Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]
Open maar niet leeg: het gebeurt. Hoe lang kan je zo’n fles wijn nog bewaren voor je de rest opdrinkt? En hoe bewaar je ze dan best? Soms wordt wijn zelfs beter nadat hij een tijdje open is geweest. Mijn ervaring leert me dat ongeveer twintig procent van de tijd wijnen beter zijn op dag […] [naar artikel]
Wil je een geopende fles wijn goed bewaren, dan moet je rekening houden met de temperatuur en de blootstelling van de wijn aan de lucht. "De bewaartermijn van rode, witte, rosé, mousserende en dessertwijn verschilt uiteraard. Van 2 dagen tot 2 weken", zegt Alexander De Beck, sommelier bij Winetist. Hij overloopt per wijnsoort hoe je je wijn het best kan bewaren na opening. [naar artikel]
Mag je de kurk van al geopende wijn eigenlijk wel terug in de fles duwen? Zijn er manieren om de houdbaarheid te verlengen? Onze huissommelier... [naar artikel]
Mag je de kurk van al geopende wijn eigenlijk wel terug in de fles duwen? Zijn er manieren om de houdbaarheid te verlengen? Onze huissommelier... [naar artikel]
Met dit prachtige zomerweertje worden de flessen rosé en witte wijn 's avonds weer massaal bovengehaald om te ontspannen met vrienden of alleen [naar artikel]
Een fles wijn ontkurken en ze na enkele glaasjes weer in de koelkast plaatsen voor een dag of twee: het is niet ideaal voor de smaak van de drank. De Amerikaanse wijnkenner Collin Lilly legt in een interview met lifestylesite PopSugar uit dat je de inhoud van de fles het best nog dezelfde avond opdrinkt. [naar artikel]
Vorige week bestelde een groep mensen in een restaurant in Manchester een fles Pauillac van £260 (bijna 300 euro), maar niemand merkte dat men ze in werkelijkheid een andere fles bracht. De gasten genoten net zo goed van hun wijn, en de vergissing kwam pas later aan het licht. Niets bijzonders aan de hand – ware het niet dat de fles die de eters kregen een Pomerol van 5.000 euro was (de duurste wijn op de kaart). [naar artikel]
Wijn per glas: het wordt in restaurants als een aanlokkelijke en goedkope optie aangeboden. Maar krijgt u wel de wijn die u beloofd werd? Hoelang staat hij al te verschralen in een geopende fles? En betaalt u er wel de correcte prijs voor? Een kritische doorlichting van een goed draaiende business. [naar artikel]
Wijn per glas: het wordt in restaurants als een aanlokkelijke en goedkope optie aangeboden. Maar krijgt u wel de wijn die u beloofd werd? Hoelang staat hij al te verschralen in een geopende fles? En betaalt u er wel de correcte prijs voor? Een kritische doorlichting van een goed draaiende business. [naar artikel]
Niets zo vervelend als net een fles lekkere wijn te hebben bovengehaald en dan tot de conclusie te moeten komen dat er geen velden en wegen een kurkentrekker te bespeuren is. Je kunt het natuurlijk eventueel aan de buren gaan vragen of ze er een hebben, maar je kunt evengoed aan de slag met enkele huis-, tuin- en keukenmiddeltjes om de strijd met de fles en de kurk aan te gaan. [naar artikel]
Horecazaken die afhaalmaaltijden aanbieden, mogen daarbij geen fles wijn verkopen. “Oneerlijke concurrentie met de supermarkten”, zegt Horeca Vlaanderen boos. “Zij mogen tot 20 uur wel een pizza met een fles wijn verkopen.” [naar artikel]
Wellicht heb je er nog nooit over nagedacht, maar er is een reden waarom de meeste wijnrekken zo gebouwd zijn dat de flessen er enkel horizontaal in passen. Zo blijft de drank langer goed. Het zit namelijk zo. Als een ongeopende fles wijn met kurk rechtop staat, is de kans groot dat de kurk uitdroogt. […] [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
