Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Waarom horeca en leveranciers snel zekerheid willen over heropening op 1 mei: "5 weken nodig om vaten pils te brouwen"

05/04/2021 - 14:00
"De horeca en hun toeleveranciers vragen om meer duidelijkheid over de mogelijke heropening op 1 mei, want een restaurant of café heropen je niet met een vingerknip. Ook de brouwers willen snel zicht op een definitieve datum zodat ze voldoende vers bier kunnen brouwen. Intussen zijn ze nu al bezig aan de voorbereidingen: van het spoelen van de tapinstallaties tot het weghalen van vervallen bier."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Horeca Vlaanderen: "Snel meer duidelijkheid nodig over heropening want horeca moet zich kunnen voorbereiden" (24/05/2020 - VRT NWS)

Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


2. Brouwers klaar voor heropening horeca (05/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Brouwers klaar voor heropening horeca De Belgische brouwerijen zijn de voorbije weken volop aan het brouwen geslagen nu de heropening van de horeca op 8 mei nadert. Ze verwachten geen problemen om aan de vraag te voldoen, zo leert een rondvraag bij enkele brouwers. Miljoenen consumpties zijn gebrouwen. Medio april gloorde voor menig cafébaas wat licht aan de einder. Het […] Lees dit artikel: Brouwers klaar voor heropening horeca [naar artikel]


3. Brouwers klaar voor heropening horeca: “We zitten volledig op schema” (05/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

De Belgische brouwerijen zijn de voorbije weken volop aan het brouwen geslagen nu de heropening van de horeca op 8 mei nadert. Ze verwachten geen problemen om aan de vraag te voldoen, zo leert een rondvraag bij enkele brouwers. Miljoenen consumpties zijn gebrouwen. [naar artikel]


4. BEKIJK - Vier weken in het spoor van horeca-uitbaters Erik en Kevin:  "Biertank vullen, gehaktballen rollen en parasols installeren" (08/05/2021 - VRT NWS)

Na zes maanden achter slot en grendel kan de horeca vandaag weer zijn terrassen openen. Vanaf de persconferentie over de heropening heeft VRT NWS twee Leuvense horeca-uitbaters gevolgd tijdens hun voorbereidingen. Hoe beleefden zij de laatste rechte lijn richting heropening? Bekijk het hier. [naar artikel]


5. Horeca-uitbaters vragen perspectief over terrasjes en heropening: "Geef ons een datum"  (23/02/2021 - VRT NWS)

Heel wat horeca-uitbaters willen snel duidelijkheid en vooral perspectief over wanneer ze weer aan het werk mogen. "Geef ons een datum en een aantal besmettingen vanaf wanneer het weer mag", klinkt het. [naar artikel]


6. Eerste bier van microbrouwerij Barak vertrekt naar horeca in Leopoldsburg (25/11/2022 - VRT NWS)

Microbrouwerij Barak stelt zijn eerste biertjes "LBG" voor. Na maandenlang brouwen, gaan de eerste bestellingen naar de horeca in Leopoldsburg. Er zit ook een speciaal biertje bij op basis van pasta. Het volgend bier dat ze brouwen zal verkocht worden in het museum Liberation Garden. "Eentje met Britse en Amerikaanse hop, een knipoog naar de bevrijding." [naar artikel]


7. Cafébaas over heropening horeca: "Voorwaarden zijn onhaalbaar voor veel zaken" (03/06/2020 - VRT NWS)

De voorwaarden om cafés te kunnen heropenen, zijn onhaalbaar voor sommige eigenaars. Vandaag beslist de Nationale Veiligheidsraad over een eventuele heropening van de horeca. De voorwaarden die met zo'n heropening gepaard gaan, zijn al bekend. "En sommige regels zijn echt absurd", vindt cafébaas Jens Wouters uit Sint-Pieters-Leeuw. [naar artikel]


