Wil je een geopende fles wijn goed bewaren, dan moet je rekening houden met de temperatuur en de blootstelling van de wijn aan de lucht. "De bewaartermijn van rode, witte, rosé, mousserende en dessertwijn verschilt uiteraard. Van 2 dagen tot 2 weken", zegt Alexander De Beck, sommelier bij Winetist. Hij overloopt per wijnsoort hoe je je wijn het best kan bewaren na opening. [naar artikel]
Een lekker glaasje wijn drinken op een gezellig buitenterras doen we allemaal wel eens in de zomer. Verfrissend voor ons, maar ondertussen lijdt je wijn wel onder de warmte. “De hitte kan de wijn helemaal uit balans brengen", licht topsommelier Gianluca Di Taranto toe. Maar hoe komt dat dan? En vooral: wat moet je doen om je wijn koel te houden of opnieuw fris te krijgen? [naar artikel]
Horecazaken die afhaalmaaltijden aanbieden, mogen daarbij geen fles wijn verkopen. “Oneerlijke concurrentie met de supermarkten”, zegt Horeca Vlaanderen boos. [naar artikel]
Het is vandaag Wereldchocoladedag. Dat lijkt een beetje een gekke datum, want chocolade en zomer gaan voor veel mensen niet goed samen. Frédéric Blondeel uit Koksijde is het daar niet mee eens. Hij heeft een bekende chocoladezaak in het Brusselse Koekelberg. "In de zomer eten wij waarschijnlijk nog meer chocolade dan anders", zegt hij. "Je kan chocolade trouwens perfect in de koelkast bewaren." [naar artikel]
"Zie hem gaan!", "Die blik alleen al!" en "Oh my God, ik kan het niet aan!": het is slechts een kleine selectie van de uitroepen die losbarsten... [naar artikel]
"Zie hem gaan!", "Die blik alleen al!" en "Oh my God, ik kan het niet aan!": het is slechts een kleine selectie van de uitroepen die losbarsten... [naar artikel]
Op sociale media gaan video’s rond van "zombieherten". Ze gedragen zich vreemd, hebben een doodse blik en lopen in cirkels. De beelden duiken op na nieuwe gevallen van de "chronic wasting disease" bij hertachtigen in de VS en Canada. Toch mag je niet alle berichten geloven. [naar artikel]
In meer dan 100 supermarkten in 27 steden organiseren milieuorganisaties morgen een "plastic attack". Klanten kunnen er hun inkopen uitpakken aan de kassa en het plastic afval achterlaten. "We willen in eerste instantie de supermarkten sensibiliseren", zegt mede-organisator Vanessa Debruyne. "We zijn niet tegen kunststof, maar de helft van alle plastic gebruiken we niet langer dan 20 minuten, hoewel dat materiaal honderden jaren kan meegaan." [naar artikel]
Uit onderzoek van Greenpeace blijkt dat heel wat van de tonijn uit blik die in de winkelrekken van Nederlandse supermarkten ligt helemaal niet ecologisch wordt gevangen. En dat terwijl er op de blikjes vaak termen terug te vinden zijn als 'duurzaam gevangen' en 'met respect voor de natuur'. Greenpeace zelf noemt het "blik vol valse beloftes". [naar artikel]
De Franse supermarktketens gaan een selectie aan productie tot eind juni aan "de laagst mogelijke prijzen" aanbieden. De actie kadert in het “anti-inflatietrimester" waarover de Franse regering en de distributiesector het eens geworden zijn, meldt minister van Economie Bruno Le Maire maandag. Volgens de ketens zal de actie hen "enkele honderden miljoenen euro's" kosten, waarmee ze op hun eigen marges zullen beknibbelen. [naar artikel]
07:00 Van elke tien flessen wijn die in België over de toonbank gaan komen er acht uit een supermarkt. Hoe kopen de supermarkten hun wijn in? En wat mag u van het aanbod verwachten? [naar artikel]
"Soms is het de blik in de ogen van de kindjes die me doet gruwelen." Dat zegt Annemie, een van de vier mensen die dagelijks beelden bekijkt die via "Stopchildporno" aangemeld worden. "Waarom ik dit werk doe? Uit engagement." Kijken naar kinderporno, ook al is dat dan beroepshalve, wie wil dat doen? En wat doet het met hen? Een gesprek op de grens van bescherming en zelfbescherming, over schokkende beelden en hoe daarmee om te gaan. "Tetris spelen helpt." [naar artikel]
Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]
Open maar niet leeg: het gebeurt. Hoe lang kan je zo’n fles wijn nog bewaren voor je de rest opdrinkt? En hoe bewaar je ze dan best? Soms wordt wijn zelfs beter nadat hij een tijdje open is geweest. Mijn ervaring leert me dat ongeveer twintig procent van de tijd wijnen beter zijn op dag […] [naar artikel]
Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]
De verkoop van alcoholvrije dranken piekt de komende weken door de start van Tournée Minérale. "Het Journaal" ging proeven van alcoholvrije wijn. "Het wordt zeker gesmaakt. Als we gaan kijken naar de volumes die we de afgelopen jaren hebben gedraaid, dan is er sprake van een stijging met twintig procent", zegt Koen Grootjans, wijnconsulent bij Colruyt. [naar artikel]
Op Colruyt en Albert Heijn na, hebben weinig supermarkten plannen om coronazelftests te verkopen. Dat blijkt uit een rondvraag van "De inspecteur" op Radio 2. Nochtans had premier Alexander De Croo (Open VLD) op het vorige Overlegcomité gezegd dat supermarkten zulke tests weldra zouden gaan verkopen én dat die daar goedkoper zouden zijn dan in de apotheek. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
"Komen te gaan" biedt in drie afleveringen een blik op leven en dood in coronatijden. [naar artikel]
Tegen het einde van het jaar wil supermarktketen Delhaize 50 nieuwe Shop&Go-filialen openen. Dat zijn kleine supermarkten zonder kassapersoneel. Ook concurrent Colruyt kwam onlangs met een gelijkaardig concept. "Toch betekent dat niet dat personeel overbodig wordt in supermarkten", zegt marketingprofessor Els Breugelmans in "De wereld vandaag" op Radio 1. [naar artikel]
Horecazaken die afhaalmaaltijden aanbieden, mogen daarbij geen fles wijn verkopen. “Oneerlijke concurrentie met de supermarkten”, zegt Horeca Vlaanderen boos. “Zij mogen tot 20 uur wel een pizza met een fles wijn verkopen.” [naar artikel]
Supermarktketen Delhaize opent de komende 2 jaar 80 nieuwe winkels in ons land. Het gaat dan vooral over kleinere buurtwinkels. Goed voor 600 nieuwe jobs op zelfstandige basis. "De toekomst van de supermarkten zijn buurtwinkels" reageert expert Jorg Snoeck. "Maar we zijn nu al wereldkampioen supermarkten per vierkante kilometer." [naar artikel]
Verschillende Spaanse supermarkten voeren maximumprijzen in voor basisproducten zoals voedsel in blik, pasta, olie en koffie. Dat doen ze op vraag van de overheid. De maximumprijzen moeten boodschappen betaalbaar houden. In Spanje piekt de inflatie boven de 10 procent. [naar artikel]
De porties voedingsmiddelen voor alleenstaanden die supermarkten steeds meer aanbieden zijn in verhouding te duur. Dat zegt Vlaams parlementslid [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.