Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Cafébaas demonstreert hoe hij “perfecte steak” bakt in broodrooster

28/02/2021 - 15:15
"Een steak bakken in een broodrooster? Volgens Craig Harker kan het perfect. De cafébaas uit het Britse Durham demonstreert in een filmpje hoe hij twee gekruide biefstukken in het apparaat steekt. Na enkele pogingen kan hij het resultaat van de atypische bereidingswijze proeven. “De rumsteak is perfect”, aldus Craig, die stelt dat het vlees even goed smaakt als wanneer hij de steak in een pan zou bakken."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Cafébaas demonstreert hoe hij “perfecte steak” bakt in broodrooster (28/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Een steak bakken in een broodrooster? Volgens Craig Harker kan het perfect. De cafébaas uit het Britse Durham demonstreert in een filmpje hoe hij twee gekruide biefstukken in het apparaat steekt. Na enkele pogingen kan hij het resultaat van de atypische bereidingswijze proeven. “De rumsteak is perfect”, aldus Craig, die stelt dat het vlees even goed smaakt als wanneer hij de steak in een pan zou bakken. [naar artikel]


2. Lekkerder én gezonder dan steak met frieten? Steak met krokante zoete aardappel (17/08/2017 - De Morgen)

Ja, steak met friet is zalig. Maar soms mag het wel eens iets anders zijn: iets gezonder, iets unieker, iets met nog een tikkeltje meer smaak zelfs. In dat geval: zoete aardappel to the rescue! Zeker als je hem heerlijk krokant bakt en serveert met een frisse honing-limoendressing. Yumm! [naar artikel]


3. Sterrenchef Danny Horseele eet steak au poivre in de Antwerpse binnenstad: “Is dit de steak van een berggeit?” (27/08/2017 - Gazet van Antwerpen)

“Steak au poivre is een van de absolute klassiekers voor wie al eens een brasserie binnenstapt. Straf dat je die met moeite in de helft van de zaken redelijk tot lekker op je bord krijgt. En dan druk ik het eigenlijk nog positief uit.” Dat zegt sterrenchef Danny Horseele nadat hij als een ware toerist op en rond de Antwerpse Grote Markt zijn benen onder tafel stak, in de hoop een lekker stukje vlees te krijgen. “Ik vraag me af of sommige van die chefs hun eigen eten zelf al eens proeven. Ik twijfel eraan.” [naar artikel]


4. HLN Eten gaat op zoek naar de lekkerste steak-friet van Vlaanderen met ‘De Steak van Stijn’: “Sfeer en eten versterken elkaar" (30/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]


5. Jeroen Meus goes veggie en maakt in nieuw boek geen ‘Dagelijkse kost’ maar ‘Groentekost’: “Maar als ik zin heb in steak, maak ik steak” (26/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Een goei kotelet, in goe wa boter. Met boontjes. Ook gebakken in goe wa boter. Zo kennen we de ‘Dagelijkse kost’ van Jeroen Meus (44) al twaalf jaar. Maar in zijn nieuwe boek zal je geen koteletten vinden. In Groentekost kookt Jeroen vegetarisch. Of hij het vlees ooit voorgoed links zal laten liggen? “Als ik zin heb in een steak, dan bak ik een steak.” [naar artikel]


6. Deze steak – die geen steak is – smaakt best lekker: bekend palingrestaurant scoort ook met vegan en maakt kans op prijs (27/01/2024 - Gazet van Antwerpen)

In restaurant Groenendijk, de oudste herberg van Weert (Bornem), serveren ze nog steeds de traditionele paling, verse mosselen, de klassieke entrecôte, hazenrug of hertenstoofvlees. Maar zaakvoerders Peter De Block (51) en Nele Onghena (42) hebben de voorbije jaren geruisloos ook een ander gamma geïntroduceerd, namelijk dat van de plantaardige keuken. Dat doen ze blijkbaar zo goed dat ze maandag kans maken op een Vegan Award. Voor de gelegenheid tonen ze één van hun vegan succesnummers: de steak met peperroomsaus, die geen steak is maar er toch veel van weg heeft. [naar artikel]


7. Big Red Machine: "Deze plaat is als de perfecte steak tartaar" (30/08/2018 - De Morgen)

Tien jaar geleden leerden Aaron Dessner van The National en Justin Vernon alias Bon Iver elkaar kennen. Op Dark Was the Night vonden ze elkaar, maar voor allebei lijkt de ochtendstond pas aangebroken: “Dit was méér dan het werk op een blauwe maandag. We willen de rest van de week inkleuren.” [naar artikel]


8. In 5 stappen naar het bakken van de perfecte steak volgens vleeschef Jules Koninckx: “Een klomp échte boter in de pan is een vereiste” (14/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekkere biefstuk kan op tijd en stond niet ontbreken, zeker niet in de week van de steak-friet. Maar die even lekker bakken als op restaurant is niet altijd evident. Maven-chef Jules Koninckx leert er ons alles over. “Je pan of barbecue moet zo heet mogelijk zijn, anders krijg je nooit een mooie korst.” Met welk type rundvlees probeer je dat het best? En moet je het vlees op voorhand kruiden of niet? [naar artikel]


9. 14 tips van professionele chefs: zo bak je de perfecte steak en maak je de lekkerste saus thuis. “Haal worsten een halfuur voor je ze bakt uit de koelkast” (19/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Waarom smaakt eten op restaurant dikwijls net een tikkeltje beter dan thuis? Professionele chefs zijn getraind om zelfs het meest eenvoudige gerecht tot een hoger niveau te tillen en dat vaak op een verrassend eenvoudige manier. 14 topchefs delen allemaal een exclusieve tip om er het beste van te maken in de keuken. Van driesterrenchef Tim Boury tot Marcelo Ballardin: “Zo wordt je saus nooit meer te waterig.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!