegen Parkinson (30/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoekers van de KU Leuven hebben een defect gen (ATP13A2) ontdekt dat een rol speelt in het ontstaan van de ziekte van Parkinson. Volgens hen...
  [naar artikel]
 37. Meyrem Almaci: "50 jaar na Leuven Vlaams wordt Leuven Groen" (05/05/2018 - De Morgen)
  "Bij de verkiezingen over zes maanden gaan we in Leuven potten breken. 50 jaar na Leuven Vlaams zal Leuven Groen worden". Dat heeft Meyrem Almaci, voorzitter van Groen, in Leuven gezegd tijdens een lokaal verkiezingscongres van haar partij. Opmerkelijke spreker tijdens dit congres was tv-kok Jeroen Meus die onder meer pleitte voor een zo kort mogelijke keten in de voedingssector, maar zich wat zijn partijkeuze betreft, outte als een 'twijfelende kiezer'. 
  [naar artikel]
 38. Patiënten blind na routine-operatie: UZ Leuven start onderzoek (27/09/2017 - De Standaard)
  Na een oogoperatie in UZ Leuven zijn drie patiënten ‘om nog onverklaarbare redenen’ blind geworden aan het geopereerde oog. In een persbericht klinkt het dat het ziekenhuis nog op zoek is naar de oorzaak.
  [naar artikel]
 39. "Bergingswerken in Leuven worden grote klus" (19/02/2017 - De Redactie)
  Het parket is volop bezig met het onderzoek naar de oorzaak van het treinongeluk in Leuven waarbij 1 dode en 27 gewonden vielen. Infrabel is al gestart met de voorbereidingen om het wrak weg te halen. Het treinverkeer blijft verstoord.
  [naar artikel]
 40. Femma Velm ontdekt 'Luik' (23/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vorige jaren hebben we mooie plekjes in Sint-Truiden en Leuven mogen ontdekken. Beetje cultuur opsnuiven, gezellig tafelen, beetje shoppen… Waar we dit jaar naartoe gingen was alweer een grote verrassing. Voor sommigen onder ons werd de spanning te groot en moest er op alle mogelijke manieren gevist worden naar tips.
  [naar artikel]
 41. Treinramp Leuven: “Er zijn drie mogelijke oorzaken” (20/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Na twee dagen onderzoek is nog niet duidelijk waarom zaterdag een passagierstrein net buiten het station van Leuven ontspoorde, en zo het leven ontnam van een 21-jarige jongeman. Reed de machinist te snel, zoals de ravage langs het spoor suggereert? Of was er een technisch probleem? Het Leuvense parket wil pas eind deze week haar eerste voorlopige conclusies bekendmaken. “Er zijn drie mogelijke oorzaken”, meent spoorexpert Herman Welter.
  [naar artikel]
 42. Treinramp Leuven: “Er zijn drie mogelijke oorzaken” (20/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Na twee dagen onderzoek is nog niet duidelijk waarom zaterdag een passagierstrein net buiten het station van Leuven ontspoorde, en zo het leven ontnam van een 21-jarige jongeman. Reed de machinist te snel, zoals de ravage langs het spoor suggereert? Of was er een technisch probleem? Het Leuvense parket wil pas eind deze week haar eerste voorlopige conclusies bekendmaken. “Er zijn drie mogelijke oorzaken”, meent spoorexpert Herman Welter.
  [naar artikel]
 43. Epilepsie mogelijke oorzaak van drama met truck in Kortenberg: rijbewijs voor drie maanden ingetrokken (18/05/2018 - De Morgen)
  De 53-jarige chauffeur van de vrachtwagen, die op vrijdag 4 mei op de Leuvensesteenweg in Kortenberg een zwaar ongeval veroorzaakte waarbij een meisje van 2 om het leven kwam, is zijn rijbewijs nog zeker tot en met 17 augustus kwijt. Dat heeft de politierechtbank uit Leuven vandaag beslist. De trucker is een epilepsiepatiënt, dat zou aan de oorsprong van het ongeval kunnen liggen.
  [naar artikel]
 44. Wetenschappers ontdekken oorzaak van herval bij huidkanker (12/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en KU Leuven verwierven nieuwe inzichten om doelgerichte therapieën bij melanoom te verbeteren. Wetenschappers brachten de oorzaak van herval bij deze meest agressieve vorm van huidkanker in kaart. Dat melden de twee instellingen donderdag.
  [naar artikel]
 45. Routineoperaties in UZ Leuven lopen fout af: drie patiënten blind aan één oog (27/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Drie patiënten met schade aan hun netvlies of glasvocht ondergingen de afgelopen weken een operatie aan hun oog. Dit is een route-ingreep die al vaak is uitgevoerd in het UZ Leuven. De patiënten werden om onverklaarbare reden plots blind aan hun geopereerde oog. “We zijn meteen internet een onderzoek gestart om de oorzaak te achterhalen,” laat Johan Van Eldere, hoofdarts van het UZ Leuven weten aan Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 46. Routineoperaties in UZ Leuven lopen fout af: drie patiënten blind aan één oog (27/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Drie patiënten met schade aan hun netvlies of glasvocht ondergingen de afgelopen weken een operatie aan hun oog. Dit is een route-ingreep die al vaak is uitgevoerd in het UZ Leuven. De patiënten werden om onverklaarbare reden plots blind aan hun geopereerde oog. “We zijn meteen internet een onderzoek gestart om de oorzaak te achterhalen,” laat Johan Van Eldere, hoofdarts van het UZ Leuven weten aan Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 47. Routineoperaties in UZ Leuven lopen fout af: drie patiënten blind aan één oog (27/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Drie patiënten met schade aan hun netvlies of glasvocht ondergingen de afgelopen weken een operatie aan hun oog. Dit is een route-ingreep die al vaak is uitgevoerd in het UZ Leuven. De patiënten werden om onverklaarbare reden echter plots blind aan hun geopereerde oog. “We zijn meteen internet een onderzoek gestart om de oorzaak te achterhalen,” laat Johan Van Eldere, hoofdarts van het UZ Leuven weten aan Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 48. Nieuwe veelbelovende behandeling ontdekt voor zeldzame vorm van bindweefselkanker (14/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het UZ Leuven is een nieuwe veelbelovende behandeling ontdekt die de groei van uitgezaaide gastro-intestinale stromale tumoren (GIST), een...
  [naar artikel]
 49. 2.000 cannabisplanten ontdekt in uitgebrande loods in Alken (27/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  In de uitgebrande loods in de Lindestraat in Alken is een omvangrijke wietplantage ontdekt. In het gebouw groeiden vermoedelijk zo’n 2.000 cannabisplanten. De restanten zijn gevonden tijdens het onderzoek naar de oorzaak van de brand. Het onderzoek is in handen van de lokale recherche van de politiezone van het Kanton Borgloon.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.