Er is een wereldwijde visfraude aan de gang, schrijft The Guardian. Bijna 40 procent van de onderzochte vis en zeevruchten blijkt niet te zijn wat het restaurant, de marktkramer of de vishandelaar beweert. [naar artikel]
Het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) heeft een databank klaar die het toelaat om snel na te gaan welke vis echt in het rek ligt. Duurdere kabeljauw of schol blijkt soms een goedkopere vissoort. [naar artikel]
Onderzoekers zijn erin geslaagd om een kabeljauw die door vervuiling van de Vlaamse wateren sinds de jaren '70 is uitgestorven, opnieuw te kweken. De soort, die traditioneel bekend is van zijn smaak aan de Gentse waterzooi, is een lekkernij met heel wat commercieel potentieel. Zo is het mogelijk om de vis erg duurzaam te kweken, zelfs in het centrum van de stad. [naar artikel]
Nieuwe cijfers over de Belgische visvangst schetsen een dubbel beeld: sommige soorten zijn aan een opmars bezig, andere worden bijna niet meer gevangen. Volgens Hans Polet van het ILVO Vlaanderen is klimaatverandering deels verantwoordelijk. The post Noordzee warmt verder op: inktvis duwt kabeljauw steeds meer van ons bord appeared first on Knack. [naar artikel]
Carrefour België heeft besloten om de aanvoer en de verkoop van pangasius stop te zetten. Het gaat zowel om verse als diepgevroren pangasius. De [naar artikel]
Supermarktketen Carrefour heeft besloten om de verkoop van pangasius stop te zetten. “Ook al zijn we overtuigd van de onberispelijke kwaliteit van de pangasius die we verkochten, de milieugevolgen van de kweek van deze vissoort geraken niet onder controle”, luidt het. “Denk maar aan watervervuiling door de hoeveelheid uitwerpselen en afval van visvoer.” [naar artikel]
Carrefour zal in de toekomst geen pangasiusfilets meer verkopen. De supermarktketen vindt geen leverancier die kan garanderen dat de vis verantwoord wordt gekweekt, en kiest daarom voor ‘smakelijke alternatieven’. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.