Sommelier Sepideh Sedaghatnia (36) is in verwachting van haar eerste kind. Dat nieuws deelde ze op Instagram. [naar artikel]
"We laten ons niet onterecht intimideren, in naam van Hofke van Bazel en veel andere restaurateurs zijn we het beu dat bepaalde personen sociale media misbruiken als chantage of intimidatie." Dat was de eerste zin in een open brief van Gina Miurin van sterrenrestaurant Hofke van Bazel deze week. In "Van Gils en Gasten" kwam ze getuigen over de chantagemiddelen die sommige klanten vandaag de dag niet schuwen. Ook sommelier Sepideh Sedaghatnia van Divin by Sepi getuigde over haar eigen nare ervaringen. [naar artikel]
Vanavond en wellicht ook de komende dagen is het gezellig tafelen met familie en vrienden. Dat betekent vaak het ene na het andere gerecht waar de gastheer of -vrouw veel te veel van heeft voorzien. Maar welke restjes kunnen gerust nog een maand in de diepvriezer en welke kiepert u het best regelrecht in de vuilnisbak? Wat met dat sappige gourmetvlees, die halve fles wijn en die taart met crème au beurre? We vroegen het aan kok Wim Ballieu, culinair auteur (met een passie voor patisserie) Regula Ysewijn en wijnkenner Sepideh Sedaghatnia. [naar artikel]
Welke wijn je bij een speciale gelegenheid moet ontkurken? Sommelier Sepideh Sedaghatnia maakt het je makkelijk. Op onze vraag schotelden de warenhuisketens haar hun beste betaalbare feestwijnen voor. Daar kiest zij haar absolute aanraders uit. [naar artikel]
Wijn inschenken volgens het boekje is niet zo makkelijk. Maar een ervaren kelner kan rodewijnspatten op het tafellaken of een verkeerde keuze van wijnglas moeiteloos vermijden. Met de juiste training én onze tips over hoe je wijn inschenkt, doe jij dat binnenkort als een pro. [naar artikel]
Vandaag vieren Iraniërs over de hele wereld Noroez. Dat is het Perzisch Nieuwjaar. Voor de Antwerpse Sepideh Sedaghatnia was het een heel bijzonder feest in tijden van corona. "Het is nog vroeg op de ochtend maar we hebben al twee flessen champagne gekraakt", zegt ze op Radio 2 Antwerpen. [naar artikel]
De Antwerps-Iraanse topsommelier Sepideh Sedaghatnia (37) en haar vriend Farshad Saberian beleefden maandag de allermooiste dag van hun leven. Althans, zo beschrijft Sepideh het zelf op haar Instagram naast een foto van haar pasgeboren dochter Lina. [naar artikel]
Sommelier Sepideh Sedaghatnia (36) is bevallen van haar eerste dochtertje. Dat nieuws deelde ze op Instagram. Het meisje kreeg de naam Lina. [naar artikel]
Probeer je tussen 5.500 châteaux en ronkende namen als Petrus, Saint-Estèphe en Smith Haut Lafitte maar te onderscheiden als wijnboer in Bordeaux. Dat vraagt vindingrijkheid en volharding, gevoel voor humor ook. Huissommelier Sepideh Sedaghatnia (37) sleurt ons mee de wijngaarden in. Op hakken. Bij 40 graden Celsius. Op zoek naar de mens achter de wijn. Isabelle Vandenberghe [naar artikel]
Bij een gezellige barbecue smaakt een lekker glaasje wijn. Maar welke wijn kies je dan? En kan je die samen met het vlees in de supermarkt scoren? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proefde 6 rode en 6 witte wijnen die de supermarkten dezer dagen aanprijzen voor bij de barbecue. “Dit is absoluut een barbecuewijn om te serveren bij een goed stuk vlees met een vetrandje, maar kan evengoed tijdens de wintermaanden gedronken worden.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.