Wie vaak kookt, weet hoe handig een diepvries kan zijn om restjes te bewaren of enkele must-haves te stockeren. Maar wat mag je nu juist wel en niet in de diepvries bewaren? En hoelang mag je vlees invriezen? Of vis? Professor Chemische Voedselveiligheid en -kwaliteit Bruno De Meulenaer (UGent) geeft advies. “ Thuis kan je niet alles even veilig invriezen en kwaliteitsvol bewaren als in de supermarkt.” [naar artikel]
Om de zoveel tijd lijkt zowat elke voorraadkast te ontploffen. Want dat ene pak suiker en de pasta is halfweg, en er rest nog een builtje rijst.... [naar artikel]
Om de zoveel tijd lijkt zowat elke voorraadkast te ontploffen. De pasta en de rijst zijn halfleeg, en achteraan staat nog een pak suiker. En wanneer die doos paneermeel precies openging, weet geen mens meer. Wanneer is het tijd voor een grote schoonmaak en moet je dan de hele inhoud vervangen? Professor en expert chemische voedselveiligheid Bruno De Meulenaer weet raad. [naar artikel]
In de nasleep van de vleesfraude waarover bij het Federaal Agentschap voor de voedselveiligheid klachten binnenlopen, heeft Delhaize een nieuwe vleesleverancier gekozen. De warenhuisketen gaat zelf langs bij de vleesverwerkers bij wie ze aankoopt, en wij gingen mee kijken. [naar artikel]
Handelsfederatie Comeos luidt de alarmbel dat Vlaamse consumenten door de koopkrachtcrisis meer dan ooit hun toevlucht zoeken tot Franse supermarkten. Met de Auchan van Roncq, vlak over de grens, als hét Mekka. Maar vanaf hoeveel pakken water spaar je de rit uit? Wat koop je er best én wat niet? Is dat eigenlijk wel de goedkoopste supermarkt van Frankrijk én riskeer je geen boete wanneer de douane je tegenhoudt met je wagen propvol champagne? De tien geboden voor ‘le client flamand’ van de Auchan. [naar artikel]
Na het Sportkookboek 1 heeft topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck nu ook – verder moet je een titel niet zoeken – Sportkookboek 2 uit. “Verbeter je sportprestaties met de juiste voeding”, is de baseline. Dat je beter kan sporten door het juiste te eten, daar twijfel ik geen seconde over. Maar eet je dan ook lekker? [naar artikel]
Als het op gezondheid aankomt, verdient iedere euro die je in preventie steekt zich dubbel en dik terug. Voor de maatschappij betekent dat minder kosten voor de ziekteverzekering, voor mensen betekent dat ook minder persoonlijk leed en ziekte. Dat voeding een cruciale preventie factor is, zagen we nog maar tijdens tijdens de pandemie. Mensen met […] The post ‘Preventie dankzij voeding: enkele tips om tegen 2030 een stap verder staan met gezonde voeding in ons land’ appeared first on Knack. [naar artikel]
“Als je nog een geopende zak bloem, gedroogde noten of pasta hebt staan van vorig jaar, dan is de kans zo’n 80% dat je daar nu meelmotten in terugvindt”, waarschuwt dr. Guy Smagghe, entomoloog bij UGent. Nu de temperaturen weer hoger zijn, komen heel wat ongewenste bezoekers terug. Samen met Pieter De Cooman, van verdelgingsfirma Edialux, legt hij uit hoe de motten in je keuken komen en vooral: hoe je ze weer uit je voorraadkasten krijgt. [naar artikel]
“Als je nog een geopende zak bloem, gedroogde noten of pasta hebt staan van vorig jaar, dan is de kans zo’n 80% dat je daar nu meelmotten in terugvindt”, waarschuwt dr. Guy Smagghe, entomoloog bij UGent. Nu de temperaturen weer hoger zijn, komen heel wat ongewenste bezoekers terug. Samen met Pieter De Cooman van verdelgingsfirma Edialux legt hij uit hoe de motten in je keuken komen en - belangrijk! - hoe je ze weer uit je voorraadkasten krijgt. [naar artikel]
Elegant is het niet, te midden van een kerstdiner of nieuwjaarsfeestje plots luidkeels beginnen hikken. De kans op smalende blikken is dan ook groot, want de link met alcohol is snel gelegd. Maar wordt de hik daar écht door veroorzaakt? Wat is de hik precies? En hoe raak je verlost van dat vervelende kwaaltje? Professor Dirk Devroey legt uit. “Als je er regelmatig last van hebt, kan het helpen om kleinere hoeveelheden te eten.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.