Een fris koud biertje smaakt altijd, maar om daarvan te kunnen genieten is het wel belangrijk om dat bier op de juiste manier te bewaren. Hoelang kun je bier bewaren? En is dat voor elk bier hetzelfde? Biersommelier Sofie Vanrafelghem licht toe. “Dat Duvel beter wordt met de jaren is gewoon nonsens.” [naar artikel]
De overgang van oud naar nieuw is alweer achter de rug en misschien heb je wel nog enkele ontkurkte wijnflessen over. Maar hoelang mag je daar nog van drinken? Zijn er manieren om de houdbaarheid te verlengen en wat kan je achteraf nog met de restjes doen? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia ontkracht enkele veelgehoorde mythes over de bewaring van wijn eens die ontkurkt is. “Heb je niet meteen een stop in huis, dan kun je er ook probleemloos de originele kurk weer in peuteren.” [naar artikel]
In Kaprijke heeft een bewoonster zondagochtend een inbreker aangetroffen in haar kelder. De man hield een fles wijn vast en vroeg of hij die [naar artikel]
Steeds meer mensen hebben thuis een uitgebreide wijncollectie, maar de manier van bewaren verschilt. De wijnkelder is minder populair en een wijnkoelkast of -kluis worden vaker gebruikt. Geert Suy (64) en Fleur Verougstraete (46) hebben wél nog een kelder. Hoe begonnen ze daaraan? En hoeveel is die waard? Samen met sommelier Dries Corneillie tippen ze negen basisregels om wijn te bewaren. “Minder dan 70 procent luchtvochtigheid droogt de wijn en de kurk uit.” [naar artikel]
Het parket van Mechelen is op zoek naar flessen rode wijn van het merk Black & Bianco. Enkele maanden geleden is een vrouw uit Puurs gestorven nadat ze een glas rode wijn had gedronken. Achteraf bleek dat er drugs aan de wijn waren toegevoegd. Het parket doet nu een beroep op het publiek om de herkomst van de fles te achterhalen. [naar artikel]
Lees dit artikel: Christie’s veilt eerste in ruimte gerijpte fles wijn Een fles Chateau Pétrus 2000, die meer dan een jaar aan boord van het internationaal ruimtestation ISS heeft doorgebracht, wordt te koop aangeboden door veilinghuis Christie’s. De waarde wordt geschat op 1 miljoen dollar. De fles, die samen met elf andere flessen 14 maanden in de ruimte gerijpt heeft, gaat onder de hamer in een […] Lees dit artikel: Christie’s veilt eerste in ruimte gerijpte fles wijn [naar artikel]
Je hebt mensen die zich onsterfelijk maken met één heldendaad en je hebt er die hetzelfde bereiken door die ene, onvergetelijk bok te schieten. Zo iemand was William Sokolin. Hij sloeg per ongeluk een fles wijn stuk met een waarde van een half miljoen. [naar artikel]
Een fles Chateau Pétrus Pomerol, die meer dan een jaar aan boord van het International Space Station bewaard werd, heeft een ‘prachtig’ smaakpalet. Dat is het oordeel van twaalf wijnkenners, die de wijn blind proefden naast een fles die een jaar in een wijnkelder had gelegen. [naar artikel]
Een fles Chateau Pétrus Pomerol, die meer dan een jaar aan boord van het International Space Station (ISS) bewaard werd, heeft een “prachtig” smaakpalet. Dat is het oordeel van twaalf wijnkenners, die de wijn blind proefden naast een fles die een jaar in een wijnkelder had gelegen. [naar artikel]
Horecazaken die afhaalmaaltijden aanbieden mogen daar toch een fles wijn bij verkopen tot 20 uur, dat bevestigt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Aanvankelijk werd er gezegd dat het niet mocht, wat voor heel wat commotie zorgde. [naar artikel]
Op de Kastanjelaan in Eisden-Tuinwijk hebben dieven vorig weekend ingebroken in een zaak. Ze namen de kassa en een fles wijn mee. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.