Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

INTERVIEW. Herman Goossens: "Ik wil heel eerlijk zijn en dat is geen prettig vooruitzicht: deze variant is zo besmettelijk dat je hem niet kan tegenhouden”

17/01/2021 - 20:22
"De Britse variant zaait steeds meer onrust. “Het is een wedloop tegen de tijd. We moeten proberen de lente te halen”, zegt microbioloog Herman Goossens. Hij wijst op uitbraken in Zwitserland en Oostenrijk , landen waar Belgen naartoe reizen, en op het feit dat de variant binnen een gezin meteen alle leden besmet. “We moeten zo snel mogelijk vaccineren, om de variant voor te blijven”."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. INTERVIEW. Herman Goossens: "Ik wil heel eerlijk zijn en dat is geen prettig vooruitzicht: deze variant is zo besmettelijk dat je hem niet kan tegenhouden” (17/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

De Britse variant zaait steeds meer onrust. “Het is een wedloop tegen de tijd. We moeten proberen de lente te halen”, zegt microbioloog Herman Goossens. Hij wijst op uitbraken in Zwitserland en Oostenrijk , landen waar Belgen naartoe reizen, en op het feit dat de variant binnen een gezin meteen alle leden besmet. “We moeten zo snel mogelijk vaccineren, om de variant voor te blijven”. [naar artikel]


2. ‘Deze variant is zo besmettelijk dat je hem niet kan tegenhouden’ (18/01/2021 - De Morgen)

De Britse variant zaait steeds meer onrust. ‘Het is een wedloop tegen de tijd. We moeten proberen de lente te halen’, zegt microbioloog Herman Goossens. Hij wijst op uitbraken in Zwitserland en Oostenrijk , landen waar Belgen naartoe reizen, en op het feit dat de variant binnen een gezin meteen alle leden besmet. ‘We moeten zo snel mogelijk vaccineren, om de variant voor te blijven’. [naar artikel]


3. “Cas Goossens is blij dat Cas Goossens terug is” (02/04/2020 - Het Belang van Limburg)

De coronacrisis heeft ook zijn goeie kanten. Zoals de terugkeer, na twintig jaar, van Het Leugenpaleis. Bart Peeters vertelt over het hoe en waarom, maar ook over zijn livesingle ‘Dicht bij mij’ die uitdrukt wat we nu allemaal samen voelen en missen. [naar artikel]


4. INTERVIEW. Met Marc Van Ranst en minister Kitir in Zuid-Afrika, waar de code van Moderna-vaccin werd gekraakt: “Grote farmabedrijven moeten nadenken of ze dit nog willen tegenhouden” (11/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het Moderna-vaccin is gekraakt. In Zuid-Afrika, zowaar. België heeft daar een rol in gespeeld, met 8 miljoen euro financiële steun. Ze kunnen daar binnenkort produceren zònder de grote farmabedrijven. Wat betekent dat voor de wereld en vooral: voor de hoop op de terugkeer van de wereld die we kenden in 2019? Mag dat allemaal en zullen de farmabedrijven dat zomaar laten gebeuren? “We hebben een jaar rond de pot gedraaid, in de onderhandelingen met de farmabedrijven over patenten. Ik was dat beu”, zegt minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit), die vandaag met Marc Van Ranst de Zuid-Afrikaanse vaccin-laboratoria in Kaapstad bezoekt. Een dubbelgesprek. [naar artikel]


5. INTERVIEW. Microbioloog Herman Goossens: “Als de nieuwe variant besmettelijker is voor kinderen, hebben we een gigantisch probleem” (28/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

We zijn de nieuwe variant van het virus zwaar aan het onderschatten. Daarvoor waarschuwt microbioloog Herman Goossens (Universiteit Antwerpen). “We moeten ons grote zorgen maken, vooral omdat er zoveel besmettingen bij kinderen zijn”. Goossens wijst naar Zwitserland als mogelijke nieuwe hotspot en motor van nieuwe besmettingen. “Kijk naar al die Belgen die daar gaan skiën. We gaan toch niet dezelfde fout maken als in de krokusvakantie? We gaan ons toch niet twee keer aan dezelfde steen stoten?” [naar artikel]


6. INTERVIEW. Microbioloog Herman Goossens maakt zich grote zorgen: "We gaan toch niet dezelfde fout maken als in de krokusvakantie?” (28/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

We zijn de nieuwe variant van het virus zwaar aan het onderschatten. Daarvoor waarschuwt microbioloog Herman Goossens (Universiteit Antwerpen). “We moeten ons grote zorgen maken, vooral omdat er zoveel besmettingen bij kinderen zijn”. Goossens wijst naar Zwitserland als mogelijke nieuwe hotspot en motor van nieuwe besmettingen. “Kijk naar al die Belgen die daar gaan skiën. We gaan toch niet dezelfde fout maken als in de krokusvakantie? We gaan ons toch niet twee keer aan dezelfde steen stoten?” [naar artikel]


7. INTERVIEW. Herman Goossens: “Wedloop tegen de tijd. We moeten proberen de lente te halen en vaccineren, vaccineren en nog eens vaccineren” (17/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

De Britse variant zaait steeds meer onrust. “Het is een wedloop tegen de tijd. We moeten proberen de lente te halen”, zegt microbioloog Herman Goossens. Hij wijst op uitbraken in Zwitserland en Oostenrijk , landen waar Belgen naartoe reizen, en op het feit dat de variant binnen een gezin meteen alle leden besmet. “We moeten zo snel mogelijk vaccineren, om de variant voor te blijven”. [naar artikel]


8. INTERVIEW. Topchefs Peter Goossens en Viki Geunes: “De ministers weten niet wat fine dining is” (01/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Juicht: volgende week mogen de terrassen weer open. Maar voor Peter Goossens (57) en Viki Geunes (48), de enige driesterrenchefs van het land, wordt het een feestje in mineur. “Takeaway? Het Hof van Cleve steek je niet in een doosje.” [naar artikel]


9. Marco Goossens reageert na interview tijdens quarantaine: “In openlucht in onze tuin” (27/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Gouverneur Jos Lantmeeters voert een onderzoek naar burgemeester Marco Goossens. Die gaf woensdag in zijn tuin een televisie-interview aan TVL, terwijl hij in quarantaine zit omwille van een coronabesmetting. Nog tot 31 oktober zitten de burgemeester en zijn familie in quarantaine. [naar artikel]


10. INTERVIEW. Marc Coucke haalt topchef Peter Goossens naar Knokke: “Géén ‘Hof van Cleve’, maar vol-au-vent en paling met mijn signatuur” (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Letterlijk, een surprise van de chef. Het is de Godfather van de Belgische gastronomie zelf, die voor ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys luxehotel ‘La Réserve’ in Knokke op de culinaire kaart zal zetten. Peter Goossens (57) heeft na enkele rustige jaren - nu ja, wat heet rustig in een driesterrenzaak? - veel goesting in een nieuwe uitdaging. “Marc heeft al verschillende voorstellen gedaan in het verleden, maar deze keer voel ik dat het écht goed zit [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!