8. Coronacommissaris Pedro Facon: "Horeca pas halfweg mei heropenen" (10/04/2021 - VRT NWS)

Ten vroegste midden mei: dat is wat coronacommissaris Pedro Facon het Overlegcomité zal adviseren voor de heropening van de horeca. Dat zegt hij in een interview met De Tijd en wordt bevestigd aan VRT NWS. Tot nog toe hadden de verschillende regeringen in ons land 1 mei vooropgesteld als mogelijke heropeningsdatum, maar we kunnen volgens Facon "beter niet te snel gaan". [naar artikel]


9. Horeca Vlaanderen eist snel beslissing over heropening (24/05/2020 - Express)

Er moet dringend meer duidelijkheid worden gecreëerd over de heropening van de Vlaamse horecasector. Anders dreigen een reeks faillissementen en... The post Horeca Vlaanderen eist snel beslissing over heropening appeared first on Business AM. [naar artikel]


10. Horeca vraagt ruimere terrassen bij heropening (19/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


11. Discotheken dicht en strengere regels voor horeca: "Voor velen doodsteek", "nieuwe steunmaatregelen nodig in deze fase" (26/11/2021 - VRT NWS)

Dat discotheken amper twee maanden na de heropening al opnieuw -tijdelijk- de deuren moeten sluiten, komt hard aan bij de uitbaters, ook al heeft de regering beloofd dat er opnieuw steunmaatregelen komen. Er is begrip voor het feit dat er nu ingegrepen moet worden, maar toch voelt de sector zich geviseerd. Ook Horeca Vlaanderen dringt aan op een sterk pakket steunmaatregelen. "Dezelfde als voorheen zullen niet voldoende zijn." [naar artikel]


12. Horeca vraagt om ruimere terrassen bij heropening: “In het belang van ons als van het sociaal weefsel” (19/05/2020 - Het Nieuwsblad)

Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


13. Horeca Vlaanderen: "We krijgen een hoge bierprijs bijna niet meer verkocht" (05/12/2017 - VRT NWS)

De horeca-uitbaters zijn teleurgesteld nu brouwer AB inbev de prijs van zijn bieren met drie procent gaat verhogen. Volgens AB Inbev moet dat na investeringen om duurzamer te brouwen. Horeca Vlaanderen vreest dat de horeca-uitbater niet anders kunnen dan de hoge bierprijs door te rekenen aan de consument. [naar artikel]


14. AB Inbev lanceert met Piedboeuf Extra pintje dat de helft goedkoper is dan Jupiler (08/03/2024 - Het Nieuwsblad)

Ongeveer 50 jaar nadat brouwerij Piedboeuf stopte met het brouwen van pils, komt die terug op de markt. “We willen de klanten een ruimere keuze bieden”, zegt Aron Wils van brouwerij AB Inbev. “En we willen een goedkopere pils aanbieden.”  [naar artikel]


15. Horeca Vlaanderen: "Veel te vroeg om uitspraken te doen over heropening van cafés en restaurants" (17/11/2020 - VRT NWS)

Horeca Vlaanderen vindt het nog veel te vroeg om uitspraken te doen over de heropening van de cafés en restaurants. Dat reageert de sectorfederatie op de uitspraken van biostatisticus Niel Hens, die niet denkt dat de cafés en restaurants dit jaar nog opengaan. "Dit komt de sereniteit van het debat niet ten goede", zegt woordvoerder Kaatje Lucas. [naar artikel]


16. Hasseltse geneeskundestudent lanceert kookboek "Koken met Cara Pils": "Elk recept is meermaals getest" (01/12/2021 - VRT NWS)

Nog op zoek naar een kerstcadeautje? Dan is het kookboek ‘Koken met Cara Pils’ misschien wel iets voor onder de kerstboom. In het boek staan 26 recepten die allemaal één gemeenschappelijk ingrediënt hebben: Cara Pils, het huismerkbier van Colruyt. [naar artikel]


17. SP.A-voorzitter John Crombez in 1 mei-toespraak: "De mensen willen zekerheid en die kan alleen van ons komen" (30/04/2019 - VRT NWS)

