Sinds de Finse foodblogster Jenni Ha?yrinen haar ‘Uunifetapasta’-recept op TikTok deelde, is het recept een eigen leven gaan leiden. Inmiddels is het gehypte recept ook in ons land terechtgekomen en dat zullen de supermarkten geweten hebben: “Vandaag verwachten we dat er sprake zal zijn van een meerverkoop tot wel 40 procent”, zo zegt Ann Maes, woordvoerster bij Albert Heijn. [naar artikel]
In Finland is het zoeken naar feta: in de supermarkten is de schapenkaas uitverkocht sinds het hele land verknocht raakte aan het ‘Uunifetapasta’-recept van foodblogster Jenni Ha?yrinen. Het steringrediënt: jawel, een hele blok feta, ongesneden. Ook op videoplatform TikTok ging het recept viraal en nu lijkt de hele wereld de pasta te maken. Redactrice Stéphanie test het recept, maar moest eerst – ja, echt – drie winkels af voor ze feta vond. [naar artikel]
In Finland is het zoeken naar feta: in de supermarkten is de schapenkaas uitverkocht sinds het hele land verknocht raakte aan het ‘Uunifetapasta’-recept van foodblogster Jenni Ha?yrinen. Het steringrediënt: jawel, een hele blok feta, ongesneden. Ook op videoplatform TikTok ging het recept viraal en nu lijkt de hele wereld de pasta te maken. Redactrice Stéphanie test het recept, maar moest eerst – ja, echt – drie winkels af voor ze feta vond. [naar artikel]
De truitjes van de Finse nationale voetbalploeg zijn helemaal uitverkocht, zowel online als in de fysieke winkels. Dat heeft de Finse voetbalbond bekendgemaakt in de aanloop naar de wedstrijd tegen de Rode Duivels van komende maandag. [naar artikel]
Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: plaattaart met witloof, ham en verse kaas. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: plaattaart met witloof, ham en verse kaas verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: witloofsalade met gebakken appeltjes en oude kaas. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: witloofsalade met gebakken appeltjes en oude kaas verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma Cook ensemble. Deze keer op het menu: plukbrood met kaas en slarollen. [naar artikel]
Zit er wat sleur in je keuken en verlang je al naar vakantie? Dan helpen deze recepten van foodblogster Manon Van Aerschot om de blues te verdrijven. [naar artikel]
Denk je aan feta, dan word je hoogstwaarschijnlijk spontaan gekatapulteerd naar een warme zomerdag. Je zit in het zonnetje op je terras – of aan het strand in Griekenland – te genieten van een overheerlijk lichte lunch. Tussen de groente door word je af en toe verrast met een stukje fetakaas. Hoewel het op dit […] Het bericht BIZAR. Door dit recept kampen winkels met een feta-tekort verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Wie vanavond fetakaas met kerstomaatjes uit de oven voorgeschoteld krijgt, heeft dat maar aan één vrouw te danken: de Finse Jenni Häyrinen (40). Nadat deze foodblogster in 2019 geheel toevallig haar ‘uunifetapasta’ bedacht en daarbij in eigen land voor uitverkochte winkelrekken zorgde, is het ovengerecht dankzij Instagram en TikTok nu ook bij ons hot. “Hoewel weinig gerechten nochtans zò simpel zijn, maar misschien verklaart net dat het succes”, vertelt ze ons vanuit Helsinki. [naar artikel]
Aki Kaurismäki belichaamt in zijn eentje de Finse cinema. Wanneer een Finse film een prijs krijgt, is het bijna altijd een van Kaurismäki. Ook zijn nieuwste Fallen Leaves werd een festivalhit. [naar artikel]
Bier an sich is al heerlijk, maar combineer dat glas gerstegoud met de juiste hap en je bevindt je in de culinaire hemel. Daarom bakken we bladerdeegvlinders met drie verschillende soorten kaas. Een fantastische aanvulling op een kaasplank of bieravond. [naar artikel]
Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: witloofkroketjes. Benodigdheden voor vier personen Bereidingswijze Het bericht RECEPT Week van het Witloof: witloofkroketjes verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
De Limburgse Soumia Aattaoui verovert de Nederlandse kookboeken top 10 met haar debuut ‘Keuken van Sou’. Wie is deze populaire foodblogster uit Elen? [naar artikel]
Groothandelaar Vache Bleue haalt Etivaz-kaas uit de handel. De kans bestaat dat er in de kaas, die verkocht wordt in de winkels van Delhaize, stukjes glas aanwezig zijn. Dat meldt Vache Bleue donderdagavond. [naar artikel]
Groothandelaar Vache Bleue haalt Etivaz-kaas uit de handel. De kans bestaat dat er in de kaas, die verkocht wordt in de winkels van Delhaize, [naar artikel]
Tomaten, olijfolie en een volledige blok feta in de oven. Dat en nog enkele andere ingrediënten maken samen de “Uunifetapasta”, gecreëerd door de Finse foodblogger Jenni Häyrinen in 2019. Het recept werd zo populair dat in er in geen enkele supermarkt in Finland nog fetakaas te vinden was. [naar artikel]
Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: tajine van kip en witloof. Benodigdheden voor vier personen […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: tajine van kip en witloof verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Niemand wordt écht gelukkig van enkele stukken willekeurige kaas met wat obligate druiven en muffe walnoten. Hoe selecteer je de beste mix van kazen voor een smakelijke kaasplank? Selecteer je bier of wijn? En hoeveel kaas voorzie je per persoon? Kaasaffineur Frederic Van Tricht, zaakvoerder legt uit hoe je kaas kan pimpen tot een eigentijds gerecht. “Maak een onderscheid tussen kaas als dessert en kaas als hoofdgerecht.” [naar artikel]
Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: spicy pad thai met kip en witloof. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: spicy pad thai met kip en witloof verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: visfilet met witloof en appel. Benodigdheden voor vier personen […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: visfilet met witloof en appel verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Jo Grootaers, topchef van restaurant Altermezzo in Tongeren, zetelt deze zomer in onze jury die op zoek gaat naar het lekkerste bolletje vanille-ijs van Limburg. Zelf weet hij als de beste hoe je lekker ijs draait. Hieronder deelt hij zijn recept voor vanilleroomijs. [naar artikel]
Hannu Tihinen (44) deelt het Finse optimisme voor de wedstrijd tegen de Rode Duivels. En de geschiedenis rechtvaardigt dat, weet de ex-speler van Anderlecht. Finland verloor immers voor het laatst van België in... 1968 [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.