Nichola Joss, de visagiste van Meghan Markle, verklapt in een interview met lifestylewebsite Refinery29 het recept van haar favoriete gezichtsmasker. En wat nog beter is: je kan het gewoon zelf maken. [naar artikel]
Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-experten verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.” [naar artikel]
Zelfs na haar dood blijft de legendarische chef Julia Child nog kookadvies geven. Zo dook er nog eens een podcast op waarin ze haar geheim verklapt voor de perfecte aardappelsalade. [naar artikel]
Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-chefs verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.” [naar artikel]
9 februari is Wereldpizzadag. De Napolitaanse chef Luca Fabozzi (31) studeerde zowaar aan de ‘Academy of Pizza’ en verklapt in 8 simpele stappen hoe je thuis zelf een topcreatie uit de oven tovert. Hint: vooral de temperatuur van de oven, de tomaten die je gebruikt en hoe lang je het deeg laat rusten, blijken cruciale details. “Een te waterige saus zorgt dat de pizzabodem niet goed bakt.” [naar artikel]
Vraag naar iemand z’n favoriete comfortfood, en heel wat mensen zullen ‘pizza’ antwoorden. Zo ook Hailey Bieber (25). Haar favoriete date night is pizza bestellen en in de zetel kruipen met manlief Justin Bieber. Als ze zelf aan de slag gaat in de keuken, verkiest ze ‘pizza toast’. Even lekker en supersnel klaar. Ze deelde haar recept op TikTok en creëerde een gigantische hype op de video-app. [naar artikel]
Gaat jouw pizza-oven in de tuin al generaties lang mee? Kocht je speciaal een exemplaar in Italië of heb je er zelf eentje gebouwd? Liet je speciaal een houtoven in de keuken installeren omdat de traditie dat voorschrijft? Of gebruik jij het pizza-recept van je oma nog zoals het geschreven staat in een oud schriftje? Laat het ons weten! Wij zoeken authentieke en gezellige verhalen die naar basilicum en oregano ruiken! [naar artikel]
Oudjaar is het perfecte excuus voor zilveren discobalglamour à la Karlie Kloss. Een jurk met zilveren pailletjes steelt de show, accessoires beperk je tot een minimum: (zilveren) dansschoenen, een paar fijne zilveren oorbellen en een handtasje om je rode lipstick in te stoppen, that’s it. [naar artikel]
Altijd al gedroomd van die perfecte cateye à la Adele, maar eindigt elke poging bij jou in een gitzwarte knoeiboel? Adeles make-upartiest verklapt... [naar artikel]
Lotus Bakeries heeft geen patent op het populaire speculooskoekje Biscoff. Het bedrijf kiest ervoor om het recept geheim te houden. Maar waarom? "Je bent veel langer beschermd, zonder te zeggen hoe je het maakt", klinkt het. "Toch houdt je beter een advocaat achter de hand." [naar artikel]
9 februari is Wereldpizzadag. De Napolitaanse chef Luca Fabozzi (31) studeerde zowaar aan de ‘Academy of Pizza’ en verklapt in 8 simpele stappen hoe je thuis zelf een topcreatie uit de oven tovert. Hint: vooral de temperatuur van de oven, de tomaten die je gebruikt en hoe lang je het deeg laat rusten, blijken cruciale details. “Een te waterige saus zorgt dat de pizzabodem niet goed bakt.” [naar artikel]
“Een côte à l’os is een nobel stuk vlees, dat verdient respect, daar draag je goed zorg voor dus bak je het perfectâ€, aldus Topslager Hendrik Dierendonck. Maar hoe bereid je zo’n eersteklas côte à l’os op de barbecue? Welke ingrediënten mogen niet ontbreken? Hoelang moet je vlees schroeien? En hoe zorg je ervoor dat je rundsvlees vanbinnen lekker smeuïg blijft? Hendrik Dierendonck verklapt zijn recept, zodat jij voortaan net iets relaxter achter het vuur staat. [naar artikel]