In zijn 1 mei-toespraak in de Vooruit in Gent kon SP.A-voorzitter John Crombez het niet genoeg herhalen: de mensen willen zekerheid, de zekerheid van een degelijk pensioen, van een degelijk minimumloon, van betaalbare energie. En die zekerheid kan alleen van zijn partij komen, “de SP.A is nodig”, zei hij letterlijk. Het was niet de enige historische reminiscentie. [naar artikel]


18. De horoscoop: uw zekerheid in de chaos (22/12/2017 - De Morgen)

Jonge mensen zijn nog nooit zo hoogopgeleid en rationeel geweest als nu en toch blijven bepaalde vormen van bijgeloof populair. De horoscoop, bijvoorbeeld. Waarom millennials stiekem toch geloven in een beetje astrologie? "Een mens heeft zekerheid nodig." [naar artikel]


19. Kustburgemeesters willen heropening horeca tegen paasvakantie (04/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

De kustburgemeesters hopen op de heropening van de horeca tegen de paasvakantie. Een heropening is woensdag besproken op het kustburgemeesteroverleg. Ook het starten van raamverkoop bij strandbars en heropenen van louter horecaterrassen werd besproken. [naar artikel]


20. Nederlandse horeca opent de deuren: “Eerst een koffie, daarna aan de pils” (28/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Na zes maanden van sluiting is het voor de Nederlandse horeca eindelijk zo ver: de heropening van de terrassen. Onder een stralende lentezon lopen de terrassen meteen vol. Hier en daar zijn enkele Belgen te bespeuren. [naar artikel]


21. Oproep Horeca West-Vlaanderen: "We willen 1 reglement voor alle strandbars" (03/08/2020 - VRT NWS)

Horeca West-Vlaanderen, de belangenorganisatie van uitbaters van hotels, restaurants, cafés en ook van strandbars, vraagt aan de overheid om dringend duidelijkheid te scheppen over de strandbars. "We willen 1 reglement voor alle strandbars aan de Belgische kust", zegt Yves Van Moorter van Horeca West-Vlaanderen. "Het kan niet zijn dat sommige stranduitbaters een boete krijgen en anderen niet." [naar artikel]


22. Belgische brouwers willen snelle heropening horeca: ‘Situatie is dramatisch’ (27/05/2020 - Express)

Sectorfederatie Belgische Brouwers dringt bij de Nationale Veiligheidsraad aan op een snelle heropening van de horecasector. De federatie hoopt dat... The post Belgische brouwers willen snelle heropening horeca: ‘Situatie is dramatisch’ appeared first on Business AM. [naar artikel]


23. Horeca-uitbaters verdeeld over grote heropening: “Ik wil van mijn café geen operatiekwartier maken” (02/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

Witte rook voor de horeca, we snakken er met z’n allen al weken naar. De Grote Heropening loert om de hoek, maar of elke uitbater daar zo blij mee... [naar artikel]


24. Kunnen luchtreinigers helpen bij heropening horeca? "Hele investering, maar kan nuttig zijn" (07/04/2021 - VRT NWS)

Luchtreinigers zouden de heropening van de horeca op 1 mei kunnen vergemakkelijken. Dat zijn apparaten die speekseldruppeltjes uit de lucht filteren. De kostprijs van zo’n luchtreiniger kan voor een gemiddeld restaurant gemakkelijk oplopen tot enkele duizenden euro’s. “Ik kan mij wel voorstellen dat als een horecazaak kan kiezen tussen openen of gesloten blijven, de aankoop van een luchtreiniger het wel waard is”, zegt Jelle Laverge, professor bouwfysica aan de UGent, in “De Ochtend”. [naar artikel]


25. Gentse terrassen krijgen extra ruimte van de stad, "Zo kan horeca veilig heropenen" (03/06/2020 - VRT NWS)

Horeca-uitbaters in Gent kunnen extra ruimte aanvragen voor hun terras. Dat heeft het stadsbestuur beslist, om zo de sector meer ademruimte te geven en te helpen bij een veilige heropening. "De voorwaarde is wel dat passanten nog veilig langskunnen", verduidelijkt schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen). Ook de terrastaksen vallen weg tot eind september. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!