Waarom smaakt eten op restaurant dikwijls net een tikkeltje beter dan thuis? Professionele chefs zijn getraind om zelfs het meest eenvoudige gerecht tot een hoger niveau te tillen en dat vaak op een verrassend eenvoudige manier. 14 topchefs delen allemaal een exclusieve tip om er het beste van te maken in de keuken. Van driesterrenchef Tim Boury tot Marcelo Ballardin: “Zo wordt je saus nooit meer te waterig.” [naar artikel]
Waarom smaakt eten op restaurant dikwijls net een tikkeltje beter dan thuis? Professionele chefs zijn getraind om zelfs het meest eenvoudige gerecht tot een hoger niveau te tillen en dat vaak op een verrassend eenvoudige manier. 14 topchefs delen allemaal een exclusieve tip om er het beste van te maken in de keuken. Van driesterrenchef Tim Boury tot Marcelo Ballardin: “Zo wordt je saus nooit meer te waterig.” [naar artikel]
Er is geen grotere klassieker dan heerlijke frietjes uit de frituur. Of je nu op vakantie bent of gewoon thuis, frietjes met mayonaise smaken altijd. Maar waar eet je de lekkerste aan de Belgische kust? En welke saté erbij overtuigt chef Luc Bellings in Knokke, Oostduinkerke, Middelkerke, Heist en Blankenberge? “Qua prijs-kwaliteit kan je hier zéker tevreden zijn.” [naar artikel]
Bewaar jij je bananen het liefst ín de koelkast, terwijl je partner bij hoog en laag beweert dat die het best uit de koelkast liggen? Twijfel je nog steeds of je die vis op het juiste schap plaatst om hem niet te laten bederven? Deze koelkastdilemma’s helpt Frank Devlieghere voor eens en voor altijd de wereld uit. De professor levensmiddelenmicrobiologie en -conservering aan de UGent tipt verder ook hoe je die koelkast het meest efficiënt indeelt: “per schap of per vak is er een serieus temperatuurverschil, dat is niet zonder reden.” [naar artikel]
Zopas startte op Njam! Het nieuwe seizoen van Open Vuur waar Dominique Persoone zich als grillmaster toont. Verder is hij druk in de weer als chocolatier in zijn bedrijf The Chocolate Line. Het is dan ook zijn vrouw Fabienne die de boodschappen doet, de frigo vult en het eten maakt. “Maar ik zorg voor het ontbijt van het hele gezin, onze vier honden inclusief”, zegt Dominique Persoone. [naar artikel]
Model Cesar Casier bracht eerder al twee kookboeken uit, in november ligt zijn derde kookboek Model Kitchen 2 in de winkel. Verder kan je hem regelmatig vinden in zijn pop-up in Knokke waar hij zijn eigen collectie verkoopt. Koken is voor hem een uitlaatklep in zijn drukke leven. “Ik ga graag en vaak naar de winkel, de koelkast zit nooit overvol.” [naar artikel]
Ze wist niet dat er een hobbykok in haar schuilde tot content creator en vlogger, Sarah Puttemans deelnam aan Celebrity MasterChef Vlaanderen, dit najaar te zien op Play4. “Nu heb ik echt leren koken en improviseren met wat er in de koelkast ligt. Tomaatjes bijvoorbeeld, die vind je hier altijd in de koelkast”, aldus Sarah die haar koelkast met haar ouders deelt. [naar artikel]
De perfecte Instagramfoto is niet enkel iets dat influencers nastreven, ook de ‘gewone’ gebruiker van het fotoplatform wil graag mooie plaatjes... [naar artikel]
Pasta vongole is een beroemd gerecht uit Midden- en Zuid-Italië dat wordt gemaakt met een flinke scheut olie, knoflook, peterselie, witte wijn en eventueel - de ‘rosso’-variant - ook tomaten en basilicum. Wij lieten chef-kok Claudia Guarraci venusschelpen proeven in zeven Limburgse restaurants en trokken daaruit culinaire lessen: “Kaas bij de vis? No grazie!” (lacht) [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.