Omdat Vlaanderen amper geschoolde pizzabakkers telt, biedt Syntra-Limburg deze week een opleiding tot professioneel ‘pizzaiolo’ aan. “Broodnodig, want in België is het vaak tevergeefs zoeken naar een fatsoenlijke pizza”, zegt docent en pizzabakker Aroldo Lacomellia van het Maasmechelse restaurant Il Destino. Samen met de Italiaanse pizzalegende Massimo Quondamatteo toont hij ons hoe je de perfecte pizza bakt. [naar artikel]
Less is more, maar mag het eens wat meer zijn dan een pizza margherita? Wij tippen meer dan tien favoriete toppings van Limburgse pizzabakkers. Van een Pizza Salsiccia tot een Pizza Au Tunno. [naar artikel]
De nieuwe burger van Quick gaat over de tongen: een rundsburger tussen twee wafels geperst. Wij zochten en vonden de vrouw die als enige verantwoordelijk is voor het ontwerpen van de ‘speciallekes’ bij Quick. Ze wil haar achternaam en gezicht niet prijsgeven, maar Dorrit deelt wél het geheim voor een perfecte burger met HLN. “Voor deze burger had ik 6 maanden en 60 versies nodig.” [naar artikel]
Rocco Cagliostro heeft ondertussen genoeg trofeeën om zijn hele schouw te vullen. De Genkse pizzaiolo kaapte enkele jaren geleden nog de titel ‘meest getalenteerde Italiaanse pizzabakker van buiten Italië’ weg. Hij deelt zijn recept voor heerlijk deeg voor de perfecte pizza. [naar artikel]
Omdat het aperitief ons favoriete deel van de eindejaarsfeesten is, zochten we inspiratie bij vier Limburgse koks of foodies. Mixologist Bram Bogaerts verklapt ons het recept van zijn winterse Nif’s Christmas Grog, met een sneeuwachtig laagje eiwitschuim. [naar artikel]
De pizza Tosun, een pizza met stoofvlees. Een vreemde combinatie voor de meesten onder ons, maar bij Foodfellaz in Genk kan je het proberen. “Het recept gaat al zeven generaties mee.” [naar artikel]
Martha Stewart heeft haar geheim voor de perfecte boterham met gegrilde kaas vrijgegeven. Niet boter, maar wel mayonaise is het mysterieuze ingrediënt dat volgens haar het eenvoudige recept naar een hoger niveau tilt. [naar artikel]
Wie niet in Italië geraakt deze zomer niet getreurd: ook thuis kan je genieten van een heerlijke pizza in warme temperaturen op je terras. Al kan je niet elke pizza zomaar ‘pizza’ noemen volgens deze 5 pizza-chefs uit Brugge, Genk, Gent, Leuven en Antwerpen. We passeerden om te weten te komen hoe je best aan de slag gaat met deeg en beleg om dat vleugje Italië op tafel te krijgen. En bak je die dan in een houtoven of een gasoven? “Een goede pizza telt maar drie of vier ingrediënten.” [naar artikel]
Vraag jij halverwege de namiddag ook altijd af wat er in hemelsnaam gebeurd is met de make-up die je die ochtend zo zorgvuldig aanbracht? Daniel... [naar artikel]
Oorlogsjournalist Rudi Vranckx (63) was dinsdagochtend te gast bij ‘Goeiemorgen Morgen’ bij Radio2. Eindelijk verklapt de reporter hoe het komt dat hij steeds sjaaltjes draagt. “Ik heb er veel en ben eigenlijk een beetje fetisjist voor sjaaltjes.” [naar artikel]
Cristiano Ronaldo heeft op zijn 32e het perfecte lichaam van een topatleet. In een wel erg opmerkelijke commercial onthult hij naar eigen zeggen “het geheim van zijn succes”. Wat een koptelefoon met deze bizarre commercial te maken heeft, is ons eerlijk gezegd een raadsel... [naar artikel]
Omdat spaghetti ook maar spaghetti is, sprongen ze bij de Nederlandse culinaire site Heerlijkerwijs creatief om met de ingrediënten. Daarmee maken ze een pizza, jawel, op basis van sliertjes, gehakt en tomatensaus